Bästa flytvästen för fiske – För ett säkrare fiske [Bäst i Test 2024]f

Är det dags att köpa en ny flytväst? Då kan det vara smart att kolla in ett par olika flytvästar för att se vilken som passar dina behov bäst. De flytvästar som fått bäst resultat och visat goda framsteg är de upplåsbara flytvästarna. Upplåsbara flytvästar är otroligt lätta att använda och du kommer knappt märka att du har den på dig, enda nackdelen är att de är en aning dyrare än de traditionella. Här nedan har vi sammanfattat de fem flytvästar som fått bäst recensioner och omdömen på marknaden.

Vilken flytväst är egentligen den bäst? Det är ganska svårt att svara på, då det inte finns något rätt svar. Det beror helt på vad du är ute efter och vilka behov du har. Många gillar de traditionella flytvästarna eftersom de värmer och ger en trygg känsla, medans många nya båtmänniskor och sportfiskare föredrar de upplåsbara eftersom de är smidiga och lätta att använda.

Bästa flytvästarna

 1. Baltic Legend 165
 2. Baltic Winner 165
 3. Crewsaver CrewFit
 4. Marinepool Classic
 5. Baltic Axent 

1. Baltic Legend 165

Baltic Legend 165 är den mest använda flytvästen bland sportfiskare. Men varför har det blivit så? Mycket beror på att du kan röra dig fritt i flytvästen och den kommer inte irritera ditt fiskande. Eftersom den är upplåsbar så kan den hantera storlekar från 40-120 kg vilket är ett stort plus. Flera personer i olika viktklasser kan alltså använda flytvästen. Den är tillverkad i mjuka och flexibla material för att göra den så bekväm som möjligt men även för att öka livslängden. Flytvästen andas även otroligt bra eftersom de valt att ha ett bra nätfoder närmast huden, så du kommer inte att svettas de varma sommardagarna.

Fördelar:

 • Hög kvalité
 • Prisvärd
 • Flera storlekar i samma flytväst

Nackdelar:

 • Dyr

2. Baltic Winner 165

Denna säkra flytvästen from Baltic blev snabbt en av de mest använda flytvästarna bland båtfolket. Det beror mycket på att den är otroligt bekväm men även på grund av dess skyddande förmåga. Flytvästen fylls extremt snabbt med 33g/co2 om du skulle falla i vattnet. Den integrerade säkerhetsselen gör även att flytvästen sitter stabilt och bekvämt runt midjan och överkroppen, den sitter absolut inte obekvämt. Många sportfiskare och båtentusiaster har klagat under ett flertal tillfällen att många flytvästar sitter konstigt runt nacken och är obekväma, så Baltic valde att sätta dit en skön fleece-krage vilket har blivit otroligt uppskattat.

Fördelar:

 • Skön att använda
 • Prisvärd
 • Barnvänlig
 • Extremt säker

Nackdelar:

 • Dyr

3. Crewsaver CrewFit

Crewsaver har med hjälp av 3D-teknologin tagit fram en av de ledande flytvästarna på marknaden. Hur fungerar det? Jo 3D-teknologin gör att man kan se flytvästen från flera perspektiv och på det sättet ta fram en pålitlig och bekväm flytväst. När man tog fram denna modellen var det viktigt att västen skulle forma sig efter kroppen, vilket de har lyckats utmärkt med. Du rör dig även väldigt fritt i denna flytvästen och den passar utmärkt för Sportfiskare, det är drygt och jobbigt att så och nöta en hel dag med en obekväm flytväst.

Flytvästen passar även utmärkt för barn och vuxna eftersom den har en speciell krage för att hålla huvudet ifrån vatten och undvika vatten stänk.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Rörelsefrihet
 • Barnvänlig

Nackdelar:

 • Spännbanden är en aning tröga

4. Marinepool Classic

Har du en stram budget men känner ändån att du villa ha en upplåsbar flytväst? Då är denna flytvästen från Marinepool det rätta alternativet för dig. Flytvästen är otroligt bekväm och smidig att använda. Att flytvästen endast har ett spännband undertill är både positivt och negativt, det är otroligt bekvämt men den är inte lika säker som de modellerna vi visar ovan. Vi rekommenderar att endast personer över 40kg ska bruka flytvästen.

Fördelar:

 • Billig
 • Lätt att ta av och på
 • Ergonomisk

Nackdelar:

 • Inte lika säker som modellerna ovan

5. Baltic Axent

Är du ute efter en traditionell flytväst? Då är denna flytvästen från Baltic det rätta valet för dig. Denna modellen specifikt har fått otroligt bra recensioner och omdömen, främst när det kommer till flytvästens isolerande förmåga. Flytvästen kommer garanterat hålla dig varm och god under de kalla vinterdagarna, den passar även utmärkt på sommaren då den har en utmärkt andningsförmåga. Flytvästen är godkänd enligt en 50N-standard, vilket betyder att flytvästen kommer att hålla dig vid ytan med god marginal. Flytvästen kommer dock inte hålla dig flytande till 100% så vi rekommenderar att personer med simkunnighet endast använder sig av denna flytvästen.

Fördelar:

 • Billig
 • Hög kvalité
 • Bra isolerande förmåga
 • Lätt att röra sig i

Nackdelar:

 • Klumpig för sportfiskare

Mer om flytvästar

Vad är egentligen en flytväst? Jo en flytväst är ett säkerhetsplagg vars funktion är att hjälpa dig att flyta vid en eventuell olycka. De syntetiska fibrerna som de flesta flytvästar är tillverkade i innehåller speciella material för att hjälpa dig att flyta.

Vad ska jag tänka på när jag köper en flytväst

När du ska köpa en flytväst finns det några viktiga aspekter att ta hänsyn till. Det allra viktigaste att tänka på är att välja rätt flytväst för din vikt. Då många flytvästar endast är till för att hålla dig vid ytan kan det vara smart att välja en flytväst som klarar en aning mer än vad du väger.

Bästa flytvästen för barn

Ska ditt barn följa med ut på en båttur? Då kan det vara ett smart alternativ att köpa en riktigt bra flytväst för att vara på den säkra sidan. Den flytväst som lämpar sig bäst för barn är Marinepool Freedom 100N eftersom den har en ryggläges funktion vilket gör att ditt barn alltid kan andas, den skyddar även stora delar av huvudet vilket är ett stors plus.

Bästa uppblåsbara flytvästen

Är du trött på att ha på dig den traditionella flytvästen? Då kan det vara ett smart val att investera i en uppblåsbar flytväst. Det finns flera fördelar med att använda en upplåsbar flytväst men den allra vanligaste är att de är smidiga och lätta att använda. Du märker knappast att du har den på dig. I många fall är de även säkrare och mer pålitliga än vanliga flytvästar. Den nackdel många inte gillar med uppblåsbara flytvästar är att de inte värmer, vilket är ett stor minus på vinterhalvåret.

Bästa flytvästen för fiske

Är du en sportfiskare som letar efter en ny flytväst? Då kan det vara smart att kolla in en upplåsbar flytväst eftersom de är lättare att röra sig i och den kommer inte störa ditt fiskande. En vanlig traditionell flytväst kan vara klumpig och trötta ut dig snabbare än en upplåsbar. Men vilken flytväst är bäst för sportfiske? Den flytväst som fått absolut bäst recensioner och omdömen på marknaden är Baltic Legend 165

Bästa flytvästen för bebisar

Är det dags att ta med din bebis på båten? Då är det smart att investera i en riktigt bra flytväst. Om en olycka sker vill du absolut inte ha utrustad ditt barn i fel utrustning. Den mest optimala och bäst recenserade flytvästen för bebisar är en flytväst från Lalizas, de är kända för att tillverka flytvästar av högsta kvalité och du kan vara säker med att utrusta dina barn med deras flytvästar.

Author

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar