Bästa friluftsbyxan [Bäst i Test 2024]

Med ett par högkvalitativa friluftsbyxor slipper du oroa dig för dåligt väder och irriterande revor. Fördelarna med att använda friluftsbyxor är att de är mer praktiska, slitstarka och tåler mer vatten än vanliga byxor. Det genomtänkta materialet på friluftsbyxor gör att de andas otroligt väl och de kan utan problem användas året om utan att obekvämhet uppstår.

Bästa friluftsbyxorna

 1. Klättermusen Gefjon Pants
 2. Black Diamond M Swift Pants
 3. Skogstad Larstinden
 4. Isbjörn Trapper Pant II
 5. Nordfjell Mens Adventure Pro Pant

1. Klättermusen Gefjon Pants

De bästa friluftsbyxorna 2024 är Klättermusen Gefjon Pants. Mycket beror på att friluftsbyxorna är tillverkade av högkvalitativt bomull med kilskärning. Kilskärningen gör att du kan röra dig väldigt fritt i friluftsbyxorna och gör även byxorna väldigt stretchiga, vilket är otroligt praktiskt.

Friluftsbyxorna är försedd med fyra fickor, blixtlåsförsedd benficka med ett mobilfack och ett ordentligt accessoarförvaring på vänster ben. Klättermusen Gefjon Pants är GOTS-certifierade vilket innebär att friluftsbyxorna är tillverkade i ekologiskt odlad bomull i schyssta förhållanden. Detta gör självklart att priset på dessa friluftsbyxorna är en aning högre än standarden, men byxornas höga kvalitet och grymma funktioner gör att friluftsbyxorna blir prisvärda.

Fördelar

 • GOTS-certifierade
 • Många fickor
 • Stretchigt Material

Nackdelar

 • Dyra
 • Inga fickor för större verktyg

2. Black Diamond M Swift Pants

Black Diamond M Swift pants är ett par otroligt bekväma softshellbyxor som passar perfekt för både friluftslivet och för vandring. Byxornas stretchiga material gör att du kan röra dig väldigt fritt vilket underlättar om du ska klättra eller utföra arbete sittandes. Det som är unikt med dessa friluftsbyxorna är att de är utrustade med ett vattenskydd från Green Theme Technology som gör friluftsbyxorna väldigt vattentåliga men även otroligt slitstarka. Utöver det grymma vattenskyddet är friluftsbyxornas materialfiber sammansvetsade vilket gör att du aldrig måste impregnera byxorna.

Friluftsbyxorna är utrustade med två handfickor, bakficka och en lårficka som är utrustade med en dragkedja, ett ordentligt fåll som går att justera och sist men inte minst ett par förböjda knän som ökar rörligheten i byxan.

Fördelar

 • Green Theme Technology
 • Sammansvetsade
 • Passar alla

Nackdelar

 • Passar ej damer
 • Passar ej för barn
 • Endast en färg

3. Skogstad Larstinden

Är du ute efter ett par ordentliga outdoorbyxor som passar alla typer av väder är Skogstad Larstinden något för dig. Med hjälp av det 4-vägs stretchiga materialet kan du röra dig väldigt fritt och du kan utföra arbete nära marken utan problem. Det 4-vägs stretch materialet ökar även friluftsbyxornas livslängd och bidrar även till en ökad komfort.

Byxorna är främst framtagna för vandrare men de fungerar även otroligt bra för lättare typer av friluftning. Byxan är utrustad med fickor med dragkedjor på framsida lår och kardborrejustering vid benslut för att öka komforten.

Fördelar

 • Billiga
 • Multifunktionell
 • 4-vägs stretch

Nackdelar

 • Inte många fickor
 • Inget mobilfack

4. Isbjörn Trapper Pant II

Isbjörn Trapper Pant II är designad och framtagen främst för ungdomar. Friluftsbyxan passar utmärkt för alla typer av äventyr i naturen och fungerar utmärkt under alla årstider. Med hjälp av det högkvalitativa nylonet gör att byxan blir väldigt elastisk och stretchig, vilket underlättar vid alla typer av friluftsaktiviteter. För att öka byxans livslängd och göra de mer praktiska har Isbjörn valt att utrusta de delar som tenderar att gå sönder med cordura, vilket är ett syntetfiberbaserade material som passar utmärkt ihop med nylon.

