Bästa haspelspöt – Jämförelsetest av 5 haspelspön [Bäst i Test 2024]

Haspelspö

Är det dags att införskaffa ett nytt haspelspö inför fiskesäsongen? Då kan det vara smart att veta vilka haspelspön som fått bäst recensioner och omdömen. Men vilket haspelspö har fått bäst recensioner? Det bäst recenserade haspelspöt är Svartzonker Haspel utan tvekan, detta fiskespöt har fått ofantligt bra recensioner från både fiskeentusiaster och välkända fiskeprofiler.

När man ska köpa ett haspelspö är det viktigt att veta vart du ska fiska och efter vilken fisk. Ska du exempelvis fiska efter gädda är det extra viktigt att skaffa ett haspelspö som klarar tyngre beten och är styvare för att kunna hantera de gröna predatorerna på bästa sätt.

Ska du dock fritidsfiska lite efter vad som kan det vara bra att införskaffa ett allroundspö.

Bästa haspelspöna

 1. Svartzonker Haspel
 2. Beast X Pike
 3. Abu Garcia Venturi
 4. Gunki Power Game
 5. Lucky John Anira

1. Svartzonker Haspel

Det bästa haspelspöt 2024 är Svartzonker Haspel. Detta haspelspö kan hantera de allra tuffaste utmaningarna. Haspelspöt är framtaget av den välkända sportfiskeprofilen Claes Claesson ”Svartzonker”. Claes tog fram detta fiskespöt tillsammans med Abu Garcia med ett gemensamt mål att skapa ett tungt gäddspö som inte kostar en förmögenhet. Klingan är av 30T-grafit vilket gör spöt slitstarkt och böjbart vilket gör det otroligt skönt att spinnfiska med. Utöver det är spöet utrustat med Fuji-spöringar vilket är bland de bästa spöringarna på marknaden. Alconite-insidan på spöringarna gör att de kan hantera kyla otroligt bra och tåler väldigt mycket, du kan till och med fästa draget i spöringarna utan att vara orolig. Självklart är spöet utrustat med korkhandtag för att göra det extra bekvämt.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Slitstarkt
 • Otroligt bra för gäddfiske
 • Skön böj

Nackdelar

 • Lite för långt

2. Beast X Pike

Abu Garcia Beast X Pike är framtaget för just tungt gäddfiske. Det kraftiga spöet är utrustat med 30T-kolfiber med nanoteknik för att kunna hantera de mest udda situationerna och alltid prestera på topp. Man har även valt att utrusta spöet med Fuji-spöringar vilket ger the final touch. Fuji spöringar är otroligt slitstarka och klarar av de mesta. Spöringar tenderar att gå sönder lätt men inte Fuji spöringarna, du kan till och med fästa ett bete i ringarna utan att oroa dig. Men spöringarna har även fler funktioner, de kan även hantera riktigt tjocka flätlinor otroligt bra vilket är ett måste när man fiskar efter de stora gröna predatorerna.

Fördelar

 • Billigt
 • Hög kvalite
 • Utmärkt gäddspö
 • Tåler mycket

Nackdelar

 • Passar inte bra för jerkbaitfiske

3. Abu Garcia Venturi

Är du ute efter ett billigt men ändå ett pålitligt haspelspö? Då är Abu Garcia Venturi det rätta valet för dig. Detta fiskespöet får du verkligen mycket för pengarna, det är till och med utrustat med 30ton-kolfiberklinga vilket även de dyraste haspelspöna är. Tyvärr är spöet inte utrustat med Fuji spöringar utan spöringar i stål vilket inte är lika bra. Spöet passar utmärkt för spinnfiske efter gädda eller allroundfiske om man väljer de lättare spötyperna. Om det är gädda du är ute efter rekommenderar vi att du kör på 40-80 g spöet och för allroundfiske är 10-35 g spöet det bästa.

Fördelar

 • Billigt
 • Passar allroundfiske
 • 30ton-kolfiberklinga

Nackdelar

 • Spöringarna kan förbättras

4. Gunki Power Game

Gunki Power Game passar utmärkt för dig som gillar att fiska med lättare utrustning och helst efter abborre. Gunki Power Game är framtaget endast för abborrfiske men det passar utmärkt för dig som gillar att fiska med spinnare eller lättare jiggar efter stora abborrar eller lättare gäddor mellan 1-4 kg. spöet är utrustat med ett starkt Cut away-rullfäste vilket get dig otroligt bra kontakt med kolfiberklingan. Många tillverkare utrustar gärna sina spön med billiga rullfästen vilket är ett stort minus för det tappar otroligt mycket finkänsla i spöet. På ett bra spö ska du kunna känna varenda liten touch vilket du inte gör i många spön om de använder sig av billiga rullfästen. Utöver detta är spöet utrustat med SIC micro-ringar vilket är starka spöringar som lämpar sig bäst för jiggfiske eller wobblerfiske. Gunki Power Game är bland de bästa spöna på marknaden förhållande till det låga priset.

Fördelar

 • Billigt
 • Känner varenda liten touch
 • Bra rullfäste
 • SIC micro-ringar

Nackdelar

 • Inga

5. Lucky John Anira

Lucky John Anira är en av de mest använda haspelspöna när det kommer till havsöringfiske. Mycket beror på spöets Keramiska SiC-spöringar vilket gör det lättare för lina att löpa ut vilket gör att du kan kasta längre. Många tycker spöet har för många spöringar men det finner en funktion vilket inte många vet. Man har valt att utrusta spöet med extra många spöringar eftersom man vill utnyttja själva klingan så mycket som möjligt. Klingan är otroligt slitstark och tåler mycket mer än vad man tror även om den är böjd 90% rakt ner. För att göra det extra bekvämt för fiskaren har man även valt korkhandtag vilket är otroligt skönt under alla årstider.

Fördelar

 • 40T-kolfiberklingor
 • AAA-korkhandtag
 • Fuji-rullfäste
 • Stark klinga

Nackdelar

 • Dyr

Mer om haspelspön

Ett haspelspö är en av de mest använda fiskeutrustningarna genom tiderna och används fortfarande flitigt av både proffs samt nybörjare. Haspelspön skiljer sig inte mycket åt jämfört med spinnspön utan den största skillnaden är att rullen sitter under spöt och inte ovanpå. Men vad skiljer spöna åt? Spinnspön är oftast styvare och är till för tyngre fiske och haspelspön används oftare för lite lättare fiske. Självklart finns det haspelspön som är till för tyngre fiske men det är inte lika vanligt.

Ett haspelspö är alltid utrustat med en haspelrulle för att kunna fungera.

Att tänka på innan du köper ett haspelspö

Innan du ger dig ut för att hitta ett nytt haspelspö är det viktigt att ta hänsyn till vissa aspekter. Nedan är de allra viktigaste punkterna vi anser du bör veta innan du införskaffar dig ett nytt haspelspö.

Vad ska du fiska efter?

Vilken typ av fisk är du ute att fiska efter? Det är väldigt viktigt att veta innan du skaffar dig ett haspelspö. Det mest populära alternativet är att välja ett allround spö för att kunna hantera alla möjliga situationer men vet du redan innan vad du ska fiska efter finns det mycket bättre alternativ. Ska du fiska efter gädda rekommenderar vi att du skaffar dig ett kraftigare spö som klarar av att kasta större beten för bästa möjliga resultat. Det haspelspö efter gädda som fått bäst recensioner är Svartzonker Haspel

Vilka drag ska du använda?

Ska du använda små spinnare eller stora jiggar? Det är viktigt att veta innan du skaffar dig ett fiskespö. Eftersom alla fiskespön har olika kastvikt är det viktigt att välja rätt spö med omsorg.

Vilken typ av vatten ska du fiska i?

Ska du fiska i hav eller insjöar? När man fiskar i hav är det vanligast och bäst att använda sig av nylonlina eftersom den kan hantera både kyla och alla stenar etc mycket bättre än flätlina. Ska du fiska i insjöar eller skärgårdar rekommenderas flätlina alla dagar i veckan eftersom flätlina är mer exakt och känner av varenda minsta detalj.

Bästa haspelspöt för gädda

Är du ute efter det bäst recenserade haspelspöt för gädda? Då är Svartzonker Haspel det rätta alternativet för dig. Detta spöet har fått otroligt bra recensioner och omdömen från kända sportfiskeprofiler och vi får inte glömma vem som har tagit fram detta populära fiskespöet, nämligen den välkända sportfiskeprofilen Claes Claesson. Claes är känd för att ta fram både beten och fiskeutrustning av högsta kvalite.

Bra och billiga haspelspön

Har du en stram budget och är ute efter ett billigt och bra haspelspö? Då kan vi starkt rekommendera fiskespöet Abu Garcia Venturi. Detta fiskespöet är ett av de mest köpta fiskespöna och har fått otroligt bra recensioner och omdömen från både hobbyfiskare och välkända sportfiskeprofiler. Det bästa med Venturi spöna är att de fungerar utmärkt för alla typer av fiske, det perfekta allroundspöet.

Bästa haspelspöt med rulle

Är du trött på att själv välja ut ett fiskespö och en rulle? Det kan vara otroligt svårt för att det ska bli bra. Men att köpa färdiga fiskeset har blivit otroligt populärt och oftast brukar det bli billigare och bättre. Men vilket haspelspö med rulle är bäst? Ska vi gå på recensioner och omdömen har Abu Garcia Max X fått otroligt bra resultat.

Bästa haspelspöt för havsöring

När man ska fiska efter havsöring är det viktigt att man väljer rätt spö för att lyckas med fisket på bästa möjliga sätt. När man ska fiska havsöring med någon form av kastspö är det viktigt att ha ett fiskespö med en kastvikt mellan 7-25 gram och spöt ska en stark ryggrad så du kan göra ordentliga mothugg. Men vilket haspelspö har fått bäst omdömen? Det kända havsöring spöet Lucky John Anira har fått absolut bäst omdömen och anses vara en av de bästa spöna för havsöring och lätt havsfiske utan att kosta skjortan.

Bästa haspelspöt under 1000 kr

Är du ute efter ett billigare haspelspö under 1000kr? Då kan det vara ett bra alterantiv att kolla in Gunki Power Game. Detta haspelspöt lämpar sig bäst för tungt abborrfiske och lätt gäddfiske, men självklart funkar det att fiska efter allt med detta haspelspöt.

Vanliga frågor vi får om haspelspön

Sammanfattning

Alla de spöna som rekommenderas ovan är alla utmärkta spön som används flitigt av alla typer av fiskare. Ska du hitta det rätta fiskespöt för dig måste du noggrant läsa på om varje fiskespö för att hitta det som lämpar sig bäst för dig.

1 svar på ”Bästa haspelspöt – Jämförelsetest av 5 haspelspön [Bäst i Test 2024]”

 1. Mycket bra rekommendation! Jag köpte Svartzonker Haspelspöt, och det fungerade utmärkt. mycket bekvämt, och man kände av kvalitén. Tack för denna listan.

  Svara

Lämna en kommentar