Jämförelse av fem fiskehåvar bäst i test 2024

Att köpa rätt fiskehåv är viktigt för att vara så skonsam som möjligt för fisken. Men vilken håv ska jag köpa? Denna guide har sammanfattat de håvar som är bäst i test och recenserat deras fördelar och nackdelar. Håvarna vi rekommenderar är C&R säkra vilket är viktigt för alla sportfiskare, du vill inte skada fisken i onödan.

En fiskehåv används för att på säkert sätt kunna landa din fångst. Att inte kunna landa din drömfångst på grund av att håv saknas är en frustrerande känsla. En bra fiskehåv är väldigt viktigt för att kunna landa din drömfisk på bästa möjliga sätt. Utöver detta är det väldigt skonsamt för fisken att ligga i en bra håv när du förbereder vågen ,måttband etc.

Bästa fiskehåvarna

  1. BFT Monster Net (Bästa Fiskehåven)
  2. Dida Vonkale XL (Smidigaste Fiskehåven)
  3. Fox Rage Speedflow (Trasselfri Fiskehåv)
  4. CWC Tournament (Bästa gäddhåven)
  5. BFT Vertical Net (Bästa Allround Håven)
  6. Dida Medium (Minsta Håven)

1. BFT Monster

Att den välkända BFT Monster Net håven skulle placera sig på första plats är inte konstigt. Denna håv har blivit den mest använda fiskehåven bland sportfiskare av en anledning. Det knutfria gumminätet är designat för att skada fisken så lite som möjligt och hindra att fiskens slemlager inte förstörs. Bottnen är även jämn så fisken kan ligga så rakt som möjligt. Denna håven är det absolut bästa valet för den seriösa sportfiskaren. Tycker du att håven är för stor? Inga problem med denna håven då den nämligen går att vika ihop. Håven är designad på det sättet för att den ska vara lätthanterlig men även för att alla ska kunna ha den i sin båt.

2. Dida Vonkale XL

Dida Vonkale XL är en mycket stor och kraftig håv. Passar perfekt för alla laxfiskare som är ute efter grov håv av högsta kvalité. Håven är gjord för att kunna hantera Nordens största fiskar och därför har man valt ut de bästa materialen för att säkerställa att håven håller i alla förhållanden. Håven passar även för de seriösa gäddfiskarna som är ute efter de större gröna predatorerna.

3. Fox Rage

Fox Rage Speedflow är en utmärkt håv för dig som är trött på trassel. Nästan varje fiskepass innehåller trassel, något varje fiskare avskyr. Med hjälp av ny teknik har de äntligen kunnat designat en trasselfri håv, något alla fiskare längtat efter. Självklart kan håven trassla sig i en viss omfattning. Även denna håven går att vika ihop för att underlätta transporten men även för att alla fiskare ska kunna ha den i båten utan problem.

4. CWC Tournament

CWC Tournament är en utmärkt gäddhåv. Det som är så unikt med denna håven är dess stora maskor. Håven är designad på detta sättet för att låta vattnet flöda lättare genom håven. Men varför gör man så? Jo för att snabbare håva fisken. Håvens nät är väldigt skonsamt för gäddan och bevarar gäddans slemlager på bästa möjliga sätt. Håven är även hopvikbar för att underlätta transport men även för att bevara utrymmet i båten

5. BFT Vertical

BFT Vertical Net är lille brorsan till BFT Monster Net. Denna håven är designad och gjord för gädd och gösfiske därav namne Vertical Net vilket är en väldigt vanlig metod för att fiska efter gös. Nätet i håven är gjort av knutfritt gummi vilket är till för att förhindra att knutor uppstår vilket kan skada fiskens slemlager. Håvens botten är jämn för att inte skada fisken men även för att underlätta att ta upp fisken. Håven går att vika ihop för att ta mindre plats.

6. Dida Medium

Är du ständigt ute på resande fot och behöver en liten och smidig håv? Då är Dida medium håven det rätta alternativet för dig. Denna håven är främst framtagen för flugfiskare som behöver en liten men rymlig håv. Håven är hopfällbar för att enkelt kunna ha den vid sidan av ryggsäcken. Nätet är C&R säkert, så du behöver inte oroa dig för fiskens säkerhet. Läs mer om håven HÄR

Vad är en fiskehåv?

En fiskehåv är en viktig del av fiskeutrustningen. Fiskehåven används för att på lättaste sätt kunna bärga in sin fångst på bästa möjliga sätt. Det finns tiotals olika variationer på håvar som är gjorda för olika typer av fiske. En fiskehåv kan vara konstruerad i aluminium eller trä, vanligast är aluminium. Håven är även teleskopisk eller så har den en fast konstruktion, vi rekommenderar teleskopisk då den är enklast att hantera och tar minst plats.

Vilken fiskehåv ska jag använda?

Vi rekommenderar att man använder sig av några av våra rekommendationer. Varför? Jo eftersom alla håvar vi rekommenderar är C&R vänliga, vilket innebär att de är skonsamma för fisken. Att vara skonsam för fisken är väldigt viktigt för att fisken ska överleva. Vi rekommenderar att man införskaffar sig BFT Monster Net då vi anser att den är bäst för både fisken men även väldigt prisvärd och lätthanterlig.

Author

  • Lars Henriksson

    Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar