Beställa julgran på nätet – Julgransguiden

Inlägget innehåller annonslänkar

Att släpa hem den otympliga julgranen är omständligt för många. Bor du långt ifrån granhandlaren eller inte har bil tillgänglig blir det såklart ännu mer omständligt. Att beställa julgran på nätet blir alltmer populärt bland svenskarna då det är både smidigt och praktiskt.

De flesta granhandlarna som säljer julgranar på nätet erbjuder ett brett sortiment av olika sorters julgranar och ekologiska granar. De största fördelarna med att köpa en julgran på nätet är att granen levereras redan dagen efter beställning och att granhandlarna erbjuder granhämtning för en liten summa.

I Julgransguiden kommer vi att jämföra de tre bäst recenserade granhandlarna. I testet kommer vi att gå igenom både för- och nackdelar hos varje granhandlare och jämföra deras priser samt recensioner.

Bästa granhandlarna

 1. Smålandsgran
 2. Svenskagranar
 3. Julgran

1. Smålandsgran

Smålandsgran har absolut bredaste sortiment på marknaden och erbjuder även ekologiska granar till schyssta priser. Fördelarna med Smålandsgran jämfört med andra granhandlare är deras priser och smidiga leveranssätt. Beställer du julgranen innan 19.00 levereras granen redan dagen därpå, vilket är bättre än konkurrenternas. Smålandsgrans låga frakt på 145kr oavsett granens storlek är den lägsta på marknaden. De flesta granhandlarna erbjuder även granhämtning för en låg summa. Hos Smålandsgran kostar granhämtning 245kr och en granpåse vilket är skönt för att slippa all barr i huset.

Smålandsgran kan leverera julgranar till de flesta städerna. Är du osäker om du kan beställa julgran till din destination? I länken nedan kan du se alla städer Smålandsgran levererar till.

Vilka städer levererar vi till?

Fördelar:

 • Billigast
 • Brett utbud
 • Smidig leverans och hämtning
 • Ekologisk certifiering SE-EKO-04

Nackdelar:

 • Levererar inte till alla städer

2. Svenskagranar

Svenskagranar har ett relativt litet utbud och är en aning dyrare än Smålandsgran. Priserna på granarna skiljer sig inte mycket åt och frakten är en aning dyrare. Frakten hos Svenskagranar är på 189kr oavsett storlek och granhämtningen ligger på 249kr, priserna skiljer sig inte mycket åt. Även Svenskagranar erbjuder leverans direkt till dörren redan dagen efter vilket är ett stort plus, men du måste beställa granen före 18.00.

Svenskagranars levererar till 17 städer och orter vilket är betydligt mindre än Smålandsgrans som levererar till över 80 städer och orter. Svenskagranar utbud av ekologiska granar består av rödgran, vilket är deras enda alternativ.

Fördelar:

 • Bra priser
 • Erbjuder leverans och hämtning
 • Bra kundsupport

Nackdelar:

 • Sämre priser än Smålandsgran
 • Dåligt utbud
 • Få leveransområden

3. Julgran

Julgran erbjuder endast leveranser inom Stockholm vilket inte är lämpligt för majoriteten. Beställer du julgranen innan 16.00 får du julgranen redan dagen därpå vilket är snabbt. Innan leverans gör de även ett nytt snitt för att granen ska leva så länge som möjligt. Vid leverans får du en sms avisering och de kan lämna granen utanför bostaden.

Julgranarna är odlade i Sörmland utan konstmedel, vilket är ett plus. Utbudet hos Julgran är väldigt lågt och deras priser är högre än både Smålandsgran och Svenskagranar

Deras granhämtning kostar 300kr vilket är dyrare än både Smålandsgran och Svenskagranar.

Fördelar:

 • Nytt snitt innan leverans

Nackdelar:

 • Dyrare än konkurrenterna
 • Dåligt utbud
 • Få leveransområden

Fördelar med att beställa julgran

Fördelarna med att beställa julgran är att granhandlarna erbjuder en smidigt och snabb leverans till din adress. De flesta erbjuder att julgranen kommer dagen efter, vilket är otroligt smidigt. Att bära hem en gran kan vara jobbigt för många, vilket gör denna tjänsten både praktisk och prisvärd. Utöver den snabba leveranstiden erbjuder även de flesta granhandlarna granhämtning för en liten summa.

Vart kan man beställa julgran?

Det finns ett flertal aktörer som man kan beställa julgran ifrån men de mest prisvärda är Smålandsgran eller Svenskagranar. Båda dessa granhandlarna har fått bra recensioner men ska man kolla på priser är Smålandsgran billigare och finns på fler orter.

Till vilka städer kan man beställa?

Det går att beställa julgran till alla storstäder och ett flertal orter. Den granhandlare som levererar till flest städer är Smålandsgran som levererar till 80 orter. På andra plats kommer Svenskagranar som levererar till 17 orter och sist hamnar Julgran som endast levererar inom Stockholm.

Hämtning av julgranen efter jul

En otroligt praktisk del med att beställa julgran är att granhandlarna även erbjuder granhämtning för en låg summa. Vid beställning av granen fyller man simpelt in när granen ska hämtas. Smålandsgran erbjuder granhämtning för 245kr och då tillkommer även en granpåse som man trär över granen för att inte sprida barren överallt. Svenskagranar erbjuder granhämtning för 249kr.

Beställa hem julgran Stockholm

Att beställa julgran i Stockholm är otroligt lätt och det finns ett flertal granhandlare som erbjuder både hemkörning och hämtning av julgranen. Men vem ska jag beställa ifrån? Utbudet på granar är bäst hos Smålandsgran och de erbjuder även ekologiska julgranar vilket är ett stort plus.

Beställa ekologisk julgran

Är du ute efter en ekologisk julgran? De flesta granhandlarna har ett lågt utbud av ekologiska julgranar och vissa har det inte ens i sortimentet. Den granhandlaren som erbjuder de bästa ekologiska julgranarna är Smålandsgran. De ekologiska julgranarna som Smålandsgran säljer är av klassningen SE-EKO-04 vilket innebär att granen är ekologiskt certifierad.

Sammanfattning

Att beställa julgran på nätet blir alltmer populärt och alltfler överväger att göra det. Det hela går väldigt smidigt till och leveransen är blixtsnabb. Utöver att julgranen kommer direkt till dörren erbjuder även granhandlarna granhämtning, vilket gör hela processen ännu simplare. Granhandlaren som fått absolut bäst recensioner och omdömen är Smålandsgran, som erbjuder de absolut bästa priserna och har flest leveransområden.

Lämna en kommentar