Bästa isdubbarna – Viktigt med säkerhet på isen! [Bäst i Test 2024]

Nu närmar sig vinterfisket och alltfler svenskar ger sig ut på isen för att testa fiskelyckan. Men var försiktig och ge dig aldrig ut på isen utan isdubbar. Utan ett par ordentliga isdubbar är risken stor att du inte överlever om du råkar falla igenom isen. Vi rekommenderar alltid att ha med sig både isdubbar och en visselpipa när man ska ge sig ut på isen så du även hörs om du faller igenom.

Men vilka isdubbar är egentligen de bästa? Den frågan är ganska svår att svar på då det inte riktigt finns ett rätt svar. De isdubbar vi har recenserat är de isdubbar som fått flest och bäst recensioner i Sverige 2024. Tänk på att med vissa isdubbar medföljer även en visselpipa så du inte köper en extra.

Bästa isdubbarna

  1. Isvidda Isdubb
  2. Zandstra Isdubb
  3. Rapala Pro Guide
  4. Rapala Ice Claws
  5. Fisherman Pro

1. Isvidda Isdubb

Den billigaste livförsäkringen du någonsin kommer att köpa är antagligen ett par isdubbar. Dessa högkvalitativa isdubbarna från Isvidda är tillverkade av rostfritt stål för att öka livslängden på isdubbarna men även för att de ska hålla sig vassa så länge som möjligt. Man har valt att utrusta handtagen med greppvänligt gummi så du inte tappar greppet när du väl ligger i vattnet. För att göra det extra säkert så har man utrustat isdubbarna med en nylonrem så du kan hända isdubbarna runt din nacke för att ge snabbare åtkomst om du skulle trilla i vattnet.

2. Zandstra Isdubb

Zandstra är kända för att tillverka högkvalitativa fiskeprodukter, speciellt för vinterfiske. Isdubbarna är gjorda av ett räfflat skumhandtag så du inte tappar greppet om du skulle trilla i. Utöver allt detta så medföljer även en visselpipa så du kan göra dig hörd.

3. Rapala Pro Guide

Rapala Pro Guide isdubbarna är ett utmärkt alternativ för dig som behöver ett par isdubbar som inte tar mycket plats. Vi rekommenderar starkt att du inte köper ett par isdubbar som inte är CE-märkta eftersom de inte kan garantera din säkerhet. Varför rekommenderar vi dessa isdubbarna? Mycket beror på att handtagen är otroligt bekväma och gjorda av säkert gummi för att öka greppet om du skulle trilla i en isvak.

4. Rapala Ice Claws

De smidigaste isdubbarna på marknaden är utan tvekan Rapala Ice Claws. De är otroligt bekväma att ha på sig och tar otroligt lite plats jämfört med andra isdubbar. Även dessa isdubbarna är CE-märkta vilket är väldigt viktigt för att undvika billiga kopior. Billiga kopior kan nämligen inte alltid hålla upp till säkerhetskraven och kan i vissa fall leda till en olycka.

5. Fisherman Pro

Fisherman pro isdubbar är utan tvekan de billigaste CE-märkta isdubbarna på marknaden 2024. Man har valt att utrusta isdubbarna med kolfiberstål för att de ska hålla sig vassa och inte rosta under flera år. Men hur fäller man ihop isdubbarna? Jo du fäller ihop isdubbarna med en transportposition.

Mer om isdubbar

Isdubbar är ett redskap som underlättar och hjälper dig ta dig upp ur en isvak om isen brister. Isdubbar är en säkerhetsdetalj som du alltid ska bära om du ger dig ut på naturliga isar, som pimpelfiskare eller skridskoåkare. Men hur fungerar isdubbar? Jo isdubbar är gjorda av två handtag med vassa metallspetsar i varje ände. Snöret sammanbinder båda isdubbarna och är gjorda så du kan ha dem runt halsen. Tänk på att inte bära dina isdubbar i fickan eller ryggsäcken, de ska sitta säkert runt halsen så de är så lättåtkomliga som möjligt.

Hur fungerar isdubbar?

Isdubbar fungerar på det sätt att de vassa ändarna fastnat i isen, så du så lätt som möjligt kan dra sig upp. Men hur fungerar det? Det fungerar eftersom vederbörande sprider ut kroppsvikten över en större yta, detta gör att det blir mindre tryck på isen så den inte spricker. Det är viktigt att dina isdubbar är lättåtkomliga så du så snabbt som möjligt kan ta dig upp ur isen.

Hur använder man isdubbar?

Har du aldrig använt isdubbar förut? Då rekommenderar vi att du lägger dig ner på isen och testar dra dig fram med isdubbarna, så du förstår dess funktion bättre. Men hur använder jag isdubbarna? Jo när du ligger i isvaken så hugger du tag i isen med isdubbarna så långt fram som möjligt, så du kan dra dig upp ur isen. Det fungerar eftersom din vikt sprids ut på en större yta och trycket blir lägre på isen.

Finns det isdubbar med visselpipa?

Ja det finns isdubbar med visselpipa. Vi rekommenderar att alltid köpa isdubbar med inbyggda visselpipor så du slipper ha flera saker runt halsen, det kan bli besvärligt och obehagligt. Men prioritera alltid att ha ett par bra isdubbar istället för att de ska ha inbyggda visselpipor, isdubbar räddar liv, visselpipor gör omgivningen alert.

Lämna en kommentar