Bästa arbetsbyxorna 2024 – För hantverkare & hemmafixare

Är du en aktiv hemmafixare eller känner ett behov av ett par arbetsbyxor? Då kan det vara bra att veta vilka arbetsbyxor som fått bäst recensioner och omdömen på marknaden. När vi recenserar produkter tar vi hänsyn till både priset och kvalitén för att säkerställa att kunden blir så nöjd som möjligt.

Med ett par bra högkvalitativa arbetsbyxor behöver du inte bli irriterad varje gång en taggbuske eller en vass spik river sönder dina byxor. Ett par bra arbetsbyxor ska kunna motstå vassa föremål men ändån kännas bekvämt att ha på sig. De flesta arbetsbyxorna som säljs idag andas otroligt bra vilket gör de perfekt att använda både på vinter och sommaren.

Denna artikeln är baserad av användarrecensioner och omdömen vilket innebär att Webbkollen inte fysiskt testat produkterna.

Bästa arbetsbyxorna

 1. Blåkläder Arbetsbyxa (Bästa recensionerna)
 2. Snickers 6902 FlexiWork (Bekvämaste arbetsbyxorna)
 3. Snickers 6931 FlexiWork (Klass 1 arbetsbyxor)
 4. Snickers AllroundWork (Mest prisvärda arbetsbyxorna)
 5. Helly Hansen Workwear (Bästa arbetsbyxorna för damer)

1. Blåkläder Arbetsbyxa

De bästa arbetsbyxorna på marknaden är Blåkläder Arbetsbyxa. Dessa arbetsbyxorna är framtagna för att vara de bekvämaste och mest praktiska arbetsbyxorna på marknaden. Byxorna är utrustade med 4-vägs stretch vilket gör byxorna är lätta att använda och du kan röra dit otroligt fritt. Många arbetsbyxor ute på marknaden är otroligt klumpiga och att utföra arbeten där smidighet är ett krav blir ännu jobbigare, det slipper du helt med Blåkläder Arbetsbyxa.

Arbetsbyxorna är utrustade med Två ordentliga hällor där du får plats med diverse saker till exempel en spänningsprovare eller tumstock. Självklart finns det även en hammarhållare vid sidan av byxan som är gjort av förstärkt material. Arbetsbyxorna har även förstärka spikfickor vilket är otroligt praktiskt för både hemmafixare och snickare för att underlätta arbeten. Det som gör dessa byxorna så unika och eftertraktade är materialet Blåkläder valt vid knäna, det är otroligt slitstarkt och brukar sällan gå sönder.

Dessa arbetsbyxorna passar utmärkt för både snickare och hemmafixare

Fördelar:

 • Prisvärda
 • 4-vägs stretch
 • Bra material vid knäna

Nackdelar:

 • Dyra
 • Passar inte alla

2. Snickers 6902 FlexiWork

Är du ute efter de bekvämaste arbetsbyxorna på marknaden? Då bör du kolla in arbetsbyxorna Snickers 6902 FlexiWork. Dessa arbetsbyxorna passar utmärkt för dig som är trött på obekväma arbetsbyxor som kliar och dryga att jobba i. Snickers Flexiwork är framtagna för att ge dig flexibilitet och arbetskomfort vid alla typer av arbeten. Den högteknologiska body-mapped designen gör även att arbetsbyxorna andas otroligt väl, vilket gör att byxorna kan användas både på sommaren och vintern utan att du blir för svettig eller för kall.

Arbetsbyxorna är utrustade med ett Kneeguard system vilket innebär att arbetsbyxorna är utrustade med extra stretchigt material vid knäna, detta är dels för att det inte ska dra vid knäna när du sitter ner men även för att knäskydden ska sitta rätt.