Byxan är utrustad med ventilationsfickor vid varje sida vilket är otroligt skönt under varma dagar eller de långa vandringsturerna. Utöver de praktiska ventilationsfickorna är byxorna även utrustade med extra ficka på framsidan som är till för värdesaker.

Fördelar

 • Billiga
 • Bra ventilationsfickor
 • Utmärkt passform

Nackdelar

 • Fler fickor kan behövas

5. Nordfjell Mens Adventure Pro Pant

Nordfjell Mens Adventure Pro Pant passar perfekt för dig som gillar att vandra och frilufta. Byxorna är väldigt stretchiga och kan hantera alla olika väder galant. Byxorna är utrustade med förstärkt dubbeltyg vid bensluten för att vatten inte ska kunna tränga sig in vid arbete vid marken men även för att öka byxans livslängd.

Det som är unikt med just dessa byxorna är dess grymma kontroll av luftflödet. Med hjälp av ventilationsdragkedjor kan du utan problem kontrollera luftflödet vilket gör att byxorna blir otroligt sköna och bekväma att använda.

Fördelar

 • Bra ventilationsdragkedjor
 • Bra stretch
 • Dubbeltyg vid benslut

Nackdelar

 • Få fickor

Bästa friluftsbyxorna för damer

Är du ute efter ett par friluftsbyxor för damer är Nordfjell Womens Explore Pro Pant det absolut bästa valet. Dessa friluftsbyxor är speciellt framtagna för att sitta perfekt för just kvinnor. Det stretchiga materialet gör att byxorna sitter bra på nästan alla kvinnor och är oerhört bekväma. Byxorna går att justera i både midjan och vid bensluten för att öka komforten samt göra byxorna mer flexibla.

Bästa friluftsbyxorna för herrar

De friluftsbyxorna som fått bäst betyg för herrar är Klättermusen Gefjon Pants. Dessa friluftsbyxorna är dock dyrare än de genomsnittet, men byxornas höga kvalitet och breda användningsområden gör de värda priset. Blandningen av bomull och spandex gör att friluftsbyxorna blir välidgt rörliga och du kan utföra jordnära arbeten utan problem. Byxorna är även utrustade med ett flertal fickor och accessoarförvaring för att underlätta dina friluftsäventyr.

Bästa friluftsbyxorna för barn

Utbudet på friluftsbyxor för barn är små, men det finns ett par som sticker ut ur mängden som har fått goda recensioner och omdömen. Friluftsbyxorna 2117 Of Sweden Byxa Stojby JR är de friluftsbyxor för barn som anses vara de bästa och används flitigt av många friluftare. Byxorna är gjorda av 65% polyester, 35% bomull vilket gör att byxorna blir väldigt sköna men även stretchiga.

Bästa friluftsbyxorna för gravida

De friluftsbyxorna som passar gravida bäst är utan tvekan Nordfjell Womens Explore Pro Pant. Mycket beror på att du kan justera måtten vid midjan och bensluten vilket är väldigt praktiskt. Dessa friluftsbyxorna anses vara en av de marknadsledande friluftsbyxorna för kvinnor och de har fått välidgt bra kritik främst från gravida kvinnor för att de sitter perfekt.

Sammanfattning

När du ska hitta de rätta friluftsbyxorna för dig är det viktigt att du tänker på vart byxorna ska användas till. Ska du ta långa skogspromenader eller ska du frilufta? Det skiljer sig mycket åt. Många av de friluftsbyxorna vi rekommenderar ovan är multifunktionella och fungerar perfekt för både friluftning och vandring bland tuffa miljöer.

Lämna en kommentar