Bästa gäddspöt [Bäst i Test 2024]

Ska du införskaffa dig ditt första gäddspö eller är du en veteran? Nuförtiden släpps det ny fiskeutrustning stup i kvarten så vi förstår att det kan vara svårt att hitta den rätta utrustningen till det rätta priset. Vi har därför valt att göra denna spöguide för att underlätta ditt köp av gäddspö. Vi har sammanfattat de bäst recenserade gäddspöna 2024 och dess för- och nackdelar. I vår guide innehåller både spinnspö och jerkbaitspön.

Är du en gäddfiskare som är ute efter det bästa gäddspöt på marknaden? Då har du hittat till den rätta köpguiden för fiskespön. Men vad är viktigt att tänka på när man köper ett nytt fiskespö? Det allra viktigaste är att du köper ett fiskespö som passar din typ av fiskerulle. Utöver detta bör du tänka på att du köper en gäddrulle till ett gäddspö så du inte köper en för klen rulle till ditt kraftiga gäddspö. Behöver du hjälp att hitta bra multirullar till gädda? Kan hitta vår guide HÄR

Bästa gäddspöna

  1. Abu Garcia Spinnspö
  2. Svartzonker Black
  3. Abu Garcia Beast X
  4. BFT Roots G2
  5. BFT Instinct
  6. Savage Gear Black

1. Abu Garcia Spinn

Är du ute efter ett kraftfullt spinnspö som både fungerar att spinn- och jerkfiska med? Då är detta spöt från Abu Garcia det rätta alternativet för dig. Spöt är designat från den välkända sportfiske profilen Claes Claesson (Svartzonker). Det som gör detta spö så unikt är att det är tillverkat av 30T-grafit vilket ökar spöets livslängd samt ökar precisionen. Handtaget är gjort av kork vilket är otroligt bekvämt att fiska med.

2. Svartzonker Black

Är du en gäddtok som endast nöjer sig med det bästa? Då är detta Svartzonker spöet det rätta valet för dig. När man designade detta spöt så fokuserade man mest på att anpassa spöet efter McRubber betena, vilket är Svartzonkers egna beten. Självklart fungerar det att fiska med andra beten. Även detta spöet är tillverkat av högsta korkkvalitén och 30T-kolfiber.

3. Abu Garcia Beast X

Har du en stram budget? Ingen vara Abu Garcia Beast X är en av de bästa spinnspöna på marknaden trotts dess billiga pris. Spöt är otroligt kraftigt och är designat för tungt gäddfiske med tunga beten. Även detta spöet är utrustat med 30T-kolfiber och handtaget är gjort av foam. Är du intresserad av detta spöt? Läs mer HÄR

Bästa jerkbaitspöna

Många svenska väljer att gå ifrån traditionella spinnspön till jerkbaitspön. Men varför gör man det? Jo eftersom ett jerkspö är otroligt mycket lättare att hantera och fiska med om jerkbaitfiske är din typ av fiske. Jerkbaitfiske är en typ av fiske där man rycker i spöt istället för traditionellt fiske där man vevar in med vevstopp. Jerkbaitfiske har blivit väldigt populärt på senare tid eftersom det har gett makalösa resultat och många kända sportfiskare använder och marknadsför just denna fiskemetoden.

4. BFT Roots G2

Att BFT tillverkar de bäst jerkspöna på marknaden är inte konstigt. När man designade dessa gäddspöna kombinerade man de bästa komponenterna för att få fram det bästa jerkspöt på marknaden. Handtaget är tillverkat av AAA klassat korkhandtag och själva spöt är av kolfiber. BFT Roots serien finns både som spinnspö och jerkspö, om du är intresserad av jerkspön rekommenderar vi att du väljer 6,9 fot spöt för bästa resultat

5. BFT Instinct

BFT Instinct är en av de mest använda jerkspöna i Sverige. Varför? Jo eftersom dess kvalité och pålitlighet aldrig sviker. Detta spöet har byggt upp ett rykte att aldrig gå sönder. Spöt är designat för att klara av de tuffaste dagarna ute på havet och är även väldigt behagligt att fiska med. Handtagen är gjorda av foam för extra bekvämlighet. Vi rekommenderar att du väljer 7,10 fot spöet eftersom det är styvare och designat för just jerkfiske.

7. Savage Gear Black

Har du en stram budget? Då är detta spö från Savage Gear det perfekta alternativet för dig. De lätta och känsliga klingorna gör spöet väldigt lättfiskat och känner av det minsta lilla naffs. Själva spöt är av kolfiber och handtaget är utrustat med heltäckande foam.

Vilket gäddspö ska jag ha?

Som nybörjare kan det vara väldigt svårt att veta vilket fiskespö man ska ha. Vi rekommenderar alla nybörjare att antigen börja med ett vanligt spinnspö eller ett jerkbaitspö beroende på vilken typ av fiske som tilltalar dig mest. Du kan självklart använda ett spinnspö till jerkfiske men det är inte lika effektivt, det samma gäller med jerkspön.

Vilken fiskerulle ska jag ha?

De modeller vi rekommenderar ovan är endast kapabla att vara utrustade med multirullar. Men vilken multirulle ska jag ha? Vi anser att multirullar generellt sätt är lättare och roligare att fiska med när man lärt sig hantera dem. De kan vara svårare att lära sig men det är det värt.

Vilka gäddbeten till ett gäddspö?

Alla har vi olika favorit gäddbeten men vilka är de bästa? Vi har sammanfattat de gäddbeten som fått bäst resultat 2024. Du hittar betena HÄR. Men är du ute efter de absolut bästa gäddbetet som ständigt placerar sig på första plats så är det Buster Jerk. Detta bete har tagit Sverige med storm och blev snabbt det mest använda fiskedraget i Sverige.

Lämna en kommentar