Bästa fiskespöt för abborre [Bäst i Test 2024]

Ska man enbart fiska efter abborre kan det vara en smart ide att köpa ett fiskespö som är anpassat efter just abborrfiske. När man fiskar efter abborre så använder man i regel mindre drag som väger mellan 5-30g så det är viktigt att man köper ett fiskespö med låg kastvikt, för bästa möjliga resultat.

Det finns ett flertal olika aktörer ute på marknaden som säljer grymma fiskespön för just abborre men det finns ett som sticker ut. Det sportfiskevarumärket som ständigt får otroligt bra recensioner och omdömen är Gunki. Gunki är kända för att tillverka abborre utrustning av högsta kvalité och används flitigt av både kända sportfiskeprofiler och vanliga sportfiskare.

Bästa fiskespöna för abborre

 1. Gunki Stripes Drive
 2. Gunki Power Game
 3. Shimano Vengeance
 4. Savage Gear MPP
 5. Gunki Trooper

1. Gunki Stripes Drive

Det bästa fiskespöt för abborre 2024 är Gunki Stripes drive. Spöets unika och effektiva struktur gör att spöet kan hantera abborrar på bästa möjliga sätt och ge dig en underbar fiskeupplevelse. Fiskespöt passar perfekt för dropshotfiske, carolina-jigging och självklart vanligt hederligt kastjiggsfiske. Spöets breda användningsområde gör att många abborrefiskare endast väljer att köra med just detta spöet, istället för flera stycken olika.

Spöets slitstarka TORAY-kolfiberklinga gör att du känner varenda minsta detalj i vattnet och känner av om draget går emot sten eller lätta hugg. Om du använder dig av nylonlina försämras spöets funktioner, därför rekommenderar vi starkt att du använder dig av flätlina för bästa möjliga resultat.

Fördelar:

 • Multifunktionell
 • Prisvärd
 • Passar alla fiskare

Nackdelar:

 • Kostar mer än genomsnittet
 • Passar endast abborrfiske

2. Gunki Power Game

Att Gunki placerar sig högt på listan är inte konstigt med tanke på att de tillverkar abborrutrustning av högsta kvalite och presterar alltid på topp. Är du ute efter en aning billigare abborrespö men känner ändån att du vill ha ett specifikt fiskespö för just abborre är Gunki Power Game ett perfekt alternativ.

Gunki Power Game är en serie som är framtagen av Gunki för att tillverka högkvalitativa fiskespö som inte kostar skjortan, vilket de har lyckats otroligt bra med och fått bra kritik från den övriga fiskevärlden.

Spöet är utrustat med ett modernt och snabbt Cut-away rullfäste som ger dig ännu bättre respons och kontakt med själva kolfiberklingan, vilket gör det lättare för dig att känna hugg och vad som försiggår i vattnet. Utöver det högkvalitativa rullfästet är spöet även utrustat med profilerade SIC micro-ringar vilket gör att flätlinan lätt kan passera ut och du kan göra otroligt precisions fyllda kast.

Fördelar:

 • Billigt
 • Bra rullfäste
 • SIC micro-ringar

Nackdelar:

 • Kort handtag
 • För låg kastvikt

3. Shimano Vengeance

Shimano Vengeance passar perfekt för dig som gillar att fiska efter abborre med mikrojiggar eller små wobblers. Vengeance spöserien är nämligen framtagen för att vara så effektiv som möjligt när det kommer till fiske med små jiggar eller wobblers.

Shimano Vengeance är utrustad med en lätt kolfiberklinga som alltid presterar på topp och klarar av att utsättas för otroligt mycket stryk, vilket gör att detta spöet även är lämpligt för barn och tonåringar som inte är försiktiga med utrustningen.

Det som är unikt med detta spöet är dess Solid Tip-toppkonstruktion vilket gör att spöet kan hantera luftmotstånd otroligt mycket bättre och har en otroligt bra känslighet. Detta är välidgt unikt för fiskespön i denna prisklassen.

