Bästa Bosch verktygspaketet

När man ska införskaffa verktyg kan det vara ett smart alternativ att kolla in kompletta verktygspaket. Verktygspaketen innehåller oftast ett flertal olika sorters verktyg som kan vara bra att ha som mindre byggfirma eller seriös hemmafixare.

Fördelarna med att köpa verktygspaket är priset. Priset man betalar för ett komplett verktygspaket bör ses som en framtida investering istället för en kostnad. Med ett komplett verktygspaket slipper du att åka till bygghandeln varje gång du behöver ett verktyg.

De flesta verktygsleverantörerna idag inriktar sig mot privatpersoner vilket har lett till att kvaliten och priset på verktygen har gått ner. När vi läst recensioner och personliga åsikter på diverse forum har de flesta kommit fram till samma beslut, att Bosch fortfarande tillverkar högkvalitativa produkter till rätt pris.

Snabbguide – I denna artikeln om Bosch verktygspaket tar vi upp all nödvändig information om de olika verktygspaketen och dess för- och nackdelar. I guiden ingår även en jämförelse om vad verktygen hade kostat att köpa separat. Vi tar även upp personliga åsikter om Bosch som varumärke och vad användarna anser är speciellt med just Bosch.

Bästa verktygspaketen

 1. Bosch 0615990K6N
 2. Bosch 18V 3 TOOL KIT
 3. Bosch 0 601 9J2 108
 4. Bosch GSR/GSA/GST/GLI (Slutsålt)
 5. Bosch 0615990L59

1. Bosch 0615990K6N

Detta verktygspaketet ifrån Bosch innehåller alla essentiella verktyg en seriös hemmasnickare kan tänkas behöva. De olika verktygen som medföljer ska kunna täcka alla projekt som du har planerat och är en perfekt start för din verktygsarsenal. De största fördelarna med att köpa ett verktygspaket är att du får verktygen till ett otroligt rabatterat pris.

I verktygspaketet Bosch 0615990K6N medföljer en kraftfull skruvdragare på 18v med ett varvtal på 1900/min som gör det lätt för dig att snabbt skruva in skruvar på ett stabilt sätt. Skruvdragaren har två olika momentlägen på 28 respektive 63 Nm vilket gör den lagom kraftfull. Dess ergonomiska samt kompakta design gör det lätt för alla att hantera verktyget under en längre period.

Tigersågen GSA 18V-LI är en sladdlös tigersåg på 18V med ett varvtal på 2700 slag/min kan du snabbt såga ner de tjocka grenarna i trädgården. Med hjälp av de högkvalitativa 4,0Ah batterierna kan du såga ner runt 100 tjocka granbjälkar på en laddning. Utöver en grym tigersåg har Bosch även utrustat verktyget med litiumjonteknik vilket ger en ökad livslängd runt 400%.

Med hjälp av den kompakta sticksågen kan du med precision såga raka snitt utan problem. Sticksågen är på 18V och är utrustad med ett lätthanterligt SDS-system som gör det lätt för snabba sågbladsbyten som kan ske helt verktygslöst. Med ett sågdjup på 120mm kan du även utföra en aning större jobb och med ett slag/min på 2700 tar det inte långt tid att såga igenom träet.

Den lätthanterliga cirkelsågen GKS 18V-LI kan du på ett professionellt sätt kapa medelstora objekt upp till 51mm utan problem. Eftersom cirkelsåg som verktyg drar väldigt mycket ström räcker en batteriladdning till cirka 50 kapningar av medelstora spånskivor. Cirkelsågen har ett säkert motorskydd som förhindrar cirkelsågen ifrån överbelastning vilket get verktyget en lång livslängd.

