Bästa pimpelspöt – För bättre förutsättningar för fisket [Bäst i Test 2024]

Dags att välja nya pimpelspön inför vintersäsongen? Då har du hittat till den rätta köpguiden. Vi har sammanfattat de pimpelspön som visat bäst resultat och fått bäst recensioner. Men för att verkligen ta reda på vilka pimpelspön som är de bästa har vi utfört egna tester för att säkerställa att recensionerna överensstämmer med verkligheten.

Vilket pimpelspö är egentligen det bästa? Den frågan får vi väldigt ofta och den är lika svår att besvara varje gång. Det finns inget vettigt svar till denna frågan. Många pimpelspön är väldigt lika och skiljer sig inte så speciellt mycket, så vi går mycket på fångstrapporter och recensioner. Det som skiljer sig mest är om du letar efter ett traditionellt pimpelspö eller ett haspel pimpelspö.

Bästa pimpelspöna

  1. Patriot Corestick
  2. JASU Pimpelset
  3. Lucky John C-Tech
  4. Patriot Multi Ice
  5. Abu Garcia pimpel
  6. Fisherman FIR

1. Patriot Corestick

Ett pimpelset från Patriot sitter aldrig fel. Men det som gör detta pimpelsetet så unikt och eftertraktat är dess dubbel funktion. När man tog fram detta pimpelspöt tänkte man gör något unikt. Patriot tog fram ett pimpelspö som är gjort för båt- och vinterpimpel, vilket är väldigt unikt och har blivit väldigt eftertraktat på senare tid. Pilk-rullen är utrustad med justerbar broms ifall du skulle få en större fisk på kroken.

2. JASU pimpelset

Detta pimpelset från JASU är ett otroligt lätt pimplat spö. Passar perfekt för alla nybörjare samt proffs som är ute efter ett högkvalitativt pimpelspö för en rimlig prislapp. Pimpelrullen är bromsförsedd för att underlätta vid napp. Pimpelsetet är designat för årets kallaste fiskedagar och är försett med ett skönt handtag av foam. Med detta foamhandtaget lär du aldrig förlora greppet. Utöver detta bidrar foamen till extra isolering.

3. Lucky John C-Tech

Det traditionella pimpelspöt från Lucky John är en av de mest använda pimpelspöna i svensk historia. Detta lätta pimpelspöt är gjort av skönt korkhandtag av premium AAA kork. Spöt är gjort för att fiskas med lätta pirkar och jiggar. Spöet lätta vikt och tunna klinga gör det otroligt roligt att få napp med. Vi rekommenderar alla fiskare att inneha minst ett pimpelspö från Lucky John. Du kommer garanterat inte ångra dig.

Traditionellt pimpelspö [Bäst i Test 2024]

Många väljer att gå tillbaka till de mer traditionella pimpelspöna. Delvis för att det är en större utmaning att få upp fisken men många anser även att det är roligare att fiska med traditionell utrustning än modern.

4. Patriot Multi Ice

Detta pimpelspö är enligt statistik det pimpelspö som plockat mest fisk och fått bäst recensioner. Varför är inte detta spö nummer ett? Jo eftersom priset på detta pimpelspö är nästan dubbel så dyrt som de föregående. Men om pengar inte är ett problem så är detta lättfiskande pimpelspöt det rätta alternativet för dig. Spöt är kapabelt att fiskas med från båt och is vilket är väldigt unikt och eftertraktat. Spöt är designat och skapat för allround fiske med jiggar, balanspirkar och leechar.

5. Abu Garcia Pimpel

Abu Garcia är kända för att ständigt leverera högkvalitativa fiskeprodukter och de har de gjort igen. Detta pimpelspöt är perfekt för både nybörjare och proffs. Varför vi rekommenderar just detta setet till nybörjare är att du får med lina och en rödingpirk på köpet. Men akta dig! Gå aldrig ut på isen utan vettiga ispirkar.

6. Fisherman FIR

Fisherman FIR är den senaste nyheten inom pimpelfiske. När man tog fram detta pimpelspöet kombinerade man traditionella pimpelspön med de moderna pimpelspöna och kom fram till strålande resultat. Man har valt att göra så linan löper direkt från rullen till spöets topp. De valde att designa spöet på detta sätt för att ge en bättre känsla över pirken och känna naffs bättre. Utöver detta är rullen även utrustad med en justerbar friktionsbroms för att underlätta fisket och göra det mer behagligt för dig. Med setet får du lina och en lätt balanspirk

Vilka fiskar går att pimpla?

Rent teoretisk sätt så kan du pimpla vilken fisksort som helst men de vanligaste arterna att fiska efter är abborre, röding och gädda. Man pimplar oftast med en pirk, men det går även att pimpla med dropshot eller gös beten, men det är inte lika effektivt. Ett tips när du pirkar är att fästa naturliga beten på kroken såsom maggots eller mask för att locka fisken lite extra.

Vilket pimpelspö är bäst?

Många pimpelspön är väldigt lika och är därför väldigt svårt att säga vilket som är det bästa. Men om vi ska gå på fångstrapporter och recensioner så har JASU pimpelset visat de bästa resultaten.

Bästa pimpelsetet för barn

När barn ska börja fiska rekommenderar vi alltid att man börjar med lättare utrustning som är mer slittålig och inte kostar alldeles för mycket. Men vilket pimpelset rekommenderar vi? Vi anser att Lucky John C-Tech är ett väldigt bra nybörjarset både för barn och vuxna som precis börjat med fiske.

Vilka redskap ska jag ha till pimpelfiske?

När man pimpelfiskar finns det en hel del utrustning du måste ha. Isdubbar är något du absolut måste ha med dig när du pimpelfiskar. Vi rekommenderar starkt att du inte ens går ut på isen utan isdubbar, då du blir chanslös om du inte har ett par.

När du har skaffat dig ett par isdubbar finns det några andra redskap du måste ha för ett lyckat fiske. Du måste ha en eller flera pimpelspön för att öka chanserna till fångst. Vi rekommenderar även att du har med dig ett par värmekuddar för händerna och fötterna, det kan bli väldigt kallt utan. Sist men absolut inte minst är ett par riktigt schyssta pirkar. Du kan även använda dig av mormyskor eller blänken.

Vi rekommenderar även att du utrustar dig med ett par spöhållare för att underlätta fisket.

Bästa tipsen för ett lyckat pimpelfiske

Tips 1. Det absolut bästa tipset när det kommer till pimpelfiske är att inte vara rädd att använda lite större beten. Större och mer rörliga beten kan göra susen för att locka till sig de större rovfiskarna.

Tips 2. Du vill alltid variera ditt ryckande i spöt för att simulera en skadad fisk. Rovfiskar föredrag att äta skadade fiskar eftersom det är ett enkelt byte. Så glöm inte bort att variera varenda ryck för att maximera dina fångst chanser