Bästa plastgranen – Naturtrogna konstgranar [Bäst i Test 2024]

Är du trött på granbarret som hamnar på golvet eller är du allergisk? Då kan plastgranen vara det rätta alternativet för dig. I dagens läge är det till och med svårt att skilja en verklig gran med en plastgran gjord av bra plast, så det enda som skiljer sig är lukten. Den juliga lukten som bara finns i en äkta gran är svår att få fram med en plastgran. Men fördelarna med en plastgran är otroligt sköna, du slipper granbarret på golvet och du slipper att köpa en ny gran varje år. Du kommer att spara väldigt mycket tid som du kan lägga på julbakandet.

Men vilken plastgran är den bäst? Den frågan är väldigt svårt att svara på, då alla är ute efter olika granar. Ska vi kolla på den granen som är bäst gjord och liknar en verklig gran mest så är julgranen Star Trading Brekstad den som är mest verklighetstroende. Men alla de julgranar vi rekommenderar nedan är av bra kvalitet och ser autentiska ut.

Beställa hem julgranen direkt till dörren? Läs vår guide Beställa julgran på nätet

Bästa plastgranarna

 1. Star Trading Brekstad
 2. Star Trading Larvik
 3. Julgran Malung
 4. Julgran Kalix
 5. Julgran Visby (Budget)
 6. Kanada Grön (Minsta Plastgranen)

1. Star Trading Brekstad

Den bäst recenserade plastgranen 2024 är Star Trading Brekstad. konstgranen är tillverkad av högkvalitativ plast som gör plastgranen väldigt verklighetstroende. Granens led-slingor ger ifrån ett varmvitt sken som gör det extra mysigt att sitta runt granen. Det som är unikt med Star Trading Brekstad är att den är framtagen för både Inomhus och Utomhus bruk vilket är ett stort plus.

Plastgranens 3 olika sektioner gör den lätt att montera och kräver inte mycket förvaringsplats. Granens vikt på 13kg är på grund av den högkvalitativa plasten som väger mer än den traditionella.

Led belysningen som följer med är redan fastmonterad vilket kan vara skönt men ändån tråkigt. Att klä granen är en del av hela julkänslan, men den finns även utan belysning för en billigare summa.

Star Trading Brekstad Utan belysning

Fördelar:

 • Verklighetstroende
 • Hög Kvalitativ Plast
 • Bra Ljus

Nackdelar:

 • Dyr

2. Star Trading Larvik

Är du ute efter en smal men hög plastgran är Star Trading Larvik något du bör kolla in. Granens härliga design ökar verkligen julstämningen och är både smidig att montera och demontera. Plastgranens 360 led ljus ger ifrån ett varmt mysigt ljus som redan är fastmonterat.

Plastgranens täta grenar gör att man knappt ser stammen vilket man gör på de billigare plastgranarna. Med en medellivslängd på 5000H är den en aning sämre än Star Trading Brekstad, men granens bredd på 130 cm gör den mer lämplig för vissa.

Fördelar:

 • Bra Hållbarhet
 • Mysigt Ljus
 • Smidig Montering

Nackdelar:

 • Dyr
 • Länge Livslängd än Brekstad

3. Julgran Malung

Julgranen Malung har fått otroligt bra recensioner eftersom den sprider en väldigt positiv julstämning och förgyller hela rummet. Grenarna är permanent fastsatta i granen, men denna granen har nämligen smarta funktioner. När du vrider granen fälls grenarna ner, vilket underlättar enormt vid förvaring. För att göra belysningen så bra som möjligt har man valt att använda en grön kabelfärg så den ska smälta in. Ljusslingor ingår vi köp av denna gran.

Fördelar:

 • Lätt att förvara
 • Smidig
 • Prisvärd
 • Hög kvalitet

Nackdelar:

 • Inte bred
 • För stor julgransfot

4. Julgran Kalix

Julgran Kalix är en perfekt plastgran för dig som är ute efter en simpel gran som inte kostar alltför mycket. Det låga priset runt 1000 kr får du väldigt mycket gran för pengarna. Kalix är tillverkad av speciell PVC-plast som gör granen väldigt verklighetstroende och dess tätt satta grenar gör att du inte ser stommen så speciellt bra, vilket är de flesta plastgranars svaghet.

Granens höjd är på hela 210 cm så se till att du har tillräckligt högt i tak och med en diamater på 140 cm passar denna plastgranen kanske inte alla.

Fördelar:

 • Unik
 • Prisvärd
 • Bra PVC-Plast

Nackdelar:

 • Passar inte alla

5. Julgran Visby

Är du ute efter en plastgran som kan vara både inomhus och utomhus? Då är julgranen Visby det rätta valet för dig. På hela 180 cm gör att granen passar alla boende lägenheter och villor. Grenarna på granen är permanent fastsatta på stammen vilket bidrar till en ökad stabilitet och trovärdig. Visby granen har blivit så eftertraktad i Sverige eftersom den har ett väldigt unikt utseende, det låga priset har också bidragit till att så många svenskar valt att införskaffa sig denna granen.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Liten
 • Autentisk
 • Stabil

Nackdelar:

 • En aning spretig

6. Kanada Grön

Kanada Grön är en väldigt praktisk plastgran som passar utmärkt att ha i lägenheten. Granens höjd på 150 cm gör den perfekt för dig som är ute efter en mindre gran till en billig summa. Det smidiga med denna plastgranen är dess grenvinkels funktion vilket tillåter dig att justera grenarnas vinklar efter eget tycke.

Kanada Grön är uppbyggd på 2 sektioner vilket gör den väldigt lätt att både sätta upp och ta ner. Utöver de smidiga monterings funktionerna så väger plastgranen endast 1 kg som gör granen ännu mer praktisk. Det negativa med Kanada Grön är att inga led-slingor följer med vilket är ett plus för vissa. Att julpynta är något många älskar att göra.

Fördelar:

 • Billig
 • Lätt Montering
 • Perfekt För Lägenheter

Nackdelar:

 • Inte Verklighetstroende
 • Låg Kvalitet

För– och nackdelar med plastgran

De största fördelarna med plastgranar är att du slipper all barr som hamnar på golvet och du slipper att ta hand om granen. Nuförtiden är plastgranar gjorda av högkvalitativ plast vilket gör det svårt att se skillnad mellan en verklig julgran än en plastgran av hög kvalitet. Med plastgran slipper du även att införskaffa en ny julgran varje år vilket kan vara krångligt för en del utan bil. Majoriteten av de som införskaffar plastgranar är lägenhetsfolket eller allergiker. Det praktiska med plastgranar är att de är väldigt simpla att sätta upp och ta ner.

De största nackdelarna med plastgranar är att du inte känner granens lukt vilket är viktigt för en del. Många anser att köpandet av granen och ta in den är en stor del av julen, vilket många håller med om.

Är plastgran bra för miljön?

Är en plastgran bra för miljön? Svart på denna frågan är ganska knepig då det beror på hur länge din plastgran håller. De flesta plastgranarna som tillverkas och säljs i Sverige är gjorda av återvunnet plast vilket är bra. Ska man kolla på siffror så måste du använda din plastgran i 12 år för att den ska vara bättre för miljön.

Vad kostar en plastgran?

Vad kostar en plastgran? Du kan få en plastgran för några hundralappar, men är du ute efter en plastgran som ska efterlikna en verklig? Då kan det vara bra att investera en aning mer för att få en ordentlig. En bra plastgran brukar kosta mellan 1000-3000 kr beroende storlek och belysning.

Bästa julgranen med belysning

Är du trött på att klä din gran varje år? Då kan det vara smart att investera i en plastgran där belysningen redan är befintlig. Men vilken plastgran har bäst belysning? Den plastgranen som fått bäst recensioner och omdömen när det kommer till belysningen är Star Trading Brekstad.

Bästa granen för allergiker

Är du allergisk mot gran? Självklart finns det granar som inte besvärar allergiker lika mycket, men för att vara på den säkra sidan kan det vara smart att införskaffa sig en plastgran. I dagens läge finns det plastgranar som ser likadana ut som äkta granar.

Bästa granen att ha i ett hörn

Bor du i ett trångt utrymme och behöver placera din gran i ett hörn? Då kan det vara smart att ha en plastgran som är hörn anpassad. Utbudet för granar som ska vara i hörnor växer eftersom flera som bor i lägenhet väljer att införskaffa sig en plastgran. Den hörngranen som fått bäst recensioner och omdömen är Julgran Halv.

Sammanfattning

Att plastgranar blir alltmer populära är inte konstigt då de är otroligt praktiska och lätta att förvara. Man slipper hela den röriga processen att införskaffa en ny gran varje år och det är inget man måste ta hand om. Med en ordentlig plastgran ser man knappt någon skillnad och man slipper all barr på marken. Men vilken plastgran har fått bäst recensioner? Star Trading Brekstad är plastgranen som anses vara den mest autentiska på marknaden till ett rimligt pris.

Lämna en kommentar