Fördelar:

 • Flexibla
 • Otroligt bekväma
 • Kneeguard system

Nackdelar:

 • Dyra
 • Svårt att komma åt vissa fickor när man sitter ner

3. Snickers 6931 FlexiWork

Snickers 6931 FlexiWork passar perfekt för dig som är ute efter ett par arbetsbyxor i halv varsel, eller klass 1 som det egentligen heter. Arbetsbyxorna har gula benslut för att du ska synas väl i mörker, vilket förhindrar flera olyckor varje år i Sverige. Arbetsbyxor med varsel rekommenderas starkt för dig som ofta arbetar i utsatta miljöer till exempel vid vägar eller mörka platser.

Arbetsbyxorna är utrustade med ett Kneeguard system vilket minskar skador vid knäna och gör det lätt för dig att arbeta på huk eller på knäna. Ska du utföra jobb på knäna är det väldigt viktigt att du är utrustad med knäskydd vilket du lägger inuti arbetsbyxorna. Det är lätt hänt att skador uppstår, även vid lätta eller korta arbeten där knäna är involverade.

Fördelar:

 • Syns väl i mörker
 • Lätt att arbeta i alla lägen
 • Komfortabla

Nackdelar:

 • Inga spikfickor
 • Fåtal fickor

4. Snickers AllroundWork

Snickers AllroundWork är de mest prisvärda arbetsbyxorna på marknaden och passar verkligen alla. Dessa arbetsbyxorna skiljer sig en aning ifrån vanliga arbetsbyxor. Snickers AllroundWork är betydligt smalare runt benen för att göra byxorna mer praktiska och ge ett tekniskt utseende. Det som gör dessa arbetsbyxorna så unika och eftertraktade är dess 4-vägs stretch vilket gör att byxorna är lätta att jobba i och är otroligt bekväma. Många arbetsbyxor som är utrustade med 4-vägs stretch brukar vara minst dubbelt så dyra än dessa arbetsbyxorna.

Arbetsbyxorna är utrustade med en klassisk hölsterficka för att göra det lätt för dig att nå till exempel tumstocken eller spänningsprovaren. Självklart är arbetsbyxorna även utrustade med både ID-kortshållare och ett ordentligt knivfäste.

Fördelar:

 • Billiga
 • Bra stretch
 • Sitter bra

Nackdelar:

 • Fåtal fickor
 • Endast vita

5. Helly Hansen Workwear

Helly Hansen Workwear passar perfekt för dig som är ute efter smidiga och lätta arbetsbyxor. Arbetsbyxorna är fyrvägsstretchiga vilket gör att byxorna är både lätta att arbeta i men även oerhört funktionella. Dessa arbetsbyxorna är designade för kvinnor och sitter högt i midjan för maximal komfort. Byxornas fickor är gjorda av polyester och bomull för att klara av att skruvar, spikar eller andra trubbiga föremål ska kunna placeras i fickorna.

Arbetsbyxornas största nackdel är att de inte är utrustade med ordentliga knäskydd, men det kan du lätt komplettera med om du ofta arbetar på knäna till exempel i trädgården.

Fördelar:

 • Prisvärda
 • Komfortabla
 • 4-vägs stretch
 • Passar perfekt för damer

Nackdelar:

 • Dåligt knäskydd
 • Få fickor

Vad kostar arbetsbyxor?

Vad kostar arbetsbyxor? Det beror helt på vilken kvalité du vill ha på arbetsbyxorna. Ett par arbetsbyxor av hög kvalité kostar allt från 800-6000 kr beroende på vad du är ute efter. Standarden på arbetsbyxor som byggbolagen använder brukar ligga mellan 1500-2500 kr.

Det viktigaste när man ska köpa ett par arbetsbyxor är att de känns bra och har en aning tjockare material för att vassa föremål inte ska kunna ta sig igenom.

Kvalite

När du ska köpa arbetsbyxor är kvaliteten på byxorna enormt viktigt eftersom det är lätt hänt att skador sker om byxorna är av dålig kvalite. Bra arbetsbyxor ska kunna motstå allt från taggbuskar till lätta knivdragningar mot byxan. Det är lätt hänt att man går emot vassa föremål såsom spikar, då vill du ha ett par arbetsbyxor som kan motstå den lätta skärningen.

Varumärken

Vilket varumärke tillverkar bäst arbetsbyxor? Det finns ett flertal aktörer som levererar arbetskläder av bra kvalité. De varumärken som säljer arbetskläder och fått bäst recensioner är Snickers, Blåkläder, Helly Hansen och Fristads. Självklart finns det andra varumärken som säljer högkvalitativa arbetskläder, men vår lista är baserad på de bäst recenserade varumärkena efter specifikt arbetsbyxor.

Vilka arbetsbyxor ska jag välja?

Vilka arbetsbyxor ska jag välja? När man ska köpa nya arbetsbyxor är det viktigt att man väljer ett par som är gjorda av tjockt material för att förhindra vassa föremål att ta sig igenom, men även ett par som har ordentlig skydd kring knäna. Många tillverkare väljer att ha lika mycket eller samma material på knäna såsom resten av byxan, vilket är fel. Vi rekommenderar att man väljer ett par arbetsbyxor med tjockt material kring knäna eftersom det slits mest där.

Glöm inte bort att använda knäskydd i arbetsbyxorna för att förhindra knäskador.

Arbetsbyxor för barn

Är det dags för ditt barn att hjälpa till i trädgården? Då kan det vara ett bra val att köpa ett par bra arbetsbyxor. Arbetsbyxor för barn är konstruerade på nästan samma sätt som för vuxna, bara att man valt att spara in på lite material och fickor. Men vilka arbetsbyxor är bäst för just barn? Det arbetsbyxorna som fått bäst omdömen är Snickers Flexiwork för barn, dessa arbetsbyxorna passar barn mellan åldrarna 2-10 år.

Kan man tvätta arbetsbyxor?

Alla arbetskläder går att tvättas och det rekommenderas att man gör det med jämna mellanrum. Det är extra viktigt att man tvättar arbetsbyxor med varsel eftersom smuts lätt försämras plaggets synbarhet. Om du har ett par varselbyxor är det viktigt att inte använda tvättmedel med blekande effekt eftersom det kan förstöra varslen. Eftersom arbetsbyxor ofta har mycket bakterier och smuts på sig är standard rekommendationen att tvätta byxorna i minst 60 grader, men det kan variera beroende på byxorna. Det brukar ofta så inuti själva arbetsbyxan.

Vilken storlek på arbetsbyxorna?

Här nedan är en storleksguide som du kan följa för att hitta rätt arbetsbyxor för dig. Bilderna nedan gäller inte bara för underställ och regnkläder utan även för arbetsbyxor.

Vilka skydd att ha på mina arbetsbyxor?

Vilka skydd att ha på mina arbetsbyxor? Bara för att man har ett par arbetsbyxor betyder det inte att man är färdig utrustad. För att vara på säkra sidan och förhindra knäskador rekommenderas det starkt att man använder sig av knäskydd. Knäskydden placeras inuti arbetsbyxan där det finns fack. Nästan alla de arbetsbyxor som säljs idag har fack inuti byxan där knäskydd kan appliceras. Du kan hitta ett flertal bra knäskydd HÄR som passar majoriteten av de byxor vi rekommenderar ovan.

Sammanfattning

När man ska köpa ett par arbetsbyxor är det viktigt att man köper ett par gjorda av ordentligt stretchig material som tåler av att vassa föremål dras emot byxan. Ett par dåliga arbetsbyxor får ofta hål i knäna vilket innebär att arbetsbyxan är fel konstruerad eller tillverkad av dåligt material. Alla de arbetsbyxor som rekommenderas ovan är av högsta kvalitet och det ska mycket till för att slita ut dem.

Lämna en kommentar