Bästa polermaskinen [Bäst i Test 2024]

Går du i tankarna om att införskaffa en polermaskin? Då kan det vara bra att veta vilken sorts polermaskin som passar dina behov bäst. Det finns två primära typer av polermaskiner, de oscillerande och de roterande. Det som skiljer dem åt är hur polertrissan rör sig. Majoriteten av de som köpt polermaskiner anser att oscillerande är bättre eftersom de lämnar mindre hologram efter sig och de skadar inte lacken lika mycket. De roterande polermaskinerna kan bränna lacken eftersom dess rörelse är mer aggressiv medans de oscillerande har en mjukare och mildare gång.

Bästa polermaskinerna

 1. Milwaukee M12 BPS-0
 2. Makita 9237CB
 3. Bosch GPO 14 CE
 4. Makita DPO600Z Solo
 5. Milwaukee M18 FAP180-0

1. Milwaukee M12 BPS-0

Den bästa polermaskinen 2024 är Milwaukee M12 BPS-0. Denna polermaskinen är designad för att kunna utföra arbeten under längre tid med en otrolig noggrannhet. Polermaskinen är optimal för både polering och slipning vilket gör den optimal för dig som är bilintresserad men även som hemmafixare. Det elektroniska överbelastningsskyddet gör att polermaskinen kan utsättas för mycket stress utan att motorn tar skada, vilket är ett stort problem bland de billigare modellerna.

Polermaskinen har en väldigt kompakt design vilket gör den lättanvänd men även för att komma åt på de allra svåraste ställena, vilket kan bli ett problem med de alltför stora polermaskinerna. Utöver den kompakta designen medföljer även ett justerbart stödhandag som kan justeras till två olika positioner.

Batteri för Milwaukee M12 BPS-0

Multiladdare för Milwaukee M12 BPS-0

Fördelar

 • Elektroniska överbelastningsskydd
 • Multifunktionell
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Passar bättre för polering än slipning

2. Makita 9237CB

Denna polermaskinen är en av de skönaste polermaskinerna du kan använda. Med en mjuk och fin gång poleras bilen otroligt ordentligt och lämnar sällan några större hologram efter sig. Makita 9237CB är den absolut bästa polermaskinen med sladd. De batteridrivna polermaskinerna är betydligt dyrare än de sladdrivna polermaskinerna, men det resulterar inte alltid i en bättre polering.

Polermaskinen är på hela 1200W vilket gör den lagom stark för att kunna polera bilen på ett bra sätt, men du kan även justera hastigheten vilket underlättar för att bilen ska bli rätt polerad. Utöver den justerbara hastigheten har polermaskinen ett ordentlig handtag med bra grepp och ett ordentligt motorhus, så du kan manövrera polermaskinen utan problem.

Fördelar

 • Bra mjukstart
 • Lätt att använda
 • Lämnar få hologram

Nackdelar

 • Dyr

3. Bosch GPO 14 CE

Är du ute efter en kraftfull polermaskin med sladd? Då är Bosch GPO 14 CE det rätta valet för dig. Med ett högkvalitativt och ergonomiskt handtag kan du utföra arbeten under längre tid utan att dina händer börja skava. Att polermaskinen endast väger 2,5 kg är ett stort plus eftersom det blir lätt tungt när man ska polera en längre tid. Kombinationen med en kraftig motor och mjukstart gör det otroligt lätt att beta av större ytor.

Polermaskinens 6-läges inställning gör att du kan arbeta med olika material otroligt effektivt. Utöver att polermaskinen är multifunktionell är den även utrustad med ett speciellt luftintag som håller motorn välkyld, vilket resulterar i en längre livslängd för polermaskinen.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Multifunktionell
 • Bra livslängd

Nackdelar

 • Passar inte alla

4. Makita DPO600Z Solo

Makita DPO600Z Solo är en utmärkt polermaskin som passar både för båtar och bilar. Polermaskinens dyra pris gör dock att polermaskinen inte passar alla utan denna rekommenderas endast till riktiga entusiaster. Polermaskinen har ett varvtal på hela 780/min vilket gör den otroligt snabb och effektiv när det kommer till polering. Den tvångsrotation rörelsen som denna polermaskinen skapar gör att poleringen går snabbt och väldigt användarvänlig.

Polermaskinen är även utrustad med en otroligt bra mjukstart, låsbar strömbrytare samt elektronisk effektjustering vilket gör att den i princip kan polera allt otroligt noga och lämnar sällan några hologram.

Fördelar

 • Otroligt effektiv
 • Elektronisk effektjustering
 • Låsbar strömbrytare

Nackdelar

 • Dyr
 • Handtagen kan förbättras

5. Milwaukee M18 FAP180-0

Milwaukee M18 FAP180-0 är en av marknadens dyraste polermaskin och lämpar sig endast för bilfirmor och riktiga entusiaster. Polermaskinen är utrustad med en stark kolborstfri motor som kan hantera de allra tuffaste miljöerna och lämnar din bil glänsande. Polermaskinen är utrustad med 8-positioners variabel hastighet vilket passar bra för dig som arbetar mellan olika ytor.

Med hjälp av REDLINK överbelastningsskydd kan du känna dig säker med att använda maskinen utan oroa dig för överhettning, vilket är ett vanligt problem bland billigare polermaskiner. Polermaskinens positions variabel gör att du kan justera mellan 360-2200 varv/min vilket underlättar för att kunna polera alla bilens delar med perfektion.

Fördelar

 • REDLINK överbelastningsskydd
 • 8-positioners variabel
 • Otroligt effektiv

Nackdelar

 • Väldigt dyr

Vad du bör tänka på inför köp av polermaskin

Det allra vanligaste felet många begår vid köp av en polermaskin är att de köper den billigaste vilket oftast blir en dyrare läxa. De billigare polermaskinerna har inga eller väldigt dåliga motorelektronikskydd vilket förhindrar motorn att bli för varm. De billigare polermaskinerna blir alltså för varma och de inre lindningen går sönder eller brinner upp. Det viktigaste är att du införskaffar en polermaskin med ett bra motorskydd för att förhindra att maskinen går i sönder.

Vanliga frågor om polermaskiner

Nedan är de allra vanligaste frågorna när det kommer till polermaskiner. Vi rekommenderar att du noggrant läser igenom allt för att få en bättre överblick. Följer du våra rekommendationer nedan hoppas vi att du har den information som krävs för att köpa rätt polermaskin för dig.

Behöver jag en polermaskin?

Behöver jag en polermaskin? Självklart behöver ingen en polermaskin utan det är något man använder sig av för att få bilen eller båten riktigt fräsch och glansig. Polermaskinen gör att bilen och båten glänser fint och skyddar även bilen mot smuts regn mycket bättre. Polerar du bilen rätt blir det även lättare att tvätta av smuts ifrån bilen eller båten eftersom det inte fäster sig lika bra.

Vad kostar en bra polermaskin?

En bra polermaskin brukar kosta mellan 2000-4000 kr beroende på hur bra och kraftfull polermaskin du är ute efter. Den dyraste polermaskinen är inte alltid den bästa för just dig, beroende på vilka funktioner du vill att den ska ha. För den gemene mannen behöver man inte en polermaskinen med multifunktionella funktioner för att kunna polera bilen.

Hur länger håller en polermaskin?

Hur länge en polermaskin håller varierar väldigt mycket ifrån modell till modell men även hur regelbundet polermaskinen används. Tillverkarna brukar dock lämna garantier mellan 2-5 år beroende på tillverkaren. Polermaskinerna vi rekommenderar ovan tenderar att hålla från 5 år och uppåt.

Hur använder man en polermaskin?

Hur använder man en polermaskin? Det är svårt att beskriva med ord men vår video nedan visar tydligt på hur man polerar bilen på bästa sätt.

Bästa budget polermaskinen

Är du ute efter en billig men ändån kraftfull polermaskin? Då bör du kolla in Einhell CC-PO. Denna smidiga polermaskinen är lätt för alla att använda och är lämpar sig bäst för att polera lackade ytor. Men den är multifunktionell så du utan problem kan byta ut borsten för att kunna slipa trä, plast eller metall. Den elektroniska hastighetsregleringen gör det lätt för dig att byta mellan olika uppgifter och polera bilen snabbt eller långsamt och noggrant.

Vilken polermaskin är rätt för mig?

När du ska välja rätt polermaskin för dig är det viktigt att tänka på vart polermaskinen ska brukas. Ska du polera en båt eller bil? Det flesta polermaskinerna är gjorda för att kunna polera både båt och bil beroende på polerduken du utrustar polermaskinen med. Majoriteten av de som införskaffar en polermaskin väljer en oscillerande eftersom de lämnar mindre hologram efter sig.

Oscillerande eller roterande polermaskin?

En roterande polermaskin roterar runt sin axel medans en oscillerande roterar i en ojämn rörelse vilket gör att polermaskinen lämnar mindre hologram efter sig. De roterande polermaskinerna är oftast mer aggressiva och sliter mer på lacken samt lämnar de oftast större hologram efter sig. De oscillerande polermaskinerna lämnar oftast mindre hologram efter sig och har en mjuk och fin gång för att slita så lite som möjligt på lacken.

Vilka tillverkare av polermaskiner är bäst?

Vilka tillverkare av polermaskiner är bäst? Det finns många märken som tillverkar polermaskiner av högsta kvalitet, men vilket märke är bäst? Det är mer en smaksak om vilket märke som är bäst beroende på vilka funktioner du vill att din polermaskin ska ha. Men de tillverkarna som fåt bäst recensioner och omdömen på marknaden när det kommer till polermaskiner är Milwaukee och Makita.

Vad skiljer en dyr mot en billig polermaskin?

Vad skiljer en dyr mot en billig polermaskin? De billigare polermaskinerna är oftast utrustade med dåliga motorelektronikskydd vilket gör att motorn på polermaskinen ofta går i sönder. Oftast är det lindningen på polermaskinen som brinner eller smälter upp. De dyrare polermaskinerna är dock utrustade med bra motorelektronikskydd vilket skyddar motorn ifrån överhettning.

Utöver motorelektronikskydd brukar de billigare polermaskinerna även lämna större hologram och har en mer aggressiv gång vilket gör att lacken kan förstöras.

Sammanfattning

Det allra viktigaste när man ska införskaffa en polermaskin är att man vet vilket användningsområde maskinen ska brukas i. De flesta polermaskinerna fungerar utmärkt för både båt och bil men om du endast ska använda polermaskinen för båten eller bilen finns det olika alternativ som passar bäst för dig.

Det är inget snack om saken att de oscillerande polermaskinerna dominerar marknaden bland polermaskiner. De allra flesta bil- och båtentusiasterna anser att oscillerande är betydligt bättre, för att de dels lämnar mindre hologram efter sig, men de förstör heller inte lacken på samma sätt som de roterande tenderar att göra.

Lämna en kommentar