Bästa fiskeglasögonen – Polariserade fiskeglasögon [Bäst i Test 2024]

Är det dags att införskaffa ett par nya fiskeglasögon? Då kan det vara bra att veta vilka modeller som fått bäst recensioner och omdömen. Ett par ordentliga fiskeglasögon kommer att underlätta enormt mycket vid de långa fiskepassen, du kommer att slippa det starka solljuset men den största fördelen är hur långt ner i vattnet du kan se. Med ett par ordentliga polariserande fiskeglasögon kan du se allt från efterföljare till betesfisk i vattnet. Att leta efter betesfisk i vattnet är viktigt för att hitta de gröna predatorerna.

Bästa fiskeglasögona

 1. Leech Street Fire
 2. Leech H4X Day
 3. Aqua Pike
 4. Aqua Pike Bruna
 5. Leech ATW6

1. Leech Street Fire

Leech Street Fire är de populäraste fiskeglasögonen på marknaden och används främst av seriösa sportfiskare. Dessa fiskeglasögona har genom åren fått otroligt bra respons från kända sportfiskeprofiler såsom Stefan Trumstedt. Den sköna gyllene linsen kan hantera solljus otroligt bra och ger allt en extra bra skarpa. Skalmen på glasögonen är gjorda av hårdplast vilket ökar livslängden på glasögonen och bidrar till att de sitter bra och stabilt. Vi rekommenderar alla fiskare att man införskaffar hållare till sina fiskeglasögon eftersom det är lätt hänt att de åker av om man ska lyfta upp en fisk ur vattnet.

Fördelar

 • 100% polariserade
 • Prisvärda
 • Snygga

Nackdelar

 • Dyra

2. Leech H4X Day

Är du ute efter ett par diskreta och smidiga fiskeglasögon? Då är Leech H4X Day det rätta alternativet för dig. När Leech tog fram dessa fiskeglasögonen valde man att utrusta dom med Active2Dark-linser vilket gör att de kan anpassa sig efter de olika ljusförhållanden oerhört bra. Detta gör att glasögonen är perfekt i alla väder och alltid kan prestera på topp. Active2Dark gör att linserna reagerar olika beroende på hur hög UV-strålningen är. När det är klart väder och UV-strålningen är hög mörknar linserna för att kunna hantera solen bättre. När det är molnigt och ljuset minskar ljusnar linserna igen. Reaktionen sker snabbt och är angenämt för ögonen. perfekt fiskeglasögon både för proffs och nybörjare.

Fördelar

 • Photochromatic Active2Dark-linse
 • 100% polariserade
 • UV-skyddade

Nackdelar

 • Finns endast 1 färg

3. Aqua Pike

Aqua Pike är inte endast en av Sveriges mest använda fiskeglasögon utan de används runt om i hela Europa av fiskeentusiaster, främst i Italien. Aqua Pike är designade och framtagna i Italien, men de har blivit kända och välanvända världen över på grund av dess låga pris och höga kvalité. Linserna är Aqua PL-polariserande vilket är Aquas senaste teknologi inom polariserande fiskeglasögon. Teknologin tillåter fiskeglasögonen att hantera solljus på olika sätt beroende på UV-faktorn, de anpassar sig efter omgivningen. Perfekta fiskeglasögon för dig som är ute efter något för en billigare peng.

Fördelar

 • Tri-Acetate Cellulose
 • UV-filtrering 100%.
 • Bra kontraster

Nackdelar

 • Passar inte alla

4. Aqua Pike Bruna

Aqua Pike är nästan exakt likadan som modellen ovan. Men varför är de med på listan? Jo den bruna linsen kan hantera solljus extremt bra vilket är skönt att ha de varma och soliga sommardagarna. De har samma teknologi som modellen ovan fast det finns vissa annorlunda detaljer och egenskaper. Något som sticker ut med dessa glasögonen är dess UV-filtrering vilket är hela 100%. Att nå denna skyddsklassen är inte vanlig på polariserande glasögon i denna prisklassen.

Fördelar

 • UV-filtrering 100%
 • Aqua PL-polariserade linser
 • Hög kvalitet
 • Billiga

Nackdelar

 • Färgen kan blekna

5. Leech ATW6

Leech ATW passar perfekt för dig som är ute efter ett par fiskeglasögon att använda året runt eftersom de är utrustade med Premium Sight-linser vilket gör att de kan anpassa sig oerhört bra inför alla väder. Det som gör att dessa fiskeglasögonen blivit så populära i Sverige är att de är tillverkade i TAC-material vilket är ett superlätt material, de kommer garanterat inte att klämma åt och svida runt öronen oavsett hur länge du har på dig glasögonen. Även dessa fiskeglasögonen är 100% polariserande vilket gör det lättare för dig att se rörelser i vattnet bättre.

Fördelar

 • TAC-material
 • 100% polariserande
 • UV-skyddade
 • Väldigt billiga

Nackdelar

 • Inte de bäst uv-skyddande fiskeglasögonen

Mer om fiskeglasögon

Vad är skillnaden mellan ett par vanliga solglasögon och ett par fiskeglasögon? Jo fiskeglasögon är oftast polariserande vilket gör att du kan se skillnaderna i vattnet bättre. Detta gör att du kan se efterföljare och alla händelser i vattnet. Självklart finns det vanliga solglasögon som är polariserande men det är inte lika vanligt. Utöver detta så tåler fiskeglasögon mera stryk jämfört med vanliga solglasögon, de är gjorda för att tåla mycket under flera år.

Behöver man fiskeglasögon?

Du behöver inte använda fiskeglasögon men det kan vara oerhört praktiskt. Polariserande glasögon gör att du kan se efterföljare bättre och vad som sker i vattnet.

Bästa fiskeglasögonen för barn

Att utrusta sina barn med fiskeglasögon är oerhört viktigt då skaderisken är högre för barn än vuxna vid fiske. Det är lätt hänt att en olycka sker, speciellt när vassa föremål är i närheten. Det är inte super viktigt att ha just ett par fiskeglasögon utan mer något som skyddar ögonen. Det räcker med vanliga solglasögon. Men vill du utrusta ditt barn med ett par hållbara fiskeglasögon rekommenderar vi starkt Hurricane Polariserade. Dessa solglasögonen är oerhört billiga jämfört med vad man får.

Bästa polariserande fiskeglasögonen

vilka är egentligen de bästa fiskeglasögonen? Denna frågan är ganska svår att besvara då det inte finns ett bra svar. Alla sportfiskare har olika preferenser på vad som symboliserar bra fiskeglasögon. Den faktan och statistiken vi kan gå på visar att Leech Street Fire fått bäst resultat. Den enda nackdelen är att dessa fiskeglasögonen kostar mycket vilket inte alla sportfiskare har råd med eller vill lägga pengar på. Men oroa dig inte! Vår topp 5-lista är baserad på de fem fiskeglasögonen som fått bäst recensioner och omdömen på marknaden.

Author

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar