Bästa fiskebyxan [Bäst i Test 2024]

Som fiskare är det väldigt viktigt att vara beredd för alla sorters väder. Med de rätta fiskekläderna kommer du inte att frysa och din fiskeupplevelse kommer att vara mycket bättre. Många moderna fiskebyxor har även stora fack för att få plats med extra tillbehör. Vi rekommenderar att man har minst en tång i byxorna för att kunna kroka av fisken på snabbaste sättet för att vara så skonsam som möjligt för fisken.

Fiskebyxor används främst inom fiske, men visste du att många använder fiskebyxor till vardagliga sysslor? Varför? Jo eftersom de är väldigt bekväma och praktiska. Många fiskebyxor är vattentäta och vindtåliga så de fungerar utmärkt till att använda för alla som är natur intresserade. Vi rekommenderar att man noga läser igenom beskrivningarna för de olika fiskebyxorna för att du ska bli nöjd med ditt köp, alla fiskebyxor har nämligen unika egenskaper.

Bästa fiskebyxorna

  1. Fox Rage RS
  2. Savage Gear WP
  3. Norfin Sigma
  4. Fladen Authentic 3.0
  5. Savage Gear Proguard

1. Fox Rage RS

Fox Rage är en av de bästa fiskebyxorna på marknaden. De är som gjorda för tungt kastfiske där byxorna ständigt ska utsättas för nya tuffa utmaningar. Denna modellen är en bättre modifikation av den ursprungliga modellen RS20. Det som skiljer sig är att de nya ger mycket bättre skydd mot väder och vind. Utöver detta har man använt sig av material som andas bättre för att göra det mer bekvämt.

Vattenpelare (20,000 mm)

Andningsförmåga (5,000/m2)

2. Savage Gear WP

Savage Gear är kända för att tillverka utrustning av högsta kvalité. Dessa byxor är bland de bästa fiskebyxorna på marknaden, men prislappen är inte densamma. Savage Gear anser att alla ska ha råd att fiska och har därför relativt låga priser jämfört med konkurrenterna. Byxorna är helt vattentäta och är gjorda av material som andas oerhört bra. Dessa byxorna kommer garanterat hålla dig torr och varm under de långa fiskedagarna.

Vattenpelare  (10.000 mm)

Andningsförmåga (5,000/m2/24h)

3. Norfin Sigma

Norfin är en av de största aktörerna i Sverige när det kommer till kläder inom friluft & fiske. Anledningen till att de blivit så stora är på grund av att de tillverkar just fiskekläder av högsta kvalité. Dessa byxorna är designade för att underlätta ditt fiskande. Man har valt att förstärka skyddet på knäna och baken för att göra byxorna mer behagliga och mer vattentäta. Det två stora lårfickorna är gjorda för att ha små draglådor eller tänger i, vilket underlättar om du är en fiskare på resande fot.

4. Fladen Authentic

Ett par fladen byxor? Fladen är kanske inte kända för att tillverka de bästa produkterna. Men dessa fiskebyxorna är oväntat bra för denna prisklassen. Det som gör byxorna så bra är att de är gjorda av rörligt material vilket är oerhört skönt och praktiskt för både fiskare och friluftare. Man har även valt att förstärka knäpartierna för att göra byxorna mer behagliga att använda. Läs mer HÄR

5. Savage Gear Proguard

Ytterligare ett par Savage Gear byxor? Inte konstigt när de tillverkar så bra fiskeprylar. Dessa byxorna är ett perfekt val för dig som är ute efter ett par varma fiskebyxor som passar utmärkt för både höst och vinterfiske. Vi rekommenderar dock att använda ett par långkalsonger eller liknande om byxorna brukas under vintern, det kan bli en aning kallt. Om du är ute efter ett färdigt fiskeset finns det en jacka som är designad för just dessa byxor. Du hittar den HÄR

Vattenpelare  (8.000 mm)

Ska man ha vattentäta fiskebyxor?

Många anser att det är ett måste att ha ett par vattentäta fiskebyxor. Men vi anser att det beror på situationen, många vattentäta fiskebyxor är nämligen väldigt varma vilket kan bli ett problem på våren eller tidig höst. Men om du endast ska köpa ett par fiskebyxor rekommenderar vi att du köper ett par som är vattentäta och varma. De byxor vi rekommenderar är bland de bästa du kan hitta på marknaden.

Vilka fiskebyxor passar på vintern?

Många av de fiskebyxorna vi har recenserat fungerar utmärkt på vintern. Men vilka är de bästa? Vi rekommenderar att man antingen satsar på Savage Gear Proguard eller Fox Rage RS om du vill hålla dig så varm som möjligt. Självklart finns det fler bra alternativ på fiskebyxor.

Author

  • Lars Henriksson

    Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar