Bästa datorväskan [Bäst i Test 2024]

När det kommer till området datorväskor finns det ett stort utbud och att hitta den bästa datorväskan kan vara svårt. Vi vill hjälpa dig en bit på traven har har därför satt ihop den här artikeln med våra fem favoriter.

Här väljer vi främst att titta på axelremsväskor som rymmer både en laptop och andra saker. Datorväskor kan se ut på flera olika sätt och ha många fack beroende på hur och var de ska användas. Några datorväskor är helt vattentäta, andra har inbyggda USB uttag med en tredje väska har låsbara dragkedjor. Du gör klokt i att fundera lite kring vilka krav du ställer på din datorväska innan du gör ditt köp. Dessutom måste du veta hur stor dator du har.

En fördel med axelremsväskan är att du alltid har din datorn nära kroppen. Väljer du en ryggsäck som datorväska är det svårare att märka om någon öppnar väskan och försöker ta dina saker.

Vi kan absolut rekommendera att du lägger lite mer pengar på din datoväska om du ofta ska ta med dig din dator på resor eller andra äventyr. Ju bättre datorväska du har, desto bättre skyddad är din utrustning och en dator är inte direkt billig att köpa.

Bästa datorväskorna

 1. Kensington Datorväska
 2. Samsonite Datorväska
 3. Targus Datorväska 
 4. NEDIS Datorväska
 5. NEDIS Datorväska NBBG

1. Kensington Datorväska

Om du ofta tar med dig din dator till olika arbetsplatser, på resor och liknande är det här ett val vi verkligen rekommenderar. Datorväskan är utformad åt portfölj-hållet och är ergonomiskt godkänd. Den är elegant men samtidigt robust och vi gillar att den dessutom är TSA-vänlig. Upplever du att din datorväska blir tung? Den här modellen sitter extra nära kroppen, och när du lyfter väskan eller bär den flyttas vikten närmar dig vilket ger bättre ergonomi. Eftersom väskan har olika fickor balanseras också både innehåll och vikt jämnt. Vi älskar de vadderade handtagen som är ett utmärkt komplement till axelremmen.

Väskan har ett säkerhetsfack för surfplatta eller laptop och det facket har en låsbar dragkedja som inte kan punkteras. En laptop på upp till 15,6 tum, eller en 10 tums surfplatta samt flera mappar ryms i väskan. Datorväskan kan också träs på en rullväskas handtag för enklare transport.

Fördelar:

 • Säker datorväska
 • TSA-vänlig
 • Lätt att bära
 • Rymlig

Nackdelar:

 • Något högt pris

2. Samsonite Datorväska

Samsonite Datorväska VECTURA EVO 14,1” rymmer en laptop på upp till 14,1 tum. Väskan har ett huvudfack där en ficka är dedikerad till just datorn. Det finns också en nätficka för powerbank samt en mindre nätficka med dragkedja. Den breda fickan på väskans framsida rymmer papper, pennor och liknande. Det finns också en USB-port i väskan som gör att du enkelt kan ladda till exempel din mobil eller powerbank.

Vi gillar att väskan är liten men ändå rymmer mycket, designen är snygg och dessutom väger den inte speciellt mycket. Väskan påminner lite om en datorsleeve men har både handtag och en smidig axelrem för att du lätt ska kunna ta med dig den. Vi känner dock att väskan kanske lämpar sig bättre för surfplattor än datorer.

Fördelar:

 • Intregrerad USB-port
 • Snygg design
 • Lätt vikt
 • Liten storlek

Nackdelar:

 • Något lite plats i väskan
 • Känns med lämpad för surfplattor

3. Targus Datorväska

Med Targus Notepac CN01 datorväska kan du resa och ta med dig din dator med klass. Vi gillar att det går att organisera den här väskan väldigt väl. Väskan rymmer en laptop på upp till 16 tum och här ligger den väl skyddad. Nitdetaljerna på väskan bidrar både till ett snyggt utseende och extra skydd eftersom datorn inte direkt stöts i underlag, väggar eller annat.

När väskan läggs på ett bord kan locket ställas upp medan du använder datorn. Det blir som en arbetsstation där du kommer åt kablar, pennor och annat du behöver. Det här är något vi verkligen gillar, och det är väldigt praktiskt även på tåg eller hotellrum där du inte måste lyfta ut datorn för att kunna använda den.

