Vadarbyxor bäst i test 2024 – Hitta de rätta vadarbyxorna

Har dina vadarbyxor gått sönder eller är det dags att köpa ett par nya? Webbkollen har sammanfattat de fem bäst recenserade vadarbyxorna på marknaden. Vi har tagit hänsyn till både proffs och nybörjare när vi gjorde denna köpguiden. De tre första vadarbyxorna är mer riktade åt proffs och kostar en aning mer medans de två sista är mer inriktade åt nybörjare.

Vadarbyxor är ett utmärkt redskap för dig som ska fixa i vattnet. Många sjöar och åar är det ett måste att använda ett par vadarbyxor för att komma åt de rätta fiskeställena. Detta kan bero på att det är för grunt eller om det är väldigt växtligt. Men vilka vadarbyxor ska jag använda? Vi rekommenderar att du noga läser igenom beskrivningarna för att få en bättre förståelse på vad du köper. Alla vadarbyxor är olika och har inte samma egenskaper.

Bästa vadarbyxorna

  1. Simms Tributary
  2. Norfin Whitewater
  3. Maxximus Vadarbyxor
  4. Abu Garcia Vadarbyxor

1. Simms Tributary

Är du ute efter ett par vadarbyxor av högsta kvalité? Då är dessa vadarbyxorna från Simms Tributary det rätta alternativet för dig. Dessa vadarbyxorna är de lättaste och mest packvänliga vadarbyorna som Simms Tributary någonsin gjort. De passar perfekt för dig som fiskar på resande fot och behöver det lila extra utrymmet till annat. Man har även bestämt att använda ett lättviktigt material för att de inte ska vara bökiga eller obekväma att ha på sig. Men är de slittåliga? Ja! Man har genomfört tester för att se vart vadarbyxor oftast går sönder för att på bästa sätt kunna undvika dessa svaga punkterna. Man har tänkt på allt när man designade dessa vadarbyxor.

2. Norfin Whitewater

Norfin Whitewater är en av de skönaste vadarbyxorna som finns på marknaden. Förhoppningsvis kommer du att känna samma sak med dessa högkvalitativa vadarbyxorna från Norfin. Det som gör dessa vadarbyxorna unika och eftertraktade är att Norfin har designat vadarbyxorna efter trelagers regeln. Men vad är trelagers regeln? Jo det är att med hjälp av tre olika lager material som bidrar med deras bästa egenskaper för att göra klädesplagget så bra som möjligt, i detta fallet ett par vadarbyxor.

Vattentäthet 14 000 mm
Andningsförmåga 3 000 g/m²/24 h

Bästa vadarbyxorna för nybörjare

Har du precis börjat fiska och är ute efter ett par vadarbyxor? Om detta är fallet så har vi två stycken perfekta vadarbyxor just för dig. De två vi rekommenderar håller nästan samma standard som vadarbyxorna ovan. Det problematiska som kan uppstå med dessa vadarbyxorna är att de kan bli en aning kallt om du fiskar under en längre period, vi rekommenderar därför att du använder dig av ett par långkalsonger under vadarbyxorna.

3. Maxximus Vadarbyxor

Dessa vadarbyxorna är en av de mest uttänka vadarbyxorna på marknaden. Eftersom många inte gillar att använda befintliga stövlar så har man istället valt att ha neoprensockor så du själv kan välja vadarskor efter egen smak och stil. Byxorna är otroligt bekvämliga och varma så de passar utmärkt för längre fisketurer året runt. Materialet andas otroligt bra, så de är absolut inte obehagliga eller jobbiga att ha på sig.

4. Abu Garcia Vadarbyxor

Har du en stram budget men ändå behöver ett par högkvalitativa vadarbyxor? Då är dessa vadarbyxorna från Abu Garcia det perfekta alternativet för dig. Byxorna är helt i neopren vilket kan bli en aning obehagligt om du inte är van. Men ge byxorna ett par fisketurer innan du bestämmer dig om de var rätt för dig eller inte. En sak är säker med dessa byxorna i alla fall, de kommer garanterat hålla dig torr och varm under fisketuren.

Behöver jag ett par vadarbyxor?

Som en sportfiskare är det alltid bra att äga ett par vadarbyxor om du är ute efter nya utmaningar. Vadarbyxorna kommer tillåta dig att nå ut till nya fiskeplatser som du förut inte kunnat fiska i.

Vilken storlek på vadarbyxorna?

Om du är osäker på vilken storlek på vadarbyxor du ska ha rekommenderar vi alltid att ta en storlek större. För tajta vadarbyxor är väldigt obehagligt och opraktiskt att ha på sig.

Är alla vadarbyxor vattentäta?

Meningen med vadarbyxor är att de ska vara vattentäta, men är verkligen alla det? Majoriteten av vadarbyxorna ute på marknaden är vattentäta men det finns såklart undantag. Alla modellerna som vi rekommenderar ovan är 100% vattentäta så du slipper oroa dig.

Vilken fiskejacka till vadarbyxorna

Att hitta rätt fiskejacka till dina vadarbyxor kan vara svårt. Vi har sammanfattat de fiskejackor som fått bäst recensioner och de mest köpta fiskejackorna. När du ska köpa en fiskejacka är det viktigt att tänka på vilket område den ska brukas i. Om du är intresserad att köpa en fiskejacka till dina vadarbyxor finns det en bra guide HÄR

Lämna en kommentar