Hitta det perfekta gäddbetet för ditt fiske Bäst i test 2024

Den gröna predatorn gäddan kan vara svår att få på kroken med fel drag. Med hjälp av ett bra fiskedrag ökar du chansen att fånga gammelgäddan.

Att köpa rätt fiskedrag är viktigt för att lyckas med ditt fiske. Men vilka är egentligen de bästa fiskedragen? Vi ska besvara alla dina frågor angående de bästa gäddbetena. Vi har sammanfattat de gäddbeten som visat bäst resultat och haft bäst fångstrapporter.

Att använda rätt gäddbeten är viktigt för att du ska lyckas med ditt gäddfiske. De klassiska fiskedragen håller inte måtten längre och många väljer att utöka sina fiskelådor med bättre drag. Vi har sammanfattat de fem gäddbeten som visat bäst resultat. Utöver detta har vi även sammanfattat tre stycken sommarbeten som visar otroligt bra resultat på sommaren.

Bästa gäddbetena

  1. Buster Jerk
  2. McPike
  3. Rapala X-Rap
  4. McMio
  5. McHybrid
  6. Headbanger
  7. Savage Gear Rad
  8. 3D Frog

1. Buster Jerk

Buster Jerk har snabbt blivit ett av de mest eftertraktade betet i Sverige. Varför? Jo eftersom det ger resultat. Gäddor älskar dess ryckiga gång och många sportfiske profiler har bevisat ett flertal gånger att detta bete är det bästa. Betet finns att välja i flera olika storlekar och om de ska sjunka eller flyta. Vi rekommenderar att man använder sig av sjunkande eftersom du kan jerka betet uppåt och på det sättet även fiska på grundare vatten.


2. McPike

McPike är framtaget av självaste Claes Claesson fiske legendaren. Betets unika stjärtfena ger denna jigg en otrolig gång som gäddor inte kan motstå. Gummivalet som Claes har valt att använda är av högsta klass och håller mycket längre än standard jiggen. Jiggen levereras utan krokar, vi rekommenderar att man använder sig av stingers för bästa möjliga resultat.

Hitta Stinger HÄR

3. Rapala X-Rap

Detta unika bete från Rapala har presterat otroligt bra under denna sommaren och flera stor fångster har rapporterats in. Betet är hälften wobbler och andra halvan en jigg vilket tar fram det bästa från vardera. Den wobbleraktiga framdelen gör att betet är otroligt lätt att kasta och ger en bra precision men även en otroligt bra gång i vattnet. Paddeln som består av gummi gör att draget får en väldigt kraftig vridrörelse vilket gäddor älskar.

TIPS – Testa att jerka betet! Kan göra susen för dryga fiskedagar

4. McMio

McMio fungerar utmärkt på hösten eller vintern när fisket är trögare. Betet går nämligen perfekt långsamt och kan vara svårt att fiska med på sommaren. Varför? Jo eftersom betet gärna vill upp mot ytan så rekommenderar vi att man använder sig av päronsänken för bästa resultat. Betet är framtaget av Svartzonker och visat makalösa resultat många har även slått sina PB’n med detta bete. Fungerar utmärkt till både större och mindre gäddor.

5. McHybrid

McHybrid påminner mycket om Rapala X-Rap, de är nästa identiska. Det kan vara bra att äga två beten som liknar varandra för att ta reda på vilket man gillar bäst. Båda betena har en unik gång vilket kan vara bra i olika situationer. Gummi svansen ökar attraktionen och ger betet en kraftigare gång vilket rovfiskar älskar. Det som skiljer sig mellan McHybrid och X-Rap är att McHybriden har två öglor beroende på djupet som betet ska brukas i.

TIPS – Testa att jerka betet! Kan göra susen för dryga fiskedagar

Bästa Gäddbetet På Sommaren

Att fiska på sommaren skiljer sig en aning från vanlig gäddfiske. Gäddorna är allmänt piggare och mer aktiva och de förflyttar sig från djupet till de grunda vassarna. Men att fiska bland vass och växtlig botten kan vara svårt med fel beten. Nedan är de tre betena som presterat bäst i somras.

6. Headbanger

Det nya populära betet Headbanger har tagit Sverige med storm och var det mest fiskade betet denna sommaren bland sportfiskare. Betet har visat otroliga resultat och många gröna predatorer har håvats upp på grund av detta bete. Betet fungerar som en jerkbait med en shad. Shaden gör att betet får en mer naturlig gång men det ökar även vridrörelsen vilket gäddor och gösar gillar. Det som gör detta bete riktigt intressant är att det inte endast fungerar på gäddor, det attraherar även gösar vilket många beten inte gör.

7. Savage Gear Rad

Det finns inget häftigare bete att fiska med än ytbeten. Känslan som uppstår när gäddan slukar i sig ett ytbete är enorm fantastisk. Detta ytbete från Savage Gear har visat otroligt bra resultat och givit många fina fångster. Det är inte endast gäddor som försöker sig på detta bete utan även abborrar ger sig på denna delikata råtta. Kroppen är av ABS-kropp och lederna av nylonnät. Ben, öron samt svans är gjort av mjukt gummi för att göra råttan så realistisk som möjligt.

8. 3D Frog

Ett vassdrag är aldrig fel en varm sommar dag. Denna groda från Savage Gear har gett strålande resultat och fungerar utmärkt till både gäddor och abborrar. Man har placerat svansar på grodan för att underlätta krokningen när abborrar går till attack. Draget är utrustat med två stycken sylvassa dubbelkrokar och en löstagbar stingerkrok. Betet har gjort många lyckliga denna sommaren då abborrar älskar feta grodor, ett perfekt sommarbete som är roligt att fiska med. Grodan finns i två stycken färger, vi rekommenderar den gröna.

Vad är en jerkbait?

Jerkbait är en fisketeknik som snabbt blivit väldigt populär och många fiskeprofiler diskuterar ständigt vilken fisketeknik som är den bästa. Majoriteten av fiskeprofilerna anser att just jerkbait fiske är det bästa. Varför? Jo eftersom det ger resultat. Den ryckiga gången är något gäddor gillar. Men vad är egentligen en jerkbait? En jerkbait är ungefär en wobbler utan en bestämd gång. Gången på en jerkbait varierar hur du jerkar ditt spö, vilket gör att betet verkar skadat, något som rovfiskar gillar.

Vad är en jigg?

En jigg är ett gummibete som är gjort av gummi oftast silikon. Jiggar används inom alla typer av fiske men främst inom gös, abborre och gäddfiske. Varför använder man en jigg? Att variera din draglåda är viktigt för att testa dig fram. Alla beten fungerar inte lika bra alla dagar. Det som är bra med jiggar är att majoriteten av dem kan fiskas väldigt långsamt vilket är bra på vintern.

Hur riggar man en jigg?

Man brukar oftast använda sig av en stinger-rigg men det går lika bra med ett traditionellt jigghuvud. Om du använder dig av ett jigghuvud rekommenderar vi att du placerar en lös stinger vid sidan om för bästa möjliga resultat.

Lämna en kommentar