Bästa kreditkortshållaren [Bäst i Test 2023]

Kreditkortshållare

Är du trött på att gå runt med en vanlig plånbok? Då är en kreditkortshållare det rätta valet för dig. Med en kreditkortshållare kan du på en smidigt sätt få med dig alla dina kort plus lite till. Kreditkorthållare blir alltmer populära eftersom de är smidiga, diskreta och du får med dig lika mycket som de vanliga plånböckerna för halvs storleken.

Majoriteten av de kreditkortshållare som tillverkas idag är även rfid säkra vilket betyder att de stöter ut de signaler som försöker få tag i dina kreditkortsuppgifter. Rfid säkra korthållare används för att skydda dina kreditkort ifrån skimmers.

Alla de kreditkortshållarna som rekommenderas nedan är rfid-säkra.

Denna artikeln är baserad av användarrecensioner och omdömen vilket innebär att Webbkollen inte fysiskt testat produkterna.

Bästa kreditkortshållarna

 1. Secrid Miniwallet Cognac (Bäst i test korthållaren)
 2. Miniwallet (Minsta korthållaren)
 3. Slimwallet VINTAGE (Mest diskreta korthållaren)
 4. Cardprotector – Brushed Silver (Bästa korthållaren i metall)
 5. Twinwallet (Korthållaren med mest utrymme)

1. Secrid Miniwallet Cognac

Den bästa korthållaren 2023 är Secrid Miniwallet Cognac. Korthållaren är framtagen för att vara så diskret och säker som möjligt. Med ett säkert rfid skydd kan du känna dig trygg och säker med att bära runt alla dina kort utan att känna oro för skimmers.

Secrid Miniwallet Cognac är designad för att klara av upp till sex kort och några mynt samt visitkort. Den högkvalitativa tryckknappen gör att plånboken håller sig stängd trots tryck inifrån, vilket inte många korthållare gör. Majoriteten av de korthållare som säljs öppnas upp om du har för många kort eller kontanter inuti, men med denna korthållaren slipper du det. Kreditkortshållaren är gjord av högkvalitativt läder som passar utmärkt för både herrar och damer.

Med absolut bäst recensioner och omdömen klassas denna korthållaren som den bästa på marknaden.

Fördelar:

 • Hög kvalité
 • Bra tryckknapp
 • Bra läder
 • Mycket plats

Nackdelar:

 • Dyr
 • Dåligt med plats för mynt

2. Miniwallet

Miniwallet passar perfekt för dig som är ute efter en liten diskret plånbok som lätt kan förvaras i fickan eller i handväskan. Den stilrena designen gör den perfekt för både män och damer som är ute efter en simpel korthållare. Korthållaren är 100% skimsafe och är gjord av läder och aluminium. Lädret är specialbehandlat för att klara av att tas upp ur fickan flera gånger om dagen. Många plånböcker slits snabbt ut på detta sätt och sömmarna går lätt upp vilket du slipper undan med denna. Alla Secrids korthållare är väldesignade och utrustade med slitstarka sömmar och högkvalitativt läder.

Miniwallet rymmer sex kort samt ett fåtal sedlar, mynt och några visitkort.

Fördelar:

 • Diskret i fickan
 • Passar bra i handväskan
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Dåligt med plats för sedlar

3. Slimwallet VINTAGE

Slimwallet VINTAGE passar dig som är ute efter en riktigt tunn plånbok som inte syns i byxorna. Denna karthållaren är framtagen för att vara så diskret som möjligt, du kan till och med ha den i kostymbyxor vilket inte många korthållare är. För att göra korthållaren ännu smalare har Secrid valt att ta bort tryckknappen vilket gör den oerhört tunn och har en bredd på dryga 16mm.

För att göra den tunnare men inte sämre är plånboken en aning bredare för att kunna rymma samma mängd som de andra secrid korthållarna. Korthållaren är utrustad för att klara av kort, kvitton och visitkort men inte mynt.

Fördelar:

 • Diskret
 • Tunn
 • Passar bra i kostymbyxor

Nackdelar:

 • Håller inte mynt
 • Bredare än vanliga korthållare

4. Cardprotector – Brushed Silver

Cardprotector – Brushed Silver passar perfekt för dig som är ute efter en simpel korthållare som får jobbet gjort. Denna korthållaren har en väldigt simpel design men är exakt lika säker som alla modellerna vi har med på denna listan. Cardprotector är rfid säker mot alla typer av scanning, så du behöver inte känna dig orolig med denna i fickan. Eftersom korthållaren endast är av metall håller den betydligt längre än de i skinn eller läder vilket gör den till den mest prisvärda korthållaren på marknaden.

Korthållaren håller upp till sex stycken kort vilket är mer än tillräckligt för de flesta. Den rymmer dock inga sedlar, visitkort eller mynt.

Kortfodral metall

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Lång livslängd
 • Upp till sex kort

Nackdelar:

 • Rymmer endast kort
 • Tråkig design

5. Twinwallet

Twinwallet rymmer hela 16 kort vilket gör den perfekt för dig med många kreditkort eller bär omkring på många visitkort. Man kan tro att det stora utrymmet gör korthållaren bökig och klumpig, men så är det inte. Twinwallet är mer än dubbelt så kompakt som den traditionella plånboken. Med en tjocklek på 24mm är den mest optimal att ha innanför kavajen eller i handväskan, självklart går det att ha korthållaren i fickan men det kan se konstigt ut beroende på vilka byxor du har på dig.

Twinwallet är marknadens bästa dubbel plånbok och har inte endast utrymme för flera kort utan för extra sedlar, mynt och visitkort.

Fördelar:

 • 16 Kort
 • Gott om plats för sedlar och mynt
 • Bra kvalitet på lädret

Nackdelar:

 • Dyr
 • Kan vara bökig i byxor

Bästa plånboken för herrar

När du ska köpa en plånbok är det viktigt att köpa en av hög kvalité, den ska trots allt utsättas för mycket slitage. Många plånböcker som säljs idag är hopsydda med dålig tråd men med fint material, detta medför att sömmarna ofta går upp och plånboken är bara att kasta. Men vilken plånbok har bäst kvalité och passar bäst för herrar? Är du ute efter en stilren och elegant plånbok har Secrid Miniwallet Cognac otroligt bra recensioner och omdömen och passar utmärkt för både män och kvinnor.

Vilken korthållare ska jag välja?

Vilken korthållare ska jag välja? Vi rekommenderar att du följer punkterna nedan när du ska hitta rätt korthållare för dig.

 • När man ska välja en ny plånbok eller korthållare är det extra viktigt att man väljer en som är rfid säker eftersom skimmers blir allt vanligare och vanligare i dagens samhälle. Ofta är rfid säkra plånböcker en aning dyrare men för att man ska vara säker bör du investera i en säker plånbok.
 • Många tillverkare väljer att använda sig av dålig tråd vilket gör att sömmarna ofta går upp. Om sömmarna börjar gå upp håller korthållaren inte länge till.
 • Välj en korthållare som passar bra i fickan. En allt för stor korthållare gör den synlig i fickan vilket ser konstigt ut och ficktjuvarna har det svårare att veta vilken ficka som korthållaren ligger i.
 • En korthållare med en dålig stäng knapp gör att plånboken ofta vecklas ut i fickan vilket är otroligt irriterande och bökigt att gå runt med. Risken att kort eller sedlar trillar ut är över större.

Vad är rfid?

Vad är rfid? Rfid betyder Radio-frequency identification vilket är en teknik som är till för att läsa information på avstånd. Många tjuvar använder sig av skimmers som är en sorts rfid läsare, tjuvarna använder sig av detta för att läsa av dina kortuppgifter.

Hur fungerar rfid

Varje kreditkort är utrustat med ett rfid-chip vilket byter information med kortterminaler för att du ska kunna köpa saker i affärer till exempel. Men en rfid-läsare kan även ta dina kortuppgifter om den används i fel syfte. Det fungerar på samma sätt som när du blippar ditt kort i affären.

Vart används rfid

Rfid används från grund och botten för identifiering. När du identifierar dig på till exempel ett avgränsat område såsom en byggarbetsplats eller när du handlar i affären.

plånbok eller korthållare?

Plånbok eller korthållare? Vad är egentligen bäst? Majoriteten av de korthållare som tillverkas idag är otroligt smidiga och syns knappt i fickan vilket är ett stort plus, medans plånböckerna oftast är tjocka och syns väldigt tydligt vart du än placerar den. Priset mellan vanliga plånböcker och korthållare är ungefär densamma, men korthållare är nästan alltid rfid säkra vilket plånböcker sällan är. Rfid säkra plånböcker brukar oftast vara betydligt dyrare än rfid säkra korthållare.

Plånböcker klassas fortfarande som en aning finare och sitter fint i kavajen medans korthållaren är mer praktiskt och användbar.

Hur fungerar en korthållare?

Hur fungerar en korthållare? En korthållare fungerar på det sätt att när du trycker in korten lagras korten i fickor inuti korthållaren. När du trycker ut korten glider korten i en spåra vilket gör att korten ligger fint och organiserat i korthållaren. De olika facken i plånboken har olika höjder, det är därför visa kort åker olika långt upp.

Vart köper man en bra korthållare?

Vart köper man en bra korthållare? Det finns ett tiotal tillverkare av högkvalitativa korthållare men det finns ett märke som sticker ut. Märket Secrid är en av de största tillverkarna och de gör korthållare av högsta kvalité till ett rimligt pris. Du kan hitta flera korthållare av märket Secrid hos Klockia för bra priser.

Sammanfattning

När man ska köpa en ny korthållare eller plånbok är det extra viktigt att man köper en som är rfid säker eftersom skimmers blir allt vanligare och vanligare i dagens samhälle. Ännu en viktigt sak att ta hänsyn till är att man väljer en som är diskret i fickan, eftersom det gör det ännu svårare för tjuven att upptäcka och det ser betydligt bättre ut än en stor bökig plånbok.

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar