Bästa isborren – Jämförelse av fem isborrar [Bäst i Test 2024]

Nu börjar snart vintersäsongen och alltfler svenskar ger sig ut på isen för att prova fiskelyckan. Men när man ger sig ut på isen är det viktigt att ha en riktigt bra isborr för att underlätta fisket, en trög isborr är inget du vill uppleva, det kommer endast förstöra din fiskeupplevelse.

Men vilken isborr är egentligen den bästa? Det finns ett flertal olika isborrar vars funktion är olika, men det finns en isborr som sticker ut ur mängden som fått ofantligt bra recensioner. Vi pratar såklart om Mora StrikeMaster , isborren används flitigt av både hobbyfiskare och seriösare tävlingsfiskare.

Bästa isborrarna

 1. Mora StrikeMaster (Bästa Isborren)
 2. Mora Nova Black (Professionellaste Isborren)
 3. Rapala UR Steel (Smidigaste Isborren)
 4. Heinola Black Ice (Isborr På Rea)
 5. Nero Isborr (Budget Isborren)
 6. Borrmaskinadapter (Isborr Till Borrmaskin)

1. Mora StrikeMaster

Mora StrikeMaster är den isborr som fått absolut bäst recensioner och omdömen bland de svenska sportfiskarna. Mycket beror på dess låga pris och höga kvalitet som gör det lätt att borra igenom isen på rekordtid.

Mora är kända för att tillverka högkvalitativa produkter och denna isbboren är ett praktexempel på vad Mora verkligen kan göra. Isborren är utrustad med högkvalitativt stål och är tillverkad i vårt grannland Finland. Det som gör denna isborren så unik och eftertraktad är dess teleskop funktion vilket gör det otroligt lätt att hantera och transportera denna isborren. Skären är designade på det sätt att du lätt kan byta ut dem om de skulle bli slöa. Vi rekommenderar dock att du slipar dina skär för att öka livslängden.

2. Mora Nova Black

Mora Nova Black används främst av seriösa sportfiskare som satsar hårt på pimpeltävningar. Varför det har blivit så är dels på grund av dess patenterande design som gör det superlätt att på ett snabbt och smidigt sätt borra igenom isen. Tyvärr är priset betydligt högre än den genomsnittlige isborren vilket inte gör den lämplig för alla. Dess popularitet beror mycket på dess kompositkrona som bidrar till en ökad stabilitet och hjälper till att borra raka hål. Isborren är främst framtagen för att kunna hantera skiktad is på bästa möjliga sätt. Isborrens främsta kunder är tävlingspimplare som måste ha en isborr som kan hantera alla situationer.

3. Rapala UR Steel

Den design fulla Rapala isborren är framtagen för att ge fiskaren den bästa upplevelsen med en låg budget. Konstruktionen på denna isborren är otroligt sällsynt, det är en av anledningarna till att den blivit så populär. Isborren består av en stålstomme, styv och lätt rörvev med ergonomiska handtag. Detta gör att borrens verkningsgrad blir makalöst bra. Läs mer HÄR

4. Heinola Black Ice

Heinola Black Ice är utrustad med de bästa universal bladen på marknaden för att kunna hantera hela vintern på bästa sätt. Isborren är främst framtagen för att kunna hantera halvtorr is, så stöter du ofta på halvtorr is är denna isborren det rätta alternativet för dig. De ergonomiska handtagen gör det lättare för dig att använda isborren men det går även mycket snabbare att göra hål i isen.

5. Nero isborr

Nero isborren är den mest lätthanterliga isborren på marknaden 2024. Denna högklassiga isborren är utrustad med 150 mm:s vass skär. Vi rekommenderar alltid denna isborren till nybörjare eftersom den är så lätthanterlig, håller hög prestanda och den är inte alltför dyr.

6. Borrmaskinsadapter

En otroligt simpel isborr som är framtagen för att på lättaste sätt kunna sätta på en borrmaskin. Tänk på att använda extra handtag när du använder en motordriven isborr för att undvika framtida handskador. Isborren är utrustad med sylvassa skär av högkvalitativ metall. Läs mer HÄR

Mer om isborrar

Isborren är din bästa vän vid isfisket. När man isfiskar behövs oftast ett flertal hål för att hitta den rätta fiskeplatsen, på grund av detta behövs det en vass isborr som snabbt kan borra igenom den tjocka isen. Eftersom Sveriges är ett så avlångt land behövs olika isborrar till olika ställen beroende på vart du befinner dig. Så tänk noga innan du köper en isborr så du gör rätt.

Manuell eller motordriven isborr

Ska jag ha en manuell eller motordriven isborr? Detta beror helt på vad du ute efter. Många tävlingsfiskare väljer att använda sig av motordrivna isborrar för att öka sina chanser att vinna. Om du bor i norr eller söder spelar också väldigt stor roll. Bor du i norr där isarna växer sig tjocka och hårda är det en bra ide att ha en motordriven isborr men bor du i söder fungerar en manuell isborr utmärkt.

Hur slipar man en isborr?

Hur slipar man egentligen en isborr? Det är alltfler som ställer denna frågan till oss och vi tänker äntligen besvara den. Det lättaste alternativet är att köpa nya blad, men är det bäst? Om du har tillgång till rätt utrustning är det bättre att slipa sin isborr än att köpa nya blad. Det lättaste sättet är helt enkelt att använda sig av ett bryne eller knivslip för att slipa din isborr. Men i vissa fall kan det vara bra att börja med en trä eller metall fil om isborren blivit skadad.

Vilken storlek på isborren?

De vanligaste storlekarna på isborrar är 110, 130, 150 och 250mm. Standarden som används i Sverige är 130mm och det är även den vi rekommenderar som standard till alla. Med 130 mm dimensionen kan du lätt och ledigt ta upp abborrar, rödingar och regnbågar upp till 1-2 kilon.

Sammanfattning

Det är viktigt att välja rätt isborr för att du ska lyckas med ditt fiske. Vilken isborr du ska ha beror helt på vart i Sverige du befinner dig på, bor du i norr rekommenderar vi en kraftigare isborr och bor du i söder rekommenderar vi en aning mindre isborr. Den isborr som räknas som den bästa i Sverige är Mora StrikeMaster.

Author

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

2 svar på ”Bästa isborren – Jämförelse av fem isborrar [Bäst i Test 2024]”

 1. Jag har en 36 v hikoki ( Hitachi) batteriborrmaskin ! 2 ggr senaste år har sidostöds skaftet gått sönder i maskininfästningen. Kan det bero på isborren eller är det en svag punkt på maskinen ?

  Svara
  • Hej Kurt! Om du kan ta reda på borrmaskinens hela namn samt vilken isborr du använt dig av, kan vi nog ta reda på vad som gått fel.

   Svara

Lämna en kommentar