Bästa miniskruvdragaren [Bäst i Test 2024]

Ska du sätta ihop möbler eller utföra lättare arbeten där en skruvdragare behövs? Då är en miniskruvdragare det rätta alternativet för dig. Skillnaden mellan vanliga skruvdragare och miniskruvdragare är främst storleken men även hur kraftfull maskinen är. Varför miniskruvdragaren blivit så populär är dels på grund av hur smidiga de är att använda och du kommer åt utrymmen där en vanlig skruvdragare inte kan. Utöver dess smidighet är miniskruvdragare betydligt billigare än den vanliga skruvdragaren vilket är ett stort plus.

Skruvdragaren på bilden är en Bosch IXO 5

Bästa miniskruvdragarna

 1. Bosch EasyDrill 1200
 2. Bosch PSR Select
 3. Bosch IXO 5
 4. Black & Decker BCF611CK-QW
 5. Black & Decker CS3651LC QW

1. Bosch EasyDrill 1200

Den bästa miniskruvdragaren 2024 är Bosch EasyDrill 1200 för att den är kraftigare än konkurrenternas i samma prisklass och presterar alltid på topp. Bosch EasyDrill 1200 är på 12V med ett varvtal på hela 1500 varv/min vilket nästan är i samma klass som vanliga skruvdragare. Skruvdragaren är special utformad för att gå rakt på sak och roterar i en jämn och fin gång för att göra den lätthanterlig för alla.

Bosch EasyDrill 1200 har 20 vridmomentsinställningar och en högkvalitativ tvåväxlad växellåda för att skruvdragaren ska kunna anpassa sig för olika användningsområden utan problem. För att underlätta för användaren är skruvdragaren även utrustad med en stark LED-arbetslampa som lyser upp där du ska arbeta.

Fördelar

 • Passar alla
 • Prisvärd
 • Stark

Nackdelar

 • Större än den genomsnittliga miniskruvdragaren

2. Bosch PSR Select

Bosch PSR Select är en utmärkt miniskruvdragare som passar perfekt för dig som tenderar att slarva bort bitsarna. Med hjälp av en inbyggd bitstrumma gör Bosch det lätt för dig att byta och hålla koll på dina olika bitsar och samlar allt på en och samma plats, du slipper alltså att köpa en extra bitssats. I bitstrumman medföljer de 12 vanligaste bitsarna som du kan tänkas behöva.

Med hjälp av ett belyst inspektionsglas hittar du de rätta bitsarna utan problem och du kan utföra arbetet snabbare. Utöver inspektionsglaset är Bosch PSR Select även utrustat med Powerlight för att göra det lätt för dig att arbeta i mörka utrymmen. Denna miniskruvdragaren är en av de mest kompakta på marknaden och är perfekt för dig som ska montera möbler och är ute efter en smidig men kraftfull miniskruvdragare.

Fördelar

 • Inbyggd bitstrumma
 • Bra Powerlight
 • Kompakt men kraftfull

Nackdelar

 • Svagare än Bosch EasyDrill 1200
 • Endast 90 skruv på en laddning

3. Bosch IXO 5

Bosch IXO 5 är en av de vanligaste miniskruvdragarna på marknaden och fungerar perfekt för dig som ska utföra lätta uppgifter. Med ett inbyggt batteri på 3,6v kan du smidigt ladda miniskruvdragaren och du slipper ta av batteriet för att ladda. Med ett varvtal på 215 varv/min kan du utföra lätta uppgifter och du slipper oroa dig för att maskinen ska spänna för hårt, vilket är ett problem om du använder dig av en traditionell skruvdragare.

Bosch IXO 5 har en ergonomisk design och ett skönt grepp för att miniskruvdragaren ska kunna brukas under längre tid. Utöver den ergonomiska designen är skruvdragaren även utrustad med LED-belysning för att underlätta arbetet och göra det enklare för dig att se. Det som är unikt med Bosch IXO 5 är att den har en microUSB-kabel som kan ansluta till en USB-port för laddning.