Vinkelslipen GWS 18V-125 V-LI har fått väldigt goda recensioner och håller mycket god kvalitet jämfört med konkurrenternas. Vinkelslipens 4-polig högeffektmotor gör att maskinen inte slits ut i samma grad och du kan utföra arbeten under en längre period utan att bränna motorn. Dess kompakta design och sladdlös konstruktion kan du arbeta i trånga utrymmen utan problem och att arbeta ovanför huvudet görs lätt med denna vinkelslipen. Litiumjontekniken som Bosch valt att använda gör att verktygets livslängd ökat 400% och ger vinkelslipen en bättre batterikapacitet.

Verktygspaketet innehåller

 • GSR 18V-28 Skruvdragare Pris: 2134 Kr
 • GSA 18V-LI Tigersåg Pris: 2644 Kr
 • GST 18V-LIS Sticksåg Pris: 1869 Kr
 • GKS 18V-LI Cirkelsåg Pris: 2672 Kr
 • GWS 18V-125 V-LI Vinkelslip Pris: 2880 Kr
 • 3 stycken 4,0Ah batterier Pris: 4020
 • Snabbladdare GAL 1860 CV Pris: 1260
 • 1 styck Verktygsväska

Sammanlagt pris på samtliga verktyg/tillbehör: 17479  Kr

Priset på verktygspaketet: 10219 Kr

Prisskillnad: 7260 Kr

Fördelar

 • Bra rabatt
 • Alla nödvändiga verktyg
 • Alla verktygen är batteridrivna

Nackdelar

 • Passar inte alla
 • Endast 4,0Ah batterier

2. Bosch 18V 3 TOOL KIT

Verktygspaketet Bosch 18V 3 Tool Kit består av en borrskruvdragare, mutterdragare och en kraftfull borrhammare. Borrskruvdragaren som medföljer är modellen GSR 18V-28 som är känd för att vara både lätthanterlig men även kraftfull. Med ett varvtal på 1900/min och dess två momentlägen på 28/63 Nm klarar maskinen av att jobba i både högt och lågt tempo.

I detta verktygspaketet medföljer även en lagom kraftfull borrhammare som är framtagen för hammarborrning, borrning och bilning. borrhammarens tre olika lägen gör det lätt att snabbt justera lägen beroende på arbetet. GBH 18V-21 Professional är en uppdaterad version av föregångaren och har en 20% längre batteritid vilket är skönt att ha när man arbetar med kraftiga verktyg. Att batteriet tar slut när man bilar är jobbigt men risken för att man fastnar är större. Utöver en bättre batteritid är motorn borstlös vilket gör den mer effektiv och behovet av underhåll minskar.

För att binda ihop paketet medföljer även en kraftfull mutterdragare som alla seriösa hemmasnickare bör ha i sin verktygsarsenal. Med en slagfrekvens på 3.600 slag/min och ett vridmoment på 180Nm kan du knacka igenom de allra flesta föremålen om rätt skruv används. Dess ergonomiska och smala handtag gör att verktyget får plats i alla händer vilket även gör den lätthanterlig.

Verktygspaketet innehåller

 • Borrskruvdragare GSR 18V-28 Pris: 2134 Kr
 • Borrhammare GBH 18V-21 Pris: 2644 Kr
 • Mutterdragare GDX 18V-180 Pris: 2299 Kr
 • 3 st. Batterier ProCORE18V 4.0Ah Pris: 4224 Kr
 • Snabbladdare GAL 18V-40 Professional Pris: 706 Kr
 •  L-BOXX 136

Sammanlagt pris på samtliga verktyg/tillbehör: 12007  Kr

Priset på verktygspaketet: 7389 Kr

Prisskillnad: 4618 Kr

Fördelar

 • Mycket för pengarna
 • Kraftfulla verktyg
 • Tåliga förvaringsboxar

Nackdelar

 • Endast 4,0Ah batterier

3. Bosch 0 601 9J2 108

Är du ute efter ett litet verktygspaket ifrån Bosch är Bosch 0 601 9J2 108 ett alternativ du bör kolla in. I paketet medföljer en borrskruvdragare samt en mutterdragare som alla husägare bör ha i verktygsförrådet. Utöver verktygen kommer även två stycken 18V 4,0Ah batterier samt en smidig snabbladdare med i verktygspaketet.

Borrskruvdragaren som medföljer är en GSR 18V-55 som är kraftfull men väldigt lätthanterlig för alla. Dess låga vikt på 1,1 kg och ergonomiska design gör att du kan arbeta en längre period utan att trötta ut dig alltför mycket. Den högpresterande motorn på 55Nm och ett varvtal på 1750/min blir det lätt att utföra arbetsuppgiften på nolltid. För att göra borrskruvdragaren mer multifunktionell är den utrustad med en 13 mm Roehm metallchuck, som gör det lätt för dig att utföra både borr- och skruvdragningsarbeten.

Den kompakta mutterdragaren GSR 18V-55 är perfekt för alla hemmafixare att ha när ett kraftfullt verktyg behövs. Med ett åtdragningsmoment på 200 Nm klarar maskinen av att knacka in det mesta. Eftersom motorn är borstlös ökar det mutterdragarens livslängd och bidrar även till en ökad batterikapacitet. Accelerationsbrytaren som Bosch valt att utrusta mutterdragaren med gör att du simpelt kan kontrollera varvtal och vridmomenten, väldigt effektivt för att inte slösa batteriet i onödan.

Verktygspaketet innehåller

 • Mutterdragare GDR 18V-200 Pris: 2198 Kr
 • Borrskruvdragare GSR 18V-55 Pris: 2038 Kr
 • 2 stycken 18V 4,0 Ah-batterier Pris: 2784 Kr
 • Snabbladdare GAL 18V-40 Professional Pris: 706 Kr
 • L-Case

Sammanlagt pris på samtliga verktyg/tillbehör: 7726 Kr

Priset på verktygspaketet: 5169 Kr

Prisskillnad: 2557 Kr

Fördelar

 • Slitstarka verktyg
 • Kraftig mutterdragare
 • Lätthanterliga

Nackdelar

 • Få verktyg

4. Bosch GSR/GSA/GST/GLI

Har du inget behov av kraftfulla verktyg och känner att fler men svagare verktyg passar dig bättre är Bosch GSR/GSA/GST/GLI ett perfekt alternativ för dig. I detta verktygspaketet medföljer alla de essentiella verktygen en simpel hemmafixare kan tänkas behöva. Verktygen som medföljer är framtagna för att utföra lättare typer av arbeten och lämpar sig inte för större byggprojekt.

Skruvdragaren GSR 12V-15 är relativt kraftfull för sin storlek. Med ett vridmoment på 30Nm och ett varv/min på 1300 räcker det gott och väl för att utföra alla möjliga typer av arbeten. Dess kompakta design gör även skruvdragaren passar perfekt för att användas bland trånga utrymmen där större skruvdragare kan få problem. Den multifunktionella skruvdragaren är framtagen för att både kunna borra och skruva över huvudhöjd på ett simpelt samt ergonomiskt sätt, vilket är den största fördelen med mindre skruvdragare. Unik Bosch premiumlitiumjonteknik gör även att verktyget får en ökad livslängd runt 400% och ger även en grym batterikapacitet.

Är du trött på att såga ner grenar för hand och är ute efter ett litet men kraftfullt verktyg? I detta verktygspaketet medföljer även en tigersåg som gör det lätt för dig att såga ner medelstora grenar men gör även stor nytta vid renoveringar. Med de rätta bladen kan du till och med kapa mindre metallrör utan problem. Dess smala handtag och låga vikt gör det lätt för dig att manövrera verktyget under en längre period utan att bli trött. Ett vanligt problem bland tigersågar är överhettning vilket du inte alla måste oroa dig över, på grund av Bosch Electronic Cell Protection kan tigersågen hantera överhettning och djupurladdning otroligt väl.

Sticksågen som kommer med verktygspaketet är extremt kompakt vilket gör den perfekt för figursågning och lättare byggprojekt. Med en optimerad konstruktion och dess smala handtag går det lätt utföra arbeten utan att bli trött. Att kapa föremål i mörker är inga problem då en kraftig LED-lampa är inbyggd för att se till att sågningen blir rak och fin.

Den simpla lampan som medföljer gör det lätt för dig att arbeta i mörker och har en av marknades bästa batterikapacitet med en lystid upp till 7,5 h. En kraftig lampa är alltid nödvändigt att ha oavsett om det är byggrelaterat.

Verktygspaketet innehåller

 • Skruvdragare GSR 12V-15 Pris: 1494 Kr
 • Tigersåg GSA 12V-14 Pris: 1532 Kr
 • Sticksåg GST 12V-70 Pris: 1456 Kr
 • Lampa GLI 12V-80 Pris: 528 Kr
 • 2 styck 2,0 Ah litiumbatterier Pris: 1472 Kr
 • Snabbladdare GAL 12-40 Pris: 686 Kr
 • 1 styck väska

Sammanlagt pris på samtliga verktyg/tillbehör: 7168 Kr

Priset på verktygspaketet: 4308 Kr

Prisskillnad: 2860 Kr

Fördelar

 • Billiga verktyg
 • Mycket verktyg för pengarna
 • Bosch premiumlitiumjonteknik

Nackdelar

 • Klarar inte av tunga uppgifter

5. Bosch 0615990L59

Är du en seriös hemmasnickare med stora byggprojekt på gång? verktygspaketet Bosch 0615990L59 innehåller ett flertal kraftfulla verktyg som varje hemmasnickare bör ha i sin verktygsarsenal. I verktygspaketet får du alla de essentiella verktygen för att klara av de flesta byggprojekten du har haft i åtanke. Paketet innehåller samma verktyg som Bosch 0615990K6N, det som skiljer dem åt är batterierna och verktygens kraft.

Borrskruvdragaren GSR 18V-28 har ett vridmoment på 28/63 Nm beroende på vilket momentläge du använder dig av. Momentläget är något många underskattar då man oftast vill ha en kraftfull maskin, vilket inte alltid behövs. Alla arbetsuppgifter kräver inte att man använder den kraftigaste inställningen, du sparar mycket energi på att använda dig av det svagare läget och batteriet slits mindre. Men om det behövs finns kraften och med ett varvtal på 1900 varv/min kan du utan problem utföra arbeten snabbt.

I paketet medföljer även en lagom stor sticksåg som är perfekt för renoveringsprojekt och klarar av kapning av medelstora plankor upp till 120mm. Med ett slag/min på 2700 utförs arbeten otroligt snabbt och att såga rakt blir mycket lättare, speciellt på grund av Stavformnings funktionen.

En kraftfull vinkelslip är alltid bra att ha vid kapning av metallobjekt. Vinkelslipen GWS 18-125 V-LI har en hastighet på 10.000 v/min som gör det lätt att kapa både mindre och större metallobjekt snabbt. Den 4-polig högeffektmotorn gör att verktyget inte värms upp lika snabbt vilket gör det lättare att utföra arbeten under längre tid utan att oroa sig föröverhettning. Högeffektmotorn gör även att verktygets livslängd ökar och du får ett mer pålitligt verktyg.

Ska du bygga ett trädäck hemma kan det vara smart att ha en cirkelsåg i arsenalen. Med hjälp av cirkelsågen GKS 18 V-LI kan du kapa föremål upp till 51mm utan problem. Eftersom cirkelsågar generellt drar mycket ström räcker batteriet endast till att kapa cirka 50 spånskivor, det är därför viktigt att ha en effektiv snabbladdare eller flera batterier för att snabbt komma på banan igen.

Ingen verktygsarsenal är komplett utan en stabil tigersåg. Med tigersågen GSA 18 V-LI C kan du utföra diverse arbetsuppgifter, allt från kapning av tjocka grenar till att kapa metallföremål om rätt blad används. Med en slaglängd på 21mm och varv/min på 3500 går det snabbt att kapa föremål utan större problem. Verktygets låga vikt på 1.8 kg blir det lätt att arbeta över huvudet under en längre period. Med hjälp av Bosch premiumlitiumjonteknik får verktyget en längre livstid, runt 400% längre än föregående modeller.

Verktygspaketet innehåller

 • Borrskruvdragare GSR 18V-28 Pris: 2134 Kr
 • Sticksåg GST 18V-LI S Pris: 1869 Kr
 • Vinkelslip GWS 18-125 V-LI Pris: 2880 Kr
 • Cirkelsåg GKS 18 V-LI Pris: 2872 Kr
 • Tigersåg GSA 18 V-LI C Pris: 2094 Kr
 • 3 stycken Batteri GBA 4.0Ah Pris: 5202 Kr
 • Batteriladdare GAL Professional Pris: 706 Kr
 • Mjuk förvaringsväska

Sammanlagt pris på samtliga verktyg/tillbehör: 17757 Kr

Priset på verktygspaketet: 13459 Kr

Prisskillnad:  4298 Kr

Fördelar

 • Flertal verktyg
 • Kraftfulla verktyg
 • Bosch premiumlitiumjonteknik

Nackdelar

 • Inte lika bra rabatt som föregående
 • Dyrt

Är Bosch ett bra märke?

Bosch är idag en av de mest väletablerade varumärkena när det kommer till verktyg och vitvaror. Men är Bosch prisvärt? Idag pressas priserna på verktyg ner så mycket som möjligt för att få privatpersoner mer intresserad, vilket har resulterar i lågkvalitativa verktyg till låga priser.

Bosch verktygen som tas fram idag är fortfarande av hög kvalitet och säljs till ett rimligt pris. Deras produkter är en aning dyrare än konkurrenternas men dess kvalitet väger upp utan tvekan.

Hur är kvaliten på Bosch ?

Bosch har blivit kända genom åren för att tillverka pålitliga verktyg som klarar av de allra tuffaste utmaningarna. Utöver att deras användare föredrar Bosch över något annat så tillverkar Bosch inte bara bra verktyg utan verktyg med bra ergonomi.

Det hantverkarna anser är bäst med Bosch är deras batterier. Batterierna som Bosch tar fram är kända för att hålla länge och tåler mycket stryk.

Vad säger användarna om Bosch?

När man läser recensionerna på nätet kring Bosch finns det mycket tvivel och frustationen men låt inte det skrämma dig för att köpa verktyg ifrån Bosch. Majoriteten av de negativa recensionerna kring Bosch handlar om deras kundservice om vitvaror. De anser att de har en dålig kundservice och att delar saknas.

Men när det kommer till verktyg ifrån Bosch har recensionerna varit bättre än den genomsnittliga verktygsleverantören. Det som Bosch sticker ut med bland recensionerna är att deras verktyg har en lång livslängd. Bland kommentarerna hittar vi ett flertal recensioner om att deras Bosch verktyg har hållit i över 20 år vilket visar att kvaliten hos Bosch är i toppklass.

Är Bosch prisvärt?

När vi kollar på de genomsnittliga priserna hos de olika verktygsmärkena är Bosch en aning dyrare än genomsnittet. Mycket beror på att Bosch prioriterar att tillverka högkvalitativa verktyg istället för att inrikta sig mot privatmarknaden där billiga och lågkvalitativa verktyg går hem.

Kollar man på kvaliten Bosch levererar räknas det definitivt som ett prisvärt märke.

Sammanfattning

Att införskaffa att verktygspaket är ett smart val för att både spara pengar men även för att man ska få en komplett sats med verktyg, vilket alla hemmasnickare bör ha i sin verktygsarsenal.

Bosch som varumärke har genom åren bevisat att de tillverkar högkvalitativa verktyg till rätt pris, vilket har resulterat i att alltfler överväger Bosch framför alla andra verktygsmärkena.

Author

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar