Bästa pimpelrullen [Bäst i Test 2024]

Nu närmar vi oss vinterfisket och allt fler svenskar ger sig ut på isen för att pimpelfiska. Men har du svårt att hitta den rätta pimpelutrustningen? Inga problem vi har nämligen sammanfattat de bäst recenserade pimpelrullarna på marknaden. Det kan dock vara svårt att kombinera den rätta pimpelrullen med det rätta spöet, därför har vi gjort en köpguide för färdiggjorda pimpelset för att hjälpa dig det pimpelset som passar dig. Du kan hitta den HÄR.

Men vilken pimpelrullen är den bästa? Den frågar får vi väldigt ofta och är ganska besvärlig att svara på, då det inte finns ett bra svar. Alla tycker vi olika och många pimpelrullar är väldigt lika, så vi kan endast gå på recensioner och fångst statistik. Ska vi gå på statistiken och recensionerna så är Patriot Multi Ice den bästa pimpelrullen.

Bästa pimpelrullarna

  1. Patriot Multi Ice
  2. JASU Pimpelrulle 62
  3. JASU Pimpelrulle 70
  4. Patriot PILK500
  5. JASU Pimpelrulle 60

1. Patriot Multi Ice

patriot är kända för att tillverka grym fiskeutrustning av högsta kvalité. Denna pimpelrullen är utmärkt för både isfiske och båtpimpel. Den roterande spolen gör att rullen går att brukas även på djupare vatten och tack vare utväxlingen kan du veva upp pirken snabbt och smidigt. Rullen är designad för att fiskas med balanspirkar och jiggar. Utöver allt detta så är rullen utrustad med justerbar teflonbroms för att trötta ut fisken på bästa möjliga sätt.

2. JASU Pimpelrulle 62

Denna pimpelrullen från JASU finns i två stycken olika modeller 62- och 70mm. Vi föredrar att fiska med 62mm modellen då vi anser att den är mer behaglig att fiska med. När man designade denna pimpelrullen tog man inspiration från flugfiske där av rullens design som liknar en flugrulle. Denna pimpelrullen är utrustad med en stadig broms för att underlätta invevningen om du skulle få en större fisk.

3. JASU pimpelrulle 70

JASU pimpelrulle 70 är storebrorsan till pimpelrullen ovan, men är den bättre? Vi anser att denna rullen är klumpigare och att trassel lättare uppstår. Men utöver det så fungerar rullen utmärkt. Man har designat majoriteten av JASU rullarna med en längre fot för att ge dig mera rum för fingrarna. Detta underlättar enormt, speciellt vid vinterfiske där man oftast har på sig klumpiga fiskehandskar.

4. Patriot PILK500

Som vi tidigare kommit fram till tillverkar Patriot grym fiskeutrustning och denna rullen är ett exempel. Denna pimpelrullen lämpar sig för både båt och ispimpel, vilket har blivit mer eftertraktat på senare tid att man vill ha fiskeutrustning som har flera användningsområden. Denna pimpelrullen är framtagen just för ett område, nämligen stora fiskar. Patriot PILK500 är utrustad med justerbar broms för att underlätta för dig men också för att trötta ut fisken lättare.

5. JASU pimpelrulle 60

En extremt slittålig pimpelrulle som tåler det mesta. Vi talar såklart om JASU Pimpelrullen. Denna hållbara pimpelrullen är utrustad med en grym justerbar broms för att trötta ut fisken på bästa möjliga sätt. Det som är unikt med denna rullen är att den monteras med ett vågrätt läge för att ge ett bättre grepp vid pimplandet.

Vilken pimpelrulle ska jag välja?

Vi rekommenderar att man införskaffar sig pimpelrullen Patriot Multi Ice eftersom den har visat bäst resultat och fått bäst recensioner. Men det viktigaste av allt när du väljer pimpelrulle är att du väljer en som du anser är bekväm och passar dina behov.

Vilken pimpelrulle till haspelspö?

Den absolut bästa pimpelrullen till haspelspön är utan tvekan JASU Pimpelrulle 62. Denna rulle från JASU har fått makalöst bra recensioner och presterat oerhört bra i tävlingar. Men om denna rullen inte passar dig rekommenderar vi någon av rullarna ovan.