Fördelar:

 • Bra pris
 • Solid Tip-toppkonstruktion
 • Lätt kolfiberklinga

Nackdelar:

 • Endast för lätt fiske
 • För långt för vissa

4. Savage Gear MPP

Savage Gear MPP passar perfekt för dig som gillar att fiska efter abborre med en aning större drag. Med en kastvikt på 10-30 gram kan du utan problem fiska efter både stora abborrar och smågäddor med lämpliga beten.

Spöet är utrustat med en Modulus Carbon-kolfiberklinga vilket är bland de bästa kolfiberklingorna på marknaden när det kommer till abborrfiske. Mycket beror på att klingan kan anpassa sig bra efter fiskestilen du väljer att använda dig av. Du kan utan problem använda dig av följande metoder vertikalfiske, kastfiske, mjuka beten och små jerkar.

SG Gold Label DPS-rullfästet gör att du kan känna detaljerna i vattnet mycket bättre och du kommer att känna en mycket bättre kontakt med betet vilket förbättrar dina chanser till en storfångst.

Fördelar:

 • Billigt
 • Hög kvalitet
 • Modulus Carbon-kolfiberklinga

Nackdelar:

 • Små beten passar ej
 • EVA-foamen kan kännas konstig ifall den blir blöt

5. Gunki Trooper

Gunki Trooper är en av marknadens mest prisvärda fiskespön när det kommer till abborrfiske. Med ett stabilt Cut away-rullfästet kan du känna dig säker att din fiskerulle sitter på plats och du kommer att känna en direkt kontakt med kolfiberklingan, vilket ger dig en mycket bättre fiskeupplevelse jämfört med andra fiskespön.

Klingan är gjord av M1-kolfiber vilket är en speciell typ av kolfiber vilket gör spöet mer adaptivt och kan hantera välidgt stressfulla situationer. Utöver den slitstarka M1-kolfiber är spöet även utrustat med SIC spöringar vilket tillåter flätlinan att flöda ut bättre och du kan göra bättre och längre kast.

Fördelar:

 • Cut away-rullfäste
 • M1-kolfiber
 • SIC spöringar

Nackdelar:

 • Kan kännas billigt
 • Hanterar inte lätta drag speciellt bra

Hur långt ska mitt abborrspö vara?

Hur långt ska mitt abborrspö vara? När man fiskar efter abborre är det viktigt att man införskaffar sig ett spö som är mellan 170-210 cm för att du ska få till perfekta kast men även för att kunna hantera krokad fisk på bästa möjliga sätt. Det är även viktigt att man tänker på spöets styvhet innan man köper fiskespöet, eftersom abborrfiske kräver ett mjukare spö för att fisken inte ska kunna ta sig loss och för att fighten ska vara så roligt som möjligt.

Vilket abborrspö för jiggset?

Är du ute efter det bästa abborrespöt för jiggset? Då bör du kolla in Gunki Stripes Drive eftersom det är en av de bäst recenserade fiskespöna på marknaden när det kommer till just abborrfiske. Mycket beror på spöets TORAY-kolfiberklinga vilket tillåter dig att känna varenda vibration som fisken kan tänkas ge, vilket ökar dina chanser till fångst.

Vilket abborrspö passar mig?

Vilket abborrspö passar mig? När du ska välja rätt abborrspö just för dig är det viktigt att tänka på vart spöet ska användas och vilka funktioner du kan tänkas vilja ha. Fiskar du i en liten båt är det inte optimalt att använda sig av ett långt spö över 2 meter, eftersom det kan bli bökigt och det är lätt hänt att det kan gå sönder. Vi rekommenderar att du införskaffar dig ett abborrspö som passar dina behov och vad du är ute efter. Läser du vår guide ovan kommer du förhoppningsvis att hitta det abborrspö som är bäst lämpat för dig.

Sammanfattning

När du ska införskaffa dig ett abborrspö är det viktigt att att tänka på att inte köpa ett alltför styvt spö. Eftersom det mest optimala fiskespöet för just abborre är ett böjbart och mjukt spö för att kunna hantera fisken på bästa möjliga sätt men även för att få in grymma kast. Utöver ett mjukt spö är det viktigt att inte köpa ett fiskespö med hög kastvikt eftersom dragen som används för abborrfiske oftast väger mellan 5-30 gram.

Lämna en kommentar