Bästa inkapslade rullen [Bäst i Test 2024]

Ska du börja fiska eller har du ett barn som är intresserad av fiske är en inkapslad rulle det absolut bästa alternativet. Inkapslade rullar är otroligt lätta att hantera och trasslar väldigt sällan, vilket gör dem perfekt för dig som ny till fiskevärlden.

Inkapslade rullar tåler betydligt mer än vanliga haspelrullar vilket gör dem perfekta för dig med mindre barn som inte är lika försiktiga med utrustningen.

Vi har valt att ta med de fem inkapslade rullarna som fått bäst recensioner och omdömen på marknaden för att hjälpa dig på traven för att hitta den perfekta fiskerullen just för dig.

Bästa inkapslade rullarna

 1. Daiwa Gold Cast
 2. Abu Garcia Abumatic
 3. Daiwa Silver Cast (Slutsåld)
 4. Shakespeare Synergy (Slutsåld)
 5. Fladen Fight 230

1. Daiwa Gold Cast

Den bästa inkapslade rullen 2024 är Daiwa Gold Cast. Mycket beror på dess starka aluminiumstativ vilket gör att rullen tåler otroligt mycket stryk men den förhindrar även linan från att trassla. Utöver det är rullen även utrustad med ett stabilt och säkert rostfritt kullager vilket gör att linan lätt löps ut och gör jämna kast.

Den mjuka bromsen gör att du kan göra bra mothugg utan att ta i för mycket vilket är perfekt för mindre barn och nybörjare. Bromsen har flera skivor vilket är en stor fördel när det kommer till rullens livslängd som är betydligt längre än konkurrenternas i samma prislapp.

Fördelar:

 • Passar alla åldrar
 • Förhindrar trassel
 • Bra kullager

Nackdelar:

 • Dyr

2. Abu Garcia Abumatic

Abu Garcia Abumatic är bland de äldsta inkapslade rullarna på marknaden och presterar än idag otroligt bra. Fiskerullen har uppdaterats genom åren för att hänga med den nya tekniken och är idag en av de mest använda inkapslade rullarna i Sverige. Det som gjorde att denna fiskerullen blev så populär är på grund av dess mjukfunktionerande SYNCRO-broms vilket gör det lätt för dig att verkligen kroka fisken. Utöver det är fiskerullen väldigt lätt att används och passar perfekt för alla åldrar.

Rullen är även saltvattenskyddad vilket inte är vanligt bland inkapslade rullar. Så du behöver inte oroa dig för att använda fiskerullen bland havsvatten. Det brukar oftast inte uppstå några större problem med att använda icke saltvattenskyddade fiskerullar i havet. Det är dock viktigt att man sköljer av fiskerullen i vanligt kranvatten när fisketuren är klar för att inte torka ut rullens kullager.

Fördelar:

 • Passar alla åldrar
 • Slittålig
 • SYNCRO-broms

Nackdelar:

 • Dyr
 • Endast en färg

3. Daiwa Silver Cast

Daiwa Silver Cast passar perfekt för dig som är ute efter en simpel inkapslad rulle som har breda användningsområden. Denna fiskerullen passar perfekt för att fiska efter abborrar och mindre gäddor och självklart andra fiskarter. Det starka stativet och den mjuka fiskebromsen gör att rullen tåler mycket stryk och presterar alltid på topp även om rullen fått stryk. Många inkapslade rullar är gjorda för att just barn ska kunna hantera rullen och är väldigt slittåliga.

Den jämna linspridaren gör att linan lätt löper ut ur rullen och du kan göra bra kast utan någon större ansträngning. Självklart går det även att byta vevriktning på rullen om du föredrar höger eller vänstervevad.

Fördelar:

 • Bra linspridare
 • Bra för fiske efter abborrar och gäddor

Nackdelar:

 • Rullfästet kan förbättras

4. Shakespeare Synergy

Shakespeare Synergy är en otroligt lätt fiskerulle vilket gör den perfekt för mindre barn. Utöver att fiskerullen är otroligt lättfiskad är den även utrustad med sköna vevar som anpassar sig otroligt bra även när den är blöt. Många billigare fiskerullar brukar vara utrustade med dåliga vevar som har dåligt grepp. Men Shakespeare Synergy är väldigt välgjord och utrustad med bra material trots det låga priset.

Självklart kan du byta vevens placering om du föredrar vänster eller en högervevad fiskerulle. Det är viktigt att man väljer den sida som känns rätt så testa dig fram för bästa möjliga resultat. Vevar du med fel sida är det lätt hänt att du slinter när en fisk hugger.

Fördelar:

 • Passar perfekt för mindre barn
 • Lättfiskad
 • Bra vevar

Nackdelar:

 • Känns plastig

5. Fladen Fight 230

Fladen Flight 230 är en av marknadens billigaste fiskerullar och lämpar sig bäst för mindre barn eller för dig som aldrig fiskat förut. Denna fiskerullen funkar självklart att fiska med men vi rekommenderar endast denna fiskerullen för dig som aldrig fiskat förut eller om du endast ska fiska en gång. Denna fiskerullen är mer för att man ska lära sig hur fiske fungerar och lämpar sig inte för fiske efter gädda.

Självklart går det mycket bra att fiska med Fladen Flight 230 även om det inte är den mest optimala fiskerullen.

Fördelar:

 • Billig
 • Bra för att lära sig om fiske

Nackdelar:

 • Plastig
 • Glappar

Sammanfattning

När man ska välja en inkapslad rulle är det viktigt att man väljer en som passar dina behov bäst. De flesta inkapslade rullarna är utrustade med vevar som kan placeras på båda sidorna, vilket gör det optimalt för dig att hitta den rätta sidan för dig. Fiskar du med fel sida är det lätt hänt att du slinter när en fisk hugger.

Author

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar