Bästa fiskehandskarna – Sommar & Vinter Bäst i Test 2024

Fiskehandskar

Ett par fiskehandskar kan vara den bästa och billigaste köpet du kan göra inom sportfiske. Många köper fiskehandskar för att de fryser om händerna och vill ha något skönt att ha på händerna. Men det är viktigare än vad du tror att ha ett par säkra fiskehandskar. Varför? Jo eftersom många av de svenska fiskarna innehåller extremt mycket bakterier i munnen. Skulle du slinta till i ett gälgrepp utan ett par bra fiskehandskar och skada handen är risken hög att en infektion uppstår.

Att hitta ett par fiskehandskar som passar dig bra är svårt. Vi har därför bestämt oss för att släppa denna guiden för att underlätta ditt nästa köp av fiskehandskar. Vi rekommenderar att man köper ett par heltäckande vattentäta fiskehandskar för att din fiskeupplevelse ska bli så bra som möjligt.

Bästa fiskehandskarna

  1. BFT Atlantic Glove
  2. InuitIce Grip
  3. Patriot Neo-Tech
  4. Norfin Vector
  5. Snow Fox Fingerpåse
  6. Snow Fox

1. BFT Atlantic Glove

Dessa vattentäta fiskehandskarna från BFT är bland de bästa fiskehandskarna som finns på marknaden. Den ergonomiska formgivningen gör att fiskehandskarna anpassar sig till vädret. Med dessa fiskehandskar kommer dina händer aldrig att frysa. Handskarna är uppbyggda av tunt fleecefoder inuti och neopren på utsidan för att göra fiskehandskarna 100% vattentäta men fortfarande vara varma.

2. InuitIce Grip

Ett par neoprenhandskar sitter aldrig fel när man fiskar. Dessa handskarna från InuitIce är oerhört bekväma och praktiska. Det som sticker ut med dessa fiskehandskar är att de är väldigt tighta så du ska kunna ha dom under din jacka eller tröja utan problem.

3. Patriot Neo-Tech

Fiskehandskar som både passar inom fiske, jakt och vinterbadande är svårt att hitta, men här är dem. Dessa fiskehandskar från Neo-Tech är tillverkade i 2mm tjockt neopren för att handskarna ska kunna brukas året runt. Det som är väldigt unikt och bra är att det nämligen går att öppna upp fingertopparna om du blir för varm.

4. Norfin Vector

Ett par handskar som inte är gjorda av Neopren? Ja! Dessa fiskehandskar från Norfin är oerhört bra, speciellt under vintern när man behöver all värme man kan få. Anledningen till att handskarna är så varma är på grund av thinsulate-fodret som har en extremt bra isoleringsförmåga.

Bästa fingerlösa fiskehandskarna

Utbudet för bra fingerlösa fiskehandskar är liten. Men vi har sammanfattat de mest köpta och populära fiskehandskarna på marknaden. Men varför vill man har fingerlösa fiskehandskar? Många anser att det kan bli väldigt svettigt och obehagligt med vanliga heltäckande fiskehandskar. Med fingerlösa fiskehandskar slipper du undan det problemet.

5. Snow Fox

Ett par supervarma fiskehandskar från Snow Fox kan aldrig bli fel. Dessa handskarna är gjorda med ett supervarmt fleecetyg på ovansidan och en gummi handflata som även är utrustat med ett PU-skydd. Som du ser på bilden är tre fingrar fria och två fingrar täckta inuti handsken.

6. Snow Fox Fingerpåse

Dessa fingerlösa vantarna från Snow Fox är designade för pimpelfiske men de fungerar utmärkt för vanligt traditionellt fiske. Dessa fiskehandskarna är oerhört varma och sköna. Handskarna har en stickad utsida med thinsulate-foder.

Ska man ha vattentäta fiskehandskar?

Vissa ser det som en självklarhet andra inte. Vi rekommenderar att man införskaffar sig ett par vattentäta fiskehandskar för att du inte ska frysa om händerna och få en dålig fiskeupplevelse. Fiskar du däremot på våren eller tidig höst när vattnet fortfarande är varmt fungerar det utmärkt att använda ett par fiskehandskar som inte är vattentäta.

Bästa fiskehandskarna på vintern

När man fiskar på vintern finns det många aspekter att ta hänsyn till. En viktig aspekt som många glömmer bort är att ha de rätta fiskehandskarna. På vintern är det extra viktigt att ha ett par varma vattentäta fiskehandskar så du inte börjar frysa i onödan. Det kan till och med bli farligt om dina händer fryser under en längre period.

Bästa fiskehandskarna till gädda

Att vara i en gäddas mun är en aning skräckinjagande för nybörjare. Därför är det extra viktigt för er att ha ett per säkra fiskehandskar så du inte skadar dig på gäddans sylvassa tänder. De absolut bästa fiskehandskarna på marknaden just nu är BFT Atlantic Glove. Om du är intresserad av de bästa fiskehandskarna kan du läsa mer HÄR

Fiskehandskar till barn

Att utrusta sina barn med den rätta fiskeutrustningen är viktig. Framförallt när det kommer till barnets säkerhet. Vi rekommenderar att alla barn ska ha heltäckande fiskehandskar för att undvika kyla och öka säkerheten kring fingertopparna.

Lämna en kommentar