Bästa arbetshandskarna [Bäst i Test 2024]

Är du ute efter ett par nya arbetshandskar? Då kan det vara bra att veta vilka arbetshandskar som fått bäst recensioner och omdömen på marknaden.

När man ska välja ut ett par nya arbetshandskar är det extra viktigt att tänka på inom vilket område arbetshandsken ska brukas. Ska du utföra lätta arbeten där fingertoppkänslan är viktig? Eller ska du utföra grova arbeten där en tjock och slittålig arbetshandske passar bäst? I denna guiden kommer du att få ta del av de arbetshandskar som anses vara bäst på marknaden och passar i alla lägen.

Vi har valt ut ett flertal olika arbetshandskar som är bäst inom varsitt område.

Denna artikeln är baserad av användarrecensioner och omdömen vilket innebär att Webbkollen inte fysiskt testat produkterna.

Bästa arbetshandskarna

 1. Tegera 9125 (bäst i test arbetshandsken)
 2. Hestra Job Kobolt Winter (varmaste arbetshandsken)
 3. Tegera 9105 (bästa allround arbetshandsken)
 4. Tegera 873 (bästa montagehandsken)
 5. Tegera 517 (vattentätaste arbetshandsken)

1. Tegera 9125

De bästa arbetshandskarna 2024 är Tegera 9125. Dessa arbetshandskarna har specialtillverkats för att kunna användas inom så många områden som möjligt. Arbetshandskarnas smidiga och slitstarka material gör att de fungerar utmärkt för både precisionsarbeten och vanligt trädgårdsarbete. Detta beror på att Tegera valt att använda materialet microthan vilket är en av de bästa materialen att använda sig av när det kommer till arbetshandskar.

Microthan ger arbetshandskar ett otroligt bra grepp och är anpassat för att fungera lika bra i smutsiga miljöer som rena. Det gör att arbetshandskarna används av både professionella hantverkare och vanligt folk som är ute efter högkvalitativa arbetshandskar.

Dessa arbetshandskarna från Tegera är absolut de arbetshandskarna som fått bäst recensioner och omdömen på marknaden. Mycket beror på arbetshandskens pris men även på grund av dess ergonomiska utformning. Arbetshandsken är designad med ett slitstarkt och bra knogskydd vilket förhindrar onödiga knogskador, som är väldigt vanligt i hantverkarvärlden. Utöver det så har Tegera även utrustat arbetshandsken med förstärkt pekfinger vilket är det vanligaste stället en arbetshandske går sönder vid.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Håller längre än konkurrenternas
 • Ergonomisk
 • Högkvalitativ knogskydd

Nackdelar:

 • Passar inte bra på vintern
 • Passar inte alla

2. Hestra Job Kobolt Winter

Är du ute efter ett par otroligt varma arbetshandskar? Då är Hestra Job Kobolt Winter det perfekta valet för dig. Dessa arbetshandskarna är gjorda för kallt vinterväder och håller värmen betydligt bättre än majoriteten av arbetshandskar i samma prisklass. Trots att arbetshandsken är designad för vinterväder har de en enormt bra fingertoppkänsla vilket är unikt för vinterhandskar. I regel är vinterhandskar klumpiga och passar bäst för grovt jobb, men Hestra Job Kobolt Winter är en montagehandske som passar utmärkt för både precisionsarbeten och grövre jobb.

Arbetshandsken är tillverkad i smidigt getskinn. Getskinn är ett otroligt bra material att använda sig av när det kommer till arbetshandskar för vintern, eftersom getskinn är väldigt tunt men håller värmen betydligt bättre än andra skinnsorter. Denna arbetshandsken passar utmärkt för både män och kvinnor.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Slitstarkt getskinn
 • Förstärkta fingrar

Nackdelar:

 • För varma på sommaren
 • Passar inte barn

3. Tegera 9105

Tegera 9105 är bland de bästa arbetshandskarna när det kommer till finmonteringsarbeten. Mycket beror på Tegera valt materialet Microthan vilket gör att man greppar saker mycket lättare och får en bättre fingertoppkänsla än den vanliga arbetshandsken. För att förhindra blåsor, rivsår, skrubbsår och uttorkning valde Tegera att utrusta arbetshandsken med specialdesignade funktioner såsom förböjda fingrar vilket förhindrar blåsor, men det gör även att arbetshandsken blir mer komfortabel att använda under en längre tid. Fingertopparna och tummen är även utrustade med extra tjockt material för att förhindra att föremål tar sig igenom men även för att öka arbetshandsken livslängd.

Tegera 9105 är lillebrorsan till den första modellen i vår guide. Skillnaden är greppförmågan och tjockleken på själva arbetshandsken.

Denna arbetshandsken passar både män och kvinnor

Fördelar:

 • Förböjda fingrar
 • Passar män och kvinnor
 • Förstärkta fingertoppar

Nackdelar:

 • Inte lika bra greppförmåga som 9125
 • Inte vinteranpassad

4. Tegera 873

Tegera 873 är bland de mest greppsäkra arbetshandskarna på marknaden och används flitigt av både professionella hantverkare och elektriker. Arbetshandsken är även fettresistent och godkänd för mathantering vilket har gjort att arbetshandsken även används vid mattillverkning och vid skolor.

För att göra Tegera 873 så ergonomisk och säker som möjligt har man valt att göra handflatan i nitril vilket ger ett stabilt grepp och ökar handskens säkerhet. Eftersom Nitril är ett otroligt slitstarkt material passar arbetshandsken utmärkt i de smutsiga miljöerna såsom trädgårdarbeten eller jordbruksarbeten. Nitrilet skyddar händerna från att smuts ska kunna ta sig in och skapa infektioner.