Fördelar

 • Billig
 • Ergonomisk design
 • Liten och smidig

Nackdelar

 • Kan endast utföra lätta arbeten

4. Black & Decker BCF611CK-QW

Denna miniskruvdragaren ifrån Black & Decker är en riktig mästare på att sätta ihop möbler. Med hjälp av dess varvtal på 180 varv/min kan du smidigt skruva in skruvarna lagom hårt utan att du böjer eller förstör möbeln. Med hjälp av dess snabbladdare är Black & Decker BCF611CK-QW redo att användas efter 15 minuter och kan skruva upp till 100 skruvar vilket är väldigt snabbt, den är dock fulladdad efter 60 minuter vilket fortfarande är snabbt.

För att göra miniskruvdragaren diskret har Black & Decker designat förvaringslådan så du kan ladda den inuti för en mer diskret look. För att ge dig mer kontroll över miniskruvdragaren kan du även variera hastigheten för att utföra arbetet mer säkert och noggrant. Med hjälp av en stark LED-lampa kan du även utföra arbeten i mörkare utrymmen.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Bra på att sätta ihop möbler
 • Snabbladdad

Nackdelar

 • Endast för milda arbeten

5. Black & Decker CS3651LC QW

Är du ute efter en billig och liten miniskruvdragare är Black & Decker CS3651LC QW ett alternativ du bör kolla in. Denna miniskruvdragaren lämpar sig bäst för lättare uppgifter i hemmet. Med ett obelastad hastighet på 180 varv/min kan du utföra lätta och smidiga arbeten utan problem och på grund av dess design kommer du åt ställen där andra miniskruvdragare inte gör.

Med hjälp av dess starka LED-lampa kan du se väldigt tydligt i mörkare utrymmen vilket gör att du kan utföra arbetet snabbt och smidigt. Dess lätta vikt gör även att alla kan använda miniskruvdragaren utan problem under en längre tid.

Fördelar

 • Billig
 • Utför arbeten snabbt
 • 180 varv/min

Nackdelar

 • Laddningstid 15 timmar
 • Svag

Vilken miniskruvdragare passar mig?

Vilken skruvdragare passar mig? De modellerna vi visar ovan är det stor skillnad på. Är du ute efter en simpel skruvdragare för endast möbel ihopsättning rekommenderar vi att du kör på en ifrån Black & Decker QW men om du ska utföra en aning kraftigare jobb är Bosch EasyDrill 1200 ett perfekt alternativ. För att du verkligen ska veta vilken miniskruvdragare som passar dig bör du läsa igenom varje produktbeskrivning så du inte blir missnöjd med ditt köp.

Varför ska man ha en miniskruvdragare?

Varför ska man ha en miniskruvdragare? Den vanliga skruvdragaren kostar betydligt mer än en miniskruvdragare och alla behöver inte en stor och kraftfull maskin för att utföra enklare uppgifter. För den gemene mannen behövs sällan en vanlig skruvdragare om du inte ska utföra större uppgifter. Miniskruvdragare är något alla hushåll bör ha eftersom de är praktiska i alla lägen. Miniskruvdragare används främst för att utföra lättare uppgifter såsom sätta ihop möbler, sätta upp tavlor eller andra sorters arbete där en lätt maskin krävs.

Nackdelarna med miniskruvdragare är att de är svagare än vanliga skruvdragare vilket egentligen inte är en nackdel. Majoriteten behöver inte en stor kraftfull skruvdragare för att utföra uppgifter och i många fall gör de saken värre. Vanliga skruvdragare kan förstöra möblerna om man inte är försiktig vid ihopsättning.

Vad används miniskruvdragare till?

Miniskruvdragare används främst för att utföra lättare arbeten till exempel möbel ihopsättning eller arbeten där en liten smidig skruvdragare krävs. De flesta som köper en miniskruvdragare bor i en lägenhet men även villaägare bör ha en miniskruvdragare verktygslådan.

Sammanfattning

Alla hushåll bör ha en miniskruvdragare i verktygslådan. De traditionella skruvdragarna väger mycket och är klumpiga för många att använda och de behövs sällan. För den gemene mannen räcker det med att ha en miniskruvdragare för att klara av de arbeten som kan tänkas komma. Vanliga skruvdragare är väldigt kraftfulla vilket de flesta inte behöver vid till exempel möbel ihopsättning eller för att sätta upp tavlor.

Känner du att en miniskruvdragare inte räcker för dig rekommenderar vi att du läser våran guide om de bästa skruvdragarna HÄR

Author

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar