Bästa plattrensaren 2024 – Få bort ogräs mellan plattorna

Att ta bort ogräs mellan plattor kan var otroligt jobbigt och ansträngande om man är utrustad med fel verktyg. Med de rätta verktygen kan ogräsbortaggningen till och med bli en aning roligt. Med en plattrensare kan du lätt och ledigt utföra jobbet på rätt sätt och slippa belasta ryggen. De traditionella verktygen som fortfarande används idag belastar ryggen i fel position och det är lätt hänt att ryggsmärtor uppstår, något vi helst inte ska hända.

Med denna guiden kommer du att få all information som behövs för att kunna köpa rätt plattrensare.

Denna artikeln är baserad av användarrecensioner och omdömen vilket innebär att Webbkollen inte fysiskt testat produkterna.

Bästa plattrensarna

 1. AL-KO EasyFlex MB
 2. Ryobi RY18PCA
 3. Hecht Plattrensare
 4. Fogrensare Einhell
 5. Gardena Combisystem

1. AL-KO EasyFlex MB

Den bästa plattrensaren 2024 är AL-KO EasyFlex MB. Denna plattrensaren togs fram av AL-KO för att vara den bäst presterande plattrensaren på marknaden utan att kosta en förmögenhet. Plattrensaren är utrustad med en högkvalitativ stålborste som kan ta bort mossa och ogräs mellan trånga utrymmen såsom plattor eller stensättningar utan problem.

AL-KO EasyFlex MB är en utmärkt plattrensare som passar perfekt för dig som är ute efter en billigare plattsättare men som fortfarande presterar på topp. Med hjälp av 5-stegs inställningen kan du lätt justera skaftet för att göra plattrensaren mer ergonomisk och bekväm för användaren. Den lätta vikten på 1,8 kg gör att alla kan använda plattrensaren utan att bli för trötta eller känna sig obekväma med verktyget. Det ergonomiska och sköna handtaget gör det lätt för dig att använda plattrensaren utan att få ont i handen, vilket är ett problem bland många plattrensare.

Fördelar:

 • Billig
 • Hög kvalitet
 • Ergonomisk

Nackdelar:

 • Inga

2. Ryobi RY18PCA

Denna plattrensaren är framtagen och designad för att användas under längre tid på större ytor på bästa möjliga sätt. Plattrensaren levereras med två stycken 2,0 Ah-batterier vilket räcker tillräckligt för lagom stora ytor. Vill du vara på säkra sidan rekommenderas att du införskaffar större batterier. Det justerbara handtaget gör det lätt för dig att justera längden på plattsättaren, så du känner dig bekväm med att använda verktyget. Det är viktigt att plattsättaren känns bra vid användning, det är trots allt en investering.

Fördelar:

 • Hög kvalitet
 • Två batterier
 • Justerbart skaft

Nackdelar:

 • Dyr
 • Batterierna bör förbättras

3. Hecht Plattrensare

Är du ute efter en plattrensare med sladd? Då bör du kolla in denna elektrisk ogräsrensaren från Hecht. Denna plattrensaren är mycket kraftigare än den genomsnittliga plattrensaren och kan verkligen komma åt det allra minsta ogräset mellan plattorna. De flesta plattrensarna som säljs idag är batteridrivna vilket gör att de ofta är svagare och är begränsade av en batteritid, vilket du slipper undan helt med denna plattrensaren. Denna plattrensaren rekommenderas för dig som har stora ytor att rensa och är ute efter en kraftig ogräsrensare som utan problem sliter upp all smuts mellan plattorna.

Med en 50Hz motor som drivs av 230V gör att den lätt och ledigt konkurrerar ut nästan alla batteridrivna plattrensarna. Den tunga vikten gör dock att den inte är lämplig för alla.

Fördelar:

 • Kraftfull
 • Ingen batteritid
 • Rensar otroligt bra mellan plattor

Nackdelar:

 • Dyr
 • Tung
 • Sladd som kan vara i vägen

4. Fogrensare Einhell

Fogrensare Einhell är en av de mest ergonomiska plattrensaren på marknaden. Mycket beror på plattrensarens softgrip handtag som gör verktyget oerhört komfortabelt att använda och du kommer garanterat inte att få blåsor vid användning av denna plattrensaren. Många tillverkare av verktyg väljer att snåla in på just handtagen vilket ofta resulterar i att man får ont i händerna eller att blåsor irritationer uppstår. Det justerbara teleskopskaftet gör att du kan arbeta stående med en rak rygg istället för att krypa på marken med en maneull plattrensare. Du investerar i dig själv när du väljer rätt och högkvalitativa verktyg.

Vid köp av denna plattrensaren medföljer allt förutom batteri och batteriladdare. Vi rekommenderar att du införskaffar två stycken batterier.

Batteri till Fogrensare Einhell

Batteriladdare till Fogrensare Einhell

Fördelar:

 • Komfortabelt handtag
 • Prisvärd
 • Justerbart teleskopskaft

Nackdelar:

 • Batteri medföljs ej
 • Batteriladdare medföljs ej

5. Gardena Combisystem

Gardena Combisystem är utan tvekan den bästa manuella plattrensaren på marknaden. Denna plattrensaren är 3-i-1 system vilket innebär att plattrensaren är kombinerad med flera olika verktyg, i detta fallet tre stycken. Det tunna bladet är till för att noggrant kunna rengöra väldigt smala springor till exempel mellan tätt sittande plattor. Medans den triangelformade bågen är designade för att kunna ta bort ogräs och mossa på bästa möjliga sätt. Sist men absolut inte minst är metallborsten vars uppgift är att väldigt noga ta bort envis mossa och annan smuts mellan plattorna

Vid köp av denna manuella plattrensaren måste du ha ett teleskopskaft för att kunna använda själva produkten. Du kan hitta det HÄR

Fördelar:

 • Billig
 • Multifunktionell
 • Hållbar

Nackdelar:

 • Tungt arbete
 • Teleskopskaft medföljs ej

Hur fungerar en plattrensare?

Hur fungerar en plattrensare? En plattrensare rengör trånga ytor såsom ogräs mellan plattor eller bland stensättningar. En roterande stålborste gör att både smuts och ogräs försvinner oerhört effektivt. Alla plattrensare är oerhört enkla att använda och är väldigt skonsamma för ryggen jämfört med manuella plattrensare. Det finns olika sorters stålborstar beroende på vilken sorts sten och täthet du ska rensa bland, så läs noga innan du köper din nästa plattrensare.

Vilken plattrensare ska jag välja?

Vilken plattrensare ska jag välja? Det beror helt på vilket område plattrensaren ska användas inom. Alla plattrensare är framtagna för att på ett så effektivt sätt ta bort smuts och ogräs mellan trånga utrymmen. Majoriteten av plattrensarna som säljs idag är framtagna för allround arbete och fungerar bra för alla sorters underlag. Är du ute efter en billig och smidig plattrensare har AL-KO EasyFlex MB fått otroligt bra recensioner och omdömen.

Tips och råd vid användning av plattrensare

1. Var rädd om ryggen

När du ska använda plattrensaren är det viktigt att du tänker på att ha en rak rygg och inte böjd. Arbetar man med en böjd rygg under en längre tid är det lätt hänt att ryggsmärtor uppstår eller i värsta fall skador. För att förhindra ryggskador är det viktigt att du tar pauser ofta så fort du känner dig trött.

2. Flera inställningar

När du ska köpa en ny plattrensare är det viktigt att införskaffar en plattrensare som har flera olika hastighetsinställningar. Har du en plattrensare med en hastighet är det lätt att du förstör eller sliter ut plattorna. En plattrensare som har flera inställningar och fått bra recensioner är Ryobi RY18PCA

Manuell eller batteridriven plattrensare?

Ska jag köpa en manuell eller batteridriven plattrensare? Det beror helt på hur stora ytor du hade tänkt att rensa. En manuell plattrensare passar bäst för dig som endast har några få m2 att rensa. Har du däremot större ytor är en batteridriven plattrensare det rätta valet för dig. Elektriska plattrensare är ofta mer skonsamma för ryggen än manuella och får jobbet att bli roligt, du kommer även att utföra jobbet snabbare

Hur tar man hand om sin plattrensare?

Hur tar man hand om sin plattsättare? Efter du har använt din plattrensare är det viktigt att du tar bort all smuts från borsten, eftersom det lätt samlas mycket skit och fukt som lätt tar sönder själva borsten. När borsten även är fyllt med smuts och gammalt ogräs blir den inte lika effektiv. Tänk även på att inte köra ner själva borsten djupt mellan plattorna eftersom det sliter på plattrensarens motor och skadar plattorna. Vi rekommenderar även att du byter borsten med jämna mellanrum för bästa möjliga resultat.

Vanliga frågor vi får om plattrensare

Sammanfattning

Att införskaffa sig en plattrensare är en bra investering för dig eftersom det är mer skonsamt för ryggen än de manuella. En elektrisk plattrensare får även jobbet gjort betydligt snabbare och det är roligt att använda den. Ska du dock endast rensa ett fåtal m2 fungerar en manuell nästan lika bra, det tar lite mer tid men de är betydligt billigare.

Lämna en kommentar