Bästa tomtedräkten – 5 dräkter i test [Bäst i Test 2024]

Varje år är det tusentals svenskar som beger sig ut för att köpa en ny tomtedräkt, men vilken ska jag köpa? Det är svårt att hitta rätt och runt julen försvinner tomtedräkterna snabbt ifrån lagerhyllorna och du kommer till största sannolikhet stå utan. När man köper en tomtedräkt är det viktigt att ta hänsyn till vissa aspekter, det viktigaste är att du kan se och andas ordentligt genom dräkten. Det är otroligt jobbigt att ha en tomtedräkt som du varken kan se andas ur, dessutom är tomtedräkter oerhört varma. Alla de modeller vi rekommenderar nedan är av högsta kvalité och du kommer att se galant och andas utmärkt i dessa dräkter.

Glöm inte bort att öva på hoandet

Men vilken tomtedräkt är den bästa? Det är väldigt svårt att svara på då alla är ute efter olika saker. Men ska vi gå på recensioner och omdömen har den klassiska Röda Tomtedräkten fått bäst recensioner. Alla de dräkter vi rekommenderar nedan är en aning olika och har både för- och nackdelar.

Bästa tomtedräkterna

 1. Tomtedräkt Röd
 2. Tomterock
 3. Tomtefar
 4. Tomtedräkt Sammet
 5. Tomtedräkt (barn)

1. Tomtedräkt Röd

Den klassika röda tomtedräkten sitter aldrig fel. Just denna modellen är otroligt välgjord och är gjord av högkvalitativt polyester som tillåter dig att andas i dräkten, du kommer inte att bli alltför varm. Det lurviga vitta skägget är gjort av specialbehandlad plast som gör att skägget inte förlorar färg eller kliar mot din hals. Läs mer HÄR

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Bekväm
 • Andas bra

Nackdelar:

 • Byxorna är en aning korta

2. Tomterock

Är du ute efter en bekväm tomterock är denna modellen det perfekta alternativet för dig. Tomtekostymen är uppdelad i två delar med byxor och jacka. Den vita trimmen längst tomterocken ger dig en väldigt autentisk look och alla barnen kommer att skrika när du går in. Luvan på tomterocken sitter fast i själv rocken och går ej att ta bort. Vid köp av denna tomterocken medföljer ett vitt tomteskägg och ett tomtebälte. Kostymen är tillverkad i polyester och skägget är tillverkad i högkvalitativ plast som inte kliar.

Fördelar:

 • Autentisk
 • Prisvärd
 • Mycket medföljer

Nackdelar:

 • En aning lång

3. Tomtefar

Är du ute efter en simpel tomtedräkt som passar utmärkt för mindre tillfällen? Då är denna tomtedräkten det rätta valet för dig. Det lurviga skägget och håret är tillverkat av specialbehandlad plast för att inte klia eller inte bli för varmt. Själva dräkten är av 100% polyester med andningshål så du inte blir alltför varm. Det finns inget värre på julafton att bli helt svettig på grund av en dålig tomtedräkt.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Mycket medföljer
 • Andas otroligt bra

Nackdelar:

 • Jackan kan sitta tajt

4. Tomtedräkt Sammet

Har du en stram budget och är ute efter en simpel tomtedräkt? Då är tomtedräkten sammet det perfekta alternativet för dig. Tomtedräkten består av en lång röd mysig kappa som håller dig varm, den vita trimmen gör att du får en mer autentisk look och barnen kommer att skrika när du åker ner för skorstenen. På dräkten sitter det fast en luva vilket är otroligt skönt, du kan lätt gömma ditt bakhuvud för att göra det extra svårt för barnen att klura ut vem det är bakom masken. Läs mer HÄR

Fördelar:

 • Luva medföljer
 • Autentisk
 • Bra Pris

Nackdelar:

 • Inte bekväm

5. Tomtedräkt Barn

Utbudet för tomtedräkter för barn är tyvärr lågt, men det finns ett par dräkter värda att nämna. Denna tomtedräkten passar utmärkt på det sättet att den inte kliar eller är för varm, vilket är ett problem många barn klagar på när de sätter på sig sin tomtedräkt. Eftersom dräkten är tillverkad i 100% polyester och skägget är tillverkat av specialbehandlad plast gör det att dräkten tåler extremt mycket stryk och smuts, vilket är otroligt skönt att ha som förälder.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Behaglig
 • Storlekar finns till alla barn

Nackdelar:

 • Tajt runt midjan

Fakta om tomtedräkten

Den klassiska tomtedräkten som vi ser idag kommer ifrån 1870 talet då den Amerikanska serietecknaren Thomas Nast introducerade klädseln för världen. Han introducerade tomten med en röd dräkt och en kappa, tomten hade även päls runt halsen och ett stort svart bälte runt midjan. Denna typen av tomte har hängt kvar enda fram i dagens läge och används fortfarande idag i filmer och serier.

Bästa tomtedräkten för barn

Är det dags för lucia tåg eller vill ditt barn gärna ha en tomtedräkt? Tyvärr är utbudet för tomtedräkter inte alls lika bra som för vuxna, men det finns ett fåtal tomtedräkter där ute som är värda att nämna. Denna klassiska Tomtedräkt Barn har fått otroligt bra recensioner både från Vuxna och Barn.

Bästa tomtedräkten för vuxna

Vilken tomtedräkt för vuxna är egentligen den bästa? Det beror helt på vad du är ute efter. Många vill ha en autentisk tomtedräkt medans många vill ha en bekväm och gosig tomtedräkt. Ska vi gå på recensioner och omdömen på alla tomtedräkter har denna klassiska tomtedräkten fått bäst recensioner.

Lämna en kommentar