Gäddjiggar – Hitta de bästa jiggarna för gäddfisket [Bäst i Test 2024]

Att välja rätt fiskedrag blir allt svårare och svårare eftersom det släpps och produceras nya beten stup i kvarten. Men vilken gäddjigg är egentligen den bästa? Den frågan får vi med jämna mellanrum och är lika svår att besvara varje gång. Det finns inget rätt eller fel svar på den frågan utan vi kan endast gå på fångstrapporter och recensioner.

Att välja ut de absolut bästa gäddjiggarna har verkligen varit en utmaning utom dess like. Men vi har äntligen nått fram till resultat som inte kommer förvåna er. Det är de mest använda och populära gäddjiggarna som placerar sig på topplistan. Men under sommaren fanns det ett bete som stack ut ur mängden som presterade makalöst bra och det är Miuras Mouse. Läs mer om Miuras Mouse längst ner.

Bästa gäddjiggarna

  1. Pig Shad
  2. Svartzonker McPike
  3. Fishunter Goliat
  4. Beast Paddle Tail
  5. Beast Twin Tail
  6. Miuras Mouse

1. Pig Shad

Det välkända betet från Strike pro placerar sig på en stark första plats med de absolut bästa fångstrapporterna. Det som gör betet så bra är delvis dess paddel som gör att betet vrider och vänder sig fint i vattnet. Något som rovfiskar verkligen älskar. Vi rekommenderar att man utrustar betet med dubbla stingers för bästa resultat, en krok är en aning för lite och chansen finns att du mister din drömfisk. Pig Shad finns i diverse storlekar och fungerar utmärkt till gädda, gös och till och med glupska abborrar.

2. Svartzonker McPike

McPike tog Sverige med storm för några år sedan, när Claes Claesson introducerade betet. Den unika paddeln gör att betet får en skadad gång, vilket rovfiskar verkligen älskar. Om du vill öka dina chanser för att få drömgäddan rekommenderar vi att du trycker in rasselkulor i svansen, för att öka dina chanser för att fånga din drömgädda.

3. Fishunter Goliat

Det vinnande gäddbetet Goliat vann årets storgäddsbete 2017 för att den visat extremt bra resultat. Betet blev snabbt väldigt efterfrågat och blev till och med slutsålt i Sverige. Betets känsliga gång gör att även de sömnigaste gäddorna vaknar till liv. Det som gör betet unikt är att jiggens kropp är utrustad med hål i paddeln så du kan fästa fishunter-vingar för bästa möjliga resultat.

4. Beast Paddle Tail

Detta unika bete från Abu Garcia är en av deras nya stjärnskott. Betet är utrustad med en stor paddel stjärt som ger betet en väldigt unik men effektiv gång. Paddeln sätter igång en gungande effekt som går igenom hela kroppen, gäddorna älskar detta. Betet fungerar lika bra på våren som vintern, en riktig gäddmagnet.

5. Beast Twin Tail

Det bästa motoroil betet? Vi pratar såklart om Beast Twin Tail. Detta shadbete är utrustat med en unik bakdel, nämligen en curly tail-stjärt. Jiggen har en väldigt unik gång som gäddorna verkligen älskar, mycket beror på curly tail-stjärten som gör att betet går som en skadad fisk. Curly tailen reflekterar även väldigt mycket så gäddorna får nys om den lättare.

6. Miuras Mouse

Miuras Mouse blir Sveriges mest fiskade bete under sommaren. Varför? Mycket beror på att betet gav makalösa resultat och gav många nya person bästa. Betet går att fiska med väldigt grunt och väldigt djupt om du använder dig av päronsänken. Man har valt att dubbel behandla svansen för att ge den en längre livstid.

Den bästa gäddjiggen

Att välja ut ett fiskedrag och säga att det är det bästa går inte riktigt, då det inte finns ett rätt eller fel svar. Men ska vi gå på fångstrapporterna så har pig shad presterat bäst. Under sommaren var det dock Miuras Mouse, vilket inte är förvånande. Betet är suveränt bra.

Bästa motoroil gäddjiggen

Färgen motoroil har blivit alltmer populär de senaste åren, men vilket bete är bäst i färgen motoroil? Enligt fångstrapporter och recensioner har Beast Twin Tail och Beast Paddle Tail från Abu Garcia presterat bäst. Men det är inte den klassiska motoroil utan red motoroil som presterat bäst. Båda betena är gjorda av högkvalitativt silikon och är utrustade med extraordinärt bra stjärtar som verkligen får gäddjiggen att rotera och skapa en fin gång på betet. Om du är intresserad av betena kan du läsa mera ovan.

Bästa gäddjiggen på 15 cm

Gäddjiggarna blir bara större och större men alla gillar inte detta, vissa anser till och med att de stora gäddjiggarna skrämmer bort gäddorna. De lagom stora gäddjiggarna runt 15 cm är perfekta för att både få små och stora gäddor på kroken. Men vilken gäddjigg på 15 cm är den bästa? Ska vi kolla på fångstrapporterna så har betet Ace Jack Shad presterat oerhört bra och placerar sig på en starkt första plats.

Bästa gäddjiggen för vertikalfiske

Den vertikaljiggen som visat framsteg i år och visat makalöst bra resultat är Savage Gear Monster Slug. Denna vertikaljiggen är som gjord för stora gäddor och kraftiga gösar. Betet kommer i förpackningar om tre, så du behöver inte oroa dig om de slits sönder. Vilket de kommer att göra eftersom detta bete är en riktig gäddmagnet.

Author

  • Lars Henriksson

    Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.