Bästa nylonlinan – Jämförelsetest av 5 nylonlinor [Bäst i Test 2024]

Är det dags att byta fiskelina på rullen? Då kan det vara bra att känna till de nylonlinor som fått bäst recensioner och omdömen på marknaden. Webbkollen har sammanfattat de fem nylonlinorna som anses vara bäst och fått oerhört bra recensioner.

Nylonlinan blir allt mindre populär och flätlinan har tagit över bland de svenska sportfiskarna, men flätlinan innehåller många fördelar du bör kunna som sportfiskare. Du kan läsa mer om flätlinor nedan.

Vilken nylonlina är den bästa? Alla sportfiskare har olika åsikter och personliga erfarenheter, men det finns några nylonlinor som sticker ut ur mängden när det kommer till recensioner och omdömen. Är du ute efter den nylonlinan som fått absolut bäst recensioner är Berkley Trilene vinnaren.

Bästa nylonlinorna

 1. Berkley Trilene
 2. Berkley FluoroShield
 3. Trilene Big Game
 4. Big Game solar
 5. Stroft GTM 

1. Berkley Trilene

Berkley Trilene är en av de starkaste nylonlinorna du kan hitta på marknaden. Denna nylonlinan är den mest använda i Sverige och anses vara en av de bästa. Den starka polyamiden gör att linan sällan går av och kan hantera både vassa stenar och i vissa fall gäddkäftar till en viss nivå. Nylonlinan är väldigt kompakt och liknar en flätlina på många sätt, självklart har den lite svaj och gung som alla nylonlinor. En simpel nylonlina alla sportfiskare bör ha i sina fiskeväskor.

Fördelar:

 • Stark
 • Bra hållbarhet
 • Stum

Nackdelar:

 • Plasten bleknar

2. Berkley FluoroShield

Berkley FluoroShield vann priset bäst nylonlinan 2020 av ICAST vilket är ett otroligt mäktigt pris att få. Denna nylonlinan är inte en vanlig nylonlina utan den är kombinerad med fluorocarbon vilket förbättrar alla linans egenskaper ofantligt mycket. Linan är oerhört slittålig och är nästan osynlig i vattnet, vilket många sportfiskare föredrar. Med denna nylonlinan behöver du inte heller vara rädd om dina spöringar eller fiskerullen eftersom den är oerhört slät och sliter ypperligt lite på din utrustning.

Fördelar:

 • Slitstark
 • Bästa linan 2020
 • Fluorocarbon kombination
 • Billig

Nackdelar:

 • Gör sig inte lika bra i de tunna dimensionerna

3. Trilene Big Game

Är du som många andra svenskar ute efter nylonlina på bulk? Det kan vara smart att köpa nylonlina på bulk eftersom priset kan bli upp till 3 gånger billigare om inte mer. Många nylonlinor som säljs på bulk är dock av dåligt kvalité och går sönder lätt, så det kan vara smart att veta vilka som har fått bäst recensioner och omdömen. Trilene Big Game är en av de nylonlinor som fått otroligt bra omdömen och är otroligt använd, speciellt bland trollingfiskare. Trilene Big Games unika plastkombination av slittålig polyamid gör att linan väldigt sällan går sönder och kan hantera vassa tänder och andra vassa föremål i vattnet.

Fördelar:

 • Billig
 • Bra för trollingfiske
 • Bra draghållfasthet

Nackdelar:

 • Producerar en del ljud när den färdas genom spö-öglorna

4. Big Game solar

Big Game Solar är väldigt lik Trilene Big Game, men det finns några saker som skiljer dem åt. Den skrikiga linan gör det mycket lättare för dig att se vart linan ligger i vattnet, detta underlättar enormt om man har många linor i vattnet. Det sista en sportfiskare vill ha är lintrassel. Big Game Solar använd främst av trollingfiskare och havsfiskare på grund av dess slittålighet och sättet den kan hantera kyla. Alla fiskelinor hanterar kyla på olika sätt, vissa hanterar det bättre än andra. Big Game Solar är känd för att kunna hantera kyla på ett bra sätt och har därför blivit otroligt populär.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Kan hantera kyla bra
 • Bra slitstyrka

Nackdelar:

 • Kan blekna

5. Stroft GTM

Är du ute efter en mångsidig nylonlina kan det vara smart att känna till den välanvända nylonlinan Stroft GTM. Denna nylonlinan har blivit otroligt välanvänd av både vanliga sportfiskare och flugfiskare på grund av dess egenskaper. Detta är inte en vanlig nylonlina utan det är en kombination med silikon teflon och polyamid vilket gör att nylonlinan lämpar sig för vanligt traditionellt spinnfiske men även som tafs för flugfiskare. En utmärkt nylonlina av hög kvalité som håller otroligt länge utan att linan torkar.

Fördelar:

 • Mångsidig
 • Hög kvalité
 • Prisvärd
 • Linan torkar ej

Nackdelar:

 • Färgen på nylonlinan ändras med tiden

Mer om nylonlinor

Vad är egentligen en nylonlina? En nylonlina är en fiskelina gjord av syntetiskt material, oftast syntetfiber gjord av polyamid. Det finns flera för- och nackdelar med att använda nylonlina istället för flätlina. Den främsta anledningen är att linan är väldigt mjuk vilket gör att spöringarna inte slits ut eller förstörs.

Eftersom nylonlinan är relativt töjbar är den inte den mest optimala fiskelinan att använda i sjöar eller skärgårdar där man behöver snabb kontakt med betet. Är du en havsfiskare är det smart att använda nylonlina eftersom den kan hantera kyla bättre men även för att töjbar fiskelina är bättre när man fiskar efter torsk eller andra havsfiskar.

Bästa nylonlinan på bulk

Är du trött på att köpa småförpackningar av nylonlina? Då kan det vara smart att börja köpa nylonlina på bulk. Nylonlina på bulk tenderar att vara mycket billigare och håller samma kvalité, så fiskar du mycket är det rätt val. Tänk dock på att fiskelina, speciellt nylonlina blir gammal och går lättare sönder.

Den nylonlina på bulk som fått bäst recensioner och omdömen bland svenska sportfiskare är Big Game Solar

Bästa nylonlinan på 2mm

Är du ute efter en oerhört tunn nylonlina? Då kan det vara bra att känna till FluoroShield 2mm. Denna fiskelinan har fått otroligt bra recensioner både från vanliga Sportfiskare, men främst från flugfiskare som använder den som tafs.

Lämna en kommentar