Integritetspolicy

Integritetspolicy

Som besökare på Webbkollen är det viktigt att du känner till vår integritetspolicy, dels för din egna trygghet men även för oss. När du besöker vår hemsida är det viktigt att du känner dig trygg och att din personliga integritet respekteras. Varför vi samlar information om dig är för att: Underhålla hemsidan, öka användarupplevelsen, utöka hemsidan, informationen gör även att vi kan förbättra våra tester. Informationen vi samlar kan inte kopplas till dig fysiskt, vi kan till exempel se att någon besökt ett specifikt inlägg i ett visst antal minuter. Vi samlar aldrig på någon information information om dig personligen, om du inte lämnat ut uppgifterna frivilligt. Om du kommenterar eller använder kontaktformuläret kan vi endast se avsändaren/mailadressen, vilket lagras hos oss säkert.

Samtycke

När du använder dig av Webbkollen samtycker du till vår integritetspolicy.

Anonym användardata registreras

Som besökare på Webbkollen kan vi se vilka inlägg som besökts och hur länge, denna informationen är helt anonym. Den anonyma datan gör att vi kan förbättra sidan och se vilket innehåll våra besökare gillar mest. Insamlingen av denna datan sker genom Google Analytics samt cookies. Anonym användardata räknas inte som personuppgifter eftersom det inte kan kopplas till dig fysiskt.

Vilka rättigheter har du över din data?

Enligt GDPR har du rätten att:

  1. Begära ut din personliga data.
  2. Ta bort din personliga data.

För att ta bort kakor gör du det direkt i din webbläsare. Där kan du även blockera att kakor sparas överhuvudtaget, eller blockera tredjepartskakor.

Informationen vi kan ta bort är den som går att koppla till dig genom till exempel IP-adress. Anonym information tar vi inte bort.

För att begära något av ovanstående, använd kontaktformuläret som finns längst ner på sidan.

Såhär definieras en personuppgift

Personuppgifter är en uppgift som kan kopplas till dig direkt som fysisk person, till exempel namn, personnummer, adress eller e-postadress. De uppgifter vi kan se är krypterade, till exempel IP-adresser vilket endast räknas som personuppgifter om det kan kopplas till din fysiska identitet.

Personuppgifter registreras inte

När du besöker Webbkollen kan vi endast se vilken sida som besökts och hur länge. Vi samlar aldrig in eller lagrar personuppgifter om dig, förutom om du självmant lämnat ut personuppgifterna till oss. Om du lämnar en kommentar eller feedback kan vi se avsändaren/mailadressen som skickat meddelandet, men inget mer.

Tredjepartsdata

När du använder dig av Webbkollen godkänner du att tredjepartsföretag får tillgång till en begränsad information om din enhet och ditt nätverk. Tredjepartsföretagen är Google Analytics som hanterar data samt Adtraction i form av annonsspårning. När du klickar på en länk till en extern hemsida gäller deras integritetspolicy.