Jämförelse av fem fiskejackor – Hitta den rätta fiskejackan för dina behov [Bäst i Test 2024]

Att ha en bra fiskejacka är viktigt för att skydda sig mot vind och regn speciellt på de tuffa fiskedagarna. Vi har sammanfattat de fem fiskejackor som fått bäst recensioner. Läs mer om de fem fiskejackorna nedan.

Att välja rätt kläder när man fiskar är viktigt för att uppleva fisket på bästa sätt. Med de rätta fiskekläderna kommer du inte att frysa och din fiskeupplevelse kommer vara mycket bättre. Många fiskejackor innehar speciella fickor för att få plats med tänger eller beten, de är väldigt praktiska att ha.

Bästa fiskejackorna

  1. Savage Gear WP
  2. Savage Gear Proguard Thermo
  3. Norfin River Jacka
  4. Norfin Knot Pro
  5. Norfin Pro Guide

1. Savage Gear WP

Savage Gear WP är en av de bästa fiskejackorna på marknaden. Varför? Jo efter att Savage Gear började använda nylon taslon har deras jackor blivit mycket bättre och mer prisvärda än konkurrenternas. Denna jacka är utrustad med helt vattentäta material, men blir inte det varmt? Nej eftersom jackan är utrustad med material som andas blir jackan inte för varm eller för kall. En perfekt fiskejacka för alla

Vattenpelarvärde (10.000 mm)

Andningsförmåga (5000g/m2/24h)

2. Savage Gear Proguard

Savage Gear Proguard är en utmärkt jacka för höst och vårfiske, det går att såklart att använda jackan på vintern men det kan bli kallt utan en tjocktröja. Ytmaterialet på jackan är tillverkat i 100% polyester mikrofiber vilket gör det omöjligt för regn att tränga sig in. Det som gör denna jackan unik är att man har valt att extra tejpa sömmarna vilket resulterade en mer vindsäker jacka. Är du intresserad av ett färdigt fiskeset kan du köpa till dessa Thermo byxorna som är gjorda till denna jackan.

3. Norfin River

Norfin är kända för att tillverka fiskekläder i världsklass. Denna jackan passar perfekt för fiskare men även för friluftare. Man har valt att dubbel limma alla sömmar för att hindra att regn och vind tränger sig in, vilket är perfekt för fiskare och friluftare. Utöver detta så har man valt att förlänga ryggen och justerbara nedre delen vilket ger extra skydd mot vind och regn. Jackan är utrustad med ett flertal fickor. Läs mer HÄR

4. Norfin Knot Pro

Denna unika fiskejacka från Norfin är en perfekt fiskejacka för alla seriösa fiskare. Jackan är designad för att användas med ett par vadarbyxor där av har man placerat fickorna högre upp på jackan. Det som gör denna jackan unik och så eftertraktad i Sverige är dess skalteknik och ärmslut som hindrar vatten att tränga sig in i jackan. De två bröstfickorna är gjorda för att ha två mindre draglådor.

Vattenpelarvärde (10.000 mm)

Andningsförmåga (8000g/m2/24h)

5. Norfin Pro Guide

Norfin Pro Guide är en utmärkt fiskejacka som är designad för riktigt tuffa utmaningar. Jackan är tillverkad i det vattentäta materialet Nortex Breathable-trelagersmaterial. De tre lagerna gör att jackan håller värme och är väldigt vatten och vind säker. Det som gör denna jackan så unik och användbar är dess stora fickor, du får faktiskt plats med två betesaskar vilket är väldigt unikt för en fiskejacka.

Ska man ha en vattentät fiskejacka?

Det är självklart att du ska ha en vattentät fiskejacka. Vi rekommenderar att man införskaffar sig en fiskejacka som både är vattentät och vindtålig. Många väljer att fiska när det regnar då det sägs nappa bättre då är det ett måste att ha en bra fiskejacka. En fiskejacka är även väldigt praktisk att ha, då många jackor är utrustade med stora fickor där man kan ha draglådor, tänger eller till och med beten.

Vilken fiskejacka passar på vintern?

Många av våra jackor ovan fungerar utmärkt att använda på vintern om man även använder sig av en tjocktröja. Vi rekommenderar alltid att införskaffa sig en fiskejacka som är lite större för att du ska kunna ha en tjocktröja under. Många fiskejackor som är vinteranpassade brukar i regel vara mycket dyrare.

Vilken fiskejacka herr

Vilken fiskejacka är bäst för herrar? Alla sportfiskare har olika preferenser på vad en bra fiskejacka är. Ska vi gå på recensioner och omdömen har fiskejackan Savage Gear WP fått otroligt bra resultat. Denna jackan är känd för att hålla värmen otroligt bra och prestera på topp även på de värsta fiskedagarna.

Vilken fiskejacka dam

Tyvärr är utbudet för fiskejackor för damer otroligt lågt. Men det finns några fiskejackor som är värda att nämna som fått otroligt bra recensioner. Den fiskejackan för damer som fått bäst resultat är Norfin Knot Pro. Denna fiskejackan är ganska stor i storleken vilket är otroligt skönt när det blåser mycket. Du vill inte få upp luft under jackan, det kyler snabbt ner dig.

Lämna en kommentar