Fördelar:

 • Billig
 • Multifunktionell
 • Slitstarkt nitril
 • Godkänd för mathantering

Nackdelar:

 • Blir lätt svettigt
 • Andas inte jättebra

5. Tegera 517

Är du ute efter ett par vattentäta arbetshandskar? Då är Tegera 517 det absolut bästa valet för dig. Handskarna är dubbelfodrade för att du ska bibehålla så mycket värme som möjligt vilket gör att fodret kan följa med ut ibland. Tegera valde att dubbelfodra handskarna för att det första lagret skulle vara 100% vattentät och det andra lagret för att hålla fingrarna varma. Vissa tycker det är onödigt att de är dubbelfodrade, men det har en funktion till. Eftersom arbetshandskarna är dubbelfodrade gör det att arbetshandsken andas väldigt väl och du kan använda arbetshandsken även under sommaren utan att det blir för svettigt.

Trots att arbetshandsken är dubbelfodrad och ganska klumpig fungerar det att utföra lättare precisionsarbeten, men den mest optimala är en aning grövre utomhusarbeten.

Fördelar:

 • Vattentäta
 • Dubbelfodrade
 • Andas bra

Nackdelar:

 • Fodret kan följa med ut
 • Kan bli lite svettigt på sommaren

Vilka arbetshandskar ska jag välja?

När du ska välja arbetshandskar är det viktigt att tänka på vilka typer av arbeten du ska utföra. Ska du tillexempel bara arbeta i trädgården är tjocka arbetshandskar det mest optimala, eftersom trädgårdsarbete sliter mycket på arbetshandskarna. Ett par montagehandskar är oftast tunna och går lätt sönder vid trädgårdsarbete är dessa inte de mest optimala arbetshandskarna för dig, montagehandskar används främst av snickare eller elektriker där fingerkänslan är viktig. Ska du jobba i trädgården rekommenderas att du använder ett par vattentäta handskar som gärna är värmfodrade. Tegera 517 är ett utmärkt val som passar utmärkt både under vintern och sommaren.

Vad ska jag tänka på?

Vad ska jag tänka på vid köp av arbetshandskar? När du ska välja rätt arbetshandskar för dig är det extra viktigt att veta inom vilka områden handsken ska brukas. Följer du de tre punkterna nedan kommer du förhoppningsvis ha en bättre hum om vilka arbetshandskar som passar dig bäst.

Värme och kyla

Ska du arbeta i värme eller kyla? När man ska arbeta i värmen är det bäst att man använder sig av ett par arbetshandskar som andas väl och som inte blir obekväma vid en längre arbetstid. Ska du däremot arbeta i kylan är det extra viktigt att du använder dig av ett par värmfodrade arbetshandskar för att dina händer inte ska bli kalla. Ofta är de värmefodrade arbetshandskarna även vattentäta vilket är ett stort plus om du arbetar under hösten eller vintern eftersom det i regel regnar mer och vattnet är betydligt kallare.

Elektricitet

Ska du utföra eljobb är det otroligt viktigt att du använder dig av ett par arbetshandskar som är isolerande och kan skydda dig från elektriciteten. Ett bra exempel på sådana arbetshandskar är MaxiFlex ULTIMATE

Välj rätt passform

Att välja rätt passform på arbetshandskar är välidgt viktigt för att du ska kunna utföra arbetet på bästa möjliga sätt och även för bekvämligheten. En för trång handske är välidgt obehagligt att arbeta i och en för stor handske gör att jobbet blir slarvigt gjort.

Om du har svårt att hitta rätt passform på arbetshandskar kan du följa vår guide nedan.

Gummihandflator eller inte?

Ska jag ha gummihandflator eller inte? Det beror helt på vilken typ av arbete du hade tänkt att göra. Ska du bygga ett trädäck eller utföra precisionsarbeten är arbetshandskar med gummihandflator ett perfekt val för dig. Ska du däremot utföra trädgårdsarbeten är grövre arbetshandskar det rätta valet eftersom arbetshandskar med gummihandflator lätt slits ut vid trädgårdsarbeten.

Behöver jag arbetshandskar?

Behöver jag arbetshandskar? Ska du utföra någon form av trädgårdsarbete eller jobb där dina händer kan råka illa ut, rekommenderas det starkt att du införskaffar dig ett par bra arbetshandskar för att minska skaderisken och göra det mer bekvämt för dig.

Vad kostar arbetshandskar?

Vad kostar arbetshandskar? Det beror helt på vilken typ av arbetshandske du är ute efter. Det finns arbetshandskar som kostar över 1000 kr men det vanligaste priset på ett par vettiga arbetshandskar brukar ligga mellan 100-400 kr. Arbetshandskar med gummihandflator är betydligt billigare men tenderar också att gå sönder snabbare.

Arbetshandskar för barn

Ska ditt barn hjälpa till i trädgården där hemma? Då är det viktigt att utrusta ditt barn med ett par vettiga arbetshandskar. Det är lätt hänt att man sticker sig på taggbuskar eller från en sticka i handen. Är du ute efter ett par vettiga arbetshandskar som inte är för dyra har GRANNGÅRDEN utmärkta alternativ.

Sammanfattning

När man ska välja rätt arbetshandskar är det viktigt att veta vad du ska jobba med. Olika arbeten kräver olika sorters arbetshandskar. Ska du jobba i trädgården är det viktigt med ett par tjocka och grova arbetshandskar medans finkänsliga arbeten passar montagehandskar bäst, eftersom du vill bibehålla en bra fingertoppkänsla.

Lämna en kommentar