Fördelar:

 • Stabil väska
 • Bildar en arbetsstation
 • Väger endast 980 gram
 • Bekväma handtag

Nackdelar:

 • Något trångt att få ner en dator på 16 tum
 • Lite få fack
 • Högt pris

4. NEDIS Datorväska

Om du vill ha med dig en större dator på upp till 18 tum är NEDIS NBBG17200BK 18″ ett bra val enligt oss. Vi gillar att datorn har ett väldigt mjukt foder invänding som ger skydd både mot stötar och repor. Det finns en axelrem som kan tas av samt vadderade bärhandtag för bättre komfort. Väskan har gott om förvaringsfickor – hela sju stycken samt tre fack för pennor.

En stor fördel är att axelremmen kan justeras samt att väskan har fötter av gummi som gör att den står stadigt. Det här anser vi är ett perfekt budgetval för dig som behöver en datorväska för säkert skydd av din dator. Vi kan dock se att det saknas vissa funktioner som vattentäthet, rymligare fack och liknande.

Fördelar:

 • Bra pris
 • Skyddande foder på insidan
 • Gummifötter
 • Flera små fack

Nackdelar:

 • Mjuk väska
 • Inte vattentät
 • Smal
 • Rymmer i stort sett bara datorn

5. NEDIS Datorväska NBBG

NEDIS NBBG15200BK 16″ är en datorväska för dig som behöver en väska för att bära med dig datorer upp till 16 tum. Väskan är relativt mjuk och har endast ett tunnare foder invändigt som skydd för datorn. Vi gillar att väskan är så lätt, men inser också att det här kanske främst är en väska för när du ska köra datorn i egen bil, eller för förvaring i hemmet.

Den praktiska axelremmen kan tas av vid behov, och det finns även vadderade handtag på väskan som kan användas om du vill bära den i handen. En sak vi tycker är bra med den här väskan är att det finns sju mindre fack för små block, sudd eller liknande. Det finns också tre fack för pennor. Väskans lite större fack sitter på utsidan och stängs med dragkedja.

Fördelar:

 • Billig väska
 • Fyller sin funktion

Nackdelar:

 • Något tunt skydd för datorn
 • Inte lämplig för till exempel flygtransporter
 • Går inte att låsa

Mer om datorväskor

En enkel förklaring till vad en datorväska är att den används när man behöver ta med sig sin laptop. Vid en resa, på väg till skolan, vid en utflykt eller när datorn ska tas med till arbetsplatsen måste den såklart skyddas från repor, regn och stötar. Datorväskan har funktionen att göra datorn mer lättburen samtidigt som den ska skydda. Många datorväskor kan inredas på lite olika sätt med hjälp av flyttbara skumbitar. Det är till stor hjälp om du har en lite mindre dator än väskan är avsedd för.

När det gäller att hitta den bästa datorväskan är valet mycket individuellt. Vissa vill ha en stor datorväska, medan andra söker efter en mindre variant som är smidig att ta med på buss eller tåg. Ska du vara borta till exempel över helgen kan det vara bra att satsa på en större väska. Då får du ner både anteckningsmaterial, laddare, mobiltelefon, pennor och annat. Ska du flyga med datorn kanske en väska med TSA, och som går att låsa är bra. Vi kan varmt rekommendera alla de datorväskor vi tagit upp men de är inte lika lämpliga för alla situationer.

Vi har valt att lägga till produktinformation om varje enskild väska för att du lättare ska kunna avgöra vilken väska som passar dig bäst.

Bästa datorväskan för herrar

Kensington Datorväska Contour 2.0 15,6” är en datorväska som verkligen passar herrar. Den rymmer både dator, dokument, pennor och annat som är viktigt att ha med sig under arbete, konferenser och liknande. Väskan är utan tvekan stilig och går lika bra att bära till kostym som till vanliga fritidskläder. De tuffa detaljerna ger en maskulin stil och för mannen som ofta är på resa är väskan också TSA-vänlig.

Den organiserade mannen kan lätt få plats med allt som önskas i väskan och sakerna går att dela upp i olika fack. Ett stort plus är de yttre facken. Att väskan är vattentålig är också något vi gillar skarpt.

Man kan inte bortse från att priset är lite högt, men man får extremt mycket för pengarna, och dessutom vet man garanterat att datorn kommer att förvaras på ett tryggt sätt oavsett om man har den hemma eller om man är på resa.

För de herrar som är oroade för att RFID-chip ska scannas av kriminella eller andra obehöriga finns i den här väskan ett särskilt fack med scanningsskydd. Det är lämpligt för pass, olika kreditkort och annat som man vill ha privat.

Det här är det perfekta valet för herrar som vill bära sin dator med stil.

Author

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar