Bästa kontorsstolen [Bäst i Test 2024]

Om man sitter länge framför datorn, vid ett skrivbord eller om man har en stillasittande hobby av något slag är det extremt viktigt att man också har en bra och ergonomisk kontorsstol. Med en sådan minskar man slitaget på kroppen, man kan sitta bekvämt en längre tid, och du minskar även risken att få ont i kroppen.

Den bästa kontorsstolen ska gå att ställa in så att den passar just dig. Ju fler justeringsmöjligheter det finns, desto bättre är det generellt sett. Kontorsstolen ska inte heller bli för varm. Om du börjar svettas när du suttit en timme är det troligen inte rätt val av stol för dig och du kommer inte kunna arbeta bekvämt i längden.

Här finner du fem olika kontorsstolar, och allra först tas den bästa kontorsstolen 2024 upp. Du kommer bli förvånad över hur pass bra det känns att sitta med arbete eller hobby när du har rätt stol.

Bästa kontorsstolarna

 1. LANAB DESIGN Kontorsstol
 2. LANAB DESIGN Kontorsstol Ronna
 3. Staples Kontorsstol Dream Executive
 4. TOPSTAR Kontorsstol Open Point
 5. TOPSTAR Kontorsstol Snurrbar (Budget)

1. LANAB DESIGN Kontorsstol

Den bästa kontorsstolen 2024 är LANAB DESIGN Kontorsstol Mesh svart eftersom den har en bekväm ergonomisk utformning som enkelt kan justeras för alla.

Kontorsstolen har en tyg av meshnät vilket ger bra luftgenomströmning. Det i sin tur gör att man inte behöver oroa sig för att bli varm och svettig under tiden du sitter i stolen. Tack vare de många inställningsmöjligheterna kan du enkelt skapa stöd för både dina armar, svanken, nacken samt övriga delar av kroppen. Sittytan är bred och stolen klarar en högre vikt än många andra stolar.

Det rekommenderas att du har ett golvskydd under stolen då hjulen kan skada känsliga golv, särskilt om stolen belastas under tiden den flyttas omkring.

Fördelar:

 • Sval rygg tack vare meshtyg
 • Bra avlastning för svank, rygg och nacke
 • Bred sittyta

Nackdelar:

 • Något hög rygg för kortare personer
 • Lite höga armstöd
 • Kan ge märken i golvet

2. LANAB DESIGN Kontorsstol Ronna

Oavsett om du arbetar på kontor, om du har ett hemmakontor eller om din hobby innefattar en del stillasittande är det här en snygg stol som är extremt bekväm. Här får du en ergonomisk stol som kan anpassas precis efter dig.

Den nätklädda ryggen ger bra ventilation, och stolen har en bekväm gungfunktion, motstånd som kan ställas in och mycket mer. En stor fördel är att sitsen kan justeras i djup. De snygga detaljerna i konstläder ger ett mer stilrent intryck och bidrar till att stolen passar överallt.

Ibland kan sitsen kännas något varm, men den blir inte klibbig. Priset är något högt sett till stolens kvalitet, och ibland kan man uppleva att hjulen är något tröga att flytta. I övrigt är det absolut en bra stol!

Fördelar:

 • Har gungfunktion
 • Kan justeras på flera sätt
 • Snygga detaljer i konstläder

Nackdelar:

 • Sitsen blir något varm
 • Något högt pris
 • Lite tröga hjul

3. Staples Kontorsstol Dream Executive

För under 3000 kronor får du här en ergonomisk kontorsstol med nätklädd rygg och snygg design. Stolen har flera inställningsmöjligheter vilket gör att alla kan sitta bekvämt i den. Tack vare den vadderade sitsen och de mjuka armstöden blir det komfortabelt att sitta flera timmar och även om du suttit stilla på stolen i åtta timmar känns det inte i kroppen.

Innan man lärt sig stolens alla finesser kan det vara lite svårt att ställa in den, men du kommer snart inse hur skönt du kan sitta. Armstöden kan dock vara lite i högsta laget, även om du sänker dem maximalt.

Stolen är snygg med sitt svarta nylon, samt med sina kromade detaljer. Det låga priset gör såklart en hel del till det goda betyget!

Fördelar:

 • Lågt pris
 • Nätklädd rygg
 • Hög komfort

Nackdelar:

 • Lite svår att justera
 • Höga armstöd
 • Hjulen kan vara svåra att rulla

4. TOPSTAR Kontorsstol Open Point 

Söker du efter en modern, billig kontorsstol som passar både hemma och på arbetet är det här rätt modell för dig. Stolen har ett bekvämt ryggstöd av nät vilket ger god ventilation – något som också kunde önskas i sitsen. Sittytan är relativ smal och det kan kännas trångt mellan armstöden. Stolen kan inte lutas, och den har ingen separat nackstöd vilket medför att nackens position ibland inte är optimal.

Stolen kan justeras på många sätt och det är lätt att ställa in den. Dock saknas till exempel möjlighet att justera svankstöd vilket är en nackdel för många. Det här är främst en stol för den som kanske inte sitter hela dagen vid en dator, men den är bekväm nog att använda på till exempel hemmakontoret eller liknande.

Fördelar:

 • Bra sittkomfort
 • Lågt pris
 • Flera justeringsmöjligheter

Nackdelar:

 • Inget separat nackstöd
 • Smal sits
 • Kan inte lutas

5. TOPSTAR Kontorsstol Snurrbar

TOPSTAR Kontorsstol snurrbar polypropylen är en ekonomimodell när det kommer till kontorsstolar. Designen är typiskt plastig, men komforten är okej och priset är lågt. Ett stort plus är att stolen kan snurra och den kan även lutas något.

Om du gillar att ha en lite bredare stol bör du vara medveten om att sitsbredden är riktigt smal i den här modellen. Det finns inte heller något separat nackstöd, och ryggstödet är för kort för att stötta nacken om du är lite längre. Det är svårt att göra exakta justeringar, och att få perfekt stöd kan vara krånglig.

Du får dock mycket stol för pengarna, och om du behöver en ergonomisk variant där kroppen kan sitta bekvämt i ett par timmar är det hör ett fullgott alternativ.

Fördelar:

 • Lågt pris
 • Okej komfort
 • Kan snurra

Nackdelar:

 • Mycket smal sitsbredd
 • Inget separat nackstöd
 • Svår att göra perfekta justeringar på

Kontorsstol för hemmakontor

Har du ett hemmakontor där du sköter räkningar, deklarationer och annat pappersarbete? Driver du kanske en egen firma hemifrån? Då är stolen Staples Kontorsstol Dream Executive svart ett solklart alternativ för dig.

Stolen passar in i alla omgivningar, den är bekväm och den går att ställa in för varje användare. Oavsett din kroppsbyggnad kan du sitta bekvämt flera timmar i följd. Här är det ingen konstighet att sitta åtta-tio timmar i sträck med bara korta pauser om så behövs. Armstöden kan vara lite höga även om de sänks, men det är för många en vanesak.

Stolen är inte den absolut billigaste, men den håller länge och ger precis den ergonomi som behövs på ett hemmakontor. Om du tidigare suttit på en vanlig pinnstol kommer du garanterat att märka skillnad när du sedan provar den här stolen. Den stoppade sitsen, den välventilerade ryggen och alla inställningsmöjligheter ger dig extremt mycket valuta för pengarna.

Rent designmässigt är stolen också snygg. Med detaljer i svart nylon samt kromat underrede passar stolen in oavsett vilken stil du har på ditt hemmakontor. Hjulen rör sig smidigt över hårdare golvytor, men det kan vara klokt att ha ett golvskydd under stolen då golvet annars kan ta skada av hjulen.

Billig och bra kontorsstol

Ibland kan det verka som att alla kontorsstolar är väldigt dyra, men så måste inte alls vara fallet. Topstars snurrbara kontorsstol kostar under 2000 kronor och det är ett fullgott alternativ för dig som inte sitter vid datorn flera timmar i sträck varje dag. Har du ett jobb som kräver mer stillasittande är det inte fel att investera lite i en bra kontorsstol.

En billig, ergonomisk kontorsstol är dock bättre än ingen. Här får du ett par inställningsmöjligheter, armstöd, och en stol som kan snurra till bra pris. Stolen kommer kanske inte vinna några designpriser för snyggast design utan den ser ut som en klassisk kontorsstol i svart. Stolen har inget extra nackstöd utan det är tänkt att ryggstödet också ska fungera som sådant. Är man lite längre kommer huvudet dock upp ovanför stolen och dessutom anser många det obehagligt att behöva luta huvudet så långt bakåt under arbetet.

Det här är just en billig kontorsstol, och du ska inte förvänta dig att det går att göra individuella inställningar på millimetern, men man kan sitta hyfsat bekvämt. Dock är sittytan mycket smal, och är man kraftig kan det vara obekvämt att nästan trycka sig ner mellan stolens två armstöd.

Ergonomisk Kontorsstol

Man kan inte bortse från att Staples Kontorsstol Dream Executive är alternativet du söker om du vill ha den mest ergonomiska kontorsstolen. Här kan verkligen allt ställas in så att du sitter perfekt. Det spelar ingen roll om du jobbar hemifrån, på ett kontor eller om du bara vill ha en skön stol att sitta i när du skriver inköpslista. Det här är en kontorsstol som verkligen alla kan sitta bra i!

Tack vare stolens modell passar den utmärkt oavsett längd och kroppsbyggnad. Du kan anpassa ryggstöd, nackstöd, sits, armstöd och mycket annat. Såklart har stolen också bra ventilation som gör att du inte börjar svettas när du sitter ned. Det här är en ergonomisk kontorsstol som inte är ful eller tråkig att titta på utan den har en modern design som trots allt inte sticker ut för mycket. Den är till och med tillräckligt tuff för att ha i tonåringens gamingrum!

Stolens pris är okej sett till ergonomin, och när det kommer till den kroppsliga hälsan är det utan tvekan värt att spendera lite extra pengar på ergonomin i sittande ställning då det inte är ovanligt att man fastnar framför dator eller pappersarbete lite längre än man tänkt sig.

Vad kostar en kontorsstol?

Det finns kontorsstolar i alla möjliga varianter och prisklasser. Du kan hitta en billig kontorsstol för några hundralappar, men är det alltid det bästa valet? I regel inte. En billig stol kan passa om du bara ska sitta en kort stund, men om du har din huvudsakliga sysselsättning vid ett skrivbord eller om din hobby innefattar sittande bör du definitivt lägga ut mer pengar på din kontorsstol.

När du ska köpa en kontorsstol kan det verkligen rekommenderas att du funderar över vilka krav du ställer på stolen. Ska den gå att luta, snurra och hur noga är det med inställningarna? En bra och ergonomisk kontorsstol kostar mellan 2000-6000 kronor och det är en liten investering sett till hur många år en högkvalitativ stol håller.

Om du tycker att det känns dyrt att lägga ut så mycket pengar på en stol bör du tänka på att en felaktig arbetsställning kan orsaka långvariga problem i kroppen. Du kan till exempel få ont i muskler och leder, huvudvärk och det i sin tur kan leda till att du inte orkar eller kan jobba lika länge. Du kan alltså varmt rekommenderas att lägga lite pengar på en skön, snygg stol till ditt kontor.

Sammanfattning

Att välja den bästa kontorsstolen kan vara svårt eftersom det finns så många modeller att välja mellan. I den här texten tas fem olika sorters kontorsstolar upp och de är alla bra alternativ men de kan vara mer eller mindre lämpliga beroende på din situation.

Den bästa kontorsstolen 2024 blir utan tvekan LANAB DESIGN Kontorsstol Mesh svart som kan anpassas för att passa alla, och dessutom är stolen oerhört bekväm. Den är inte speciellt dyr sett till hur pass stor skillnad stolen kommer göra för ditt sittande.

Det finns också med mer ekonomiska stolar i artikeln och det är fullgoda alternativ för dig som inte kan eller vill investera i en dyrare stol.

Lämna en kommentar