Bästa kastspöt – Förbättra förutsättningarna för storfångsten Bäst i Test 2024

Är du ute efter ett nytt kastspö? Vi har sammanfattat de bäst recenserade kastspöna på marknaden och korat ett vinnare. Färdiggjorda fiskeset måste inte vara sämre för att de är billigare, oftast är de bättre. De färdiggjorda fiskeset vi rekommenderar är ihopsatta och designade av proffs för att få ut så mycket som möjligt av pengarna.

Alla borde äga ett fiskespö till semestern eller helgfisket. Att fiska är något som är väldigt rogivande men också väldigt roligt. Många nöjer sig med ett metspö men är det inte roligare med ett kastspö? Med ett kastspö är det inte lika lätt att bli uttråkad då du ständigt gör något. Utöver detta är det roligare att få napp på ett kastspö då fångsten generellt sätt är större. Så se till att skaffa dig ett riktigt bra kastspö inför semestern!

Bästa kastspöna

  1. Abu Garcia Svartzonker Revo X 
  2. Maxximus Seatrout Ispida
  3. Maxximus Seatrout Alu Pro
  4. Daiwa Crossfire
  5. Daiwa Revro

1. Revo X

Revo X haspelset är det absolut bästa kastspöt på marknaden 2024. Mycket beror på kastspöets multifunktionella funktioner, som gör kastspöet lämpligt för många grenar inom fiske. Revo X fungerar utmärkt att fiska alla typer av predatorer och vitfisk om dragets vikt tillåter det. Spöet har en kastvikt på 30-100g så små spinnare är inget man använder med detta spöet.

Detta fiskeset från Abu Garcia är svår att missa då det säljs i varenda fiskebutik i hela landet. Varför? Jo eftersom de har kombinerat en grym rulle med ett ännu grymmare spö. Detta fiskeset passar perfekt för dig som är en gäddentusiast. Fiskesetet är designat för att klara av tuffa förhållanden och alltid prestera på topp.

2. Seatrout Ispida

Detta fiskeset är designat för spinnfiske efter ädelfisk men det fungerar även utmärkt till allround fiske. Det som gör detta fiskeset unikt är dess unika grafitklingor som gör att spöt blir väldigt lätt och lätthanterligt, men låt inte dess lätta design lura dig. Detta fiskeset är otroligt slitstarkt och tåler otroligt mycket.

3. Alu Pro

Seatrout Alu Pro är utformat för lätt gäddfiske och ädelfiske, men fungerar även utmärkt för allround fiske. Detta spöt har en väldigt unik design då det är utrustat med ett Easy Fit rullfäste vilket ger en otroligt skön känsla att fiska med. Men bekvämlighet är inte allt detta fiskeset är även utrustat med en balanserad rotor för att underlätta själva kastandet och hanteringen av spöt. Vi rekommenderar att man använder en lina över 0,20 mm helst 0,25mm.

4. Daiwa Crossfire

Daiwa Crossfire är ett perfekt nybörjarspö som passar utmärkt till insjöfiske. Rullen är uppbyggd med fyra lager (3BB + 1RB) och en frambroms. Något som gör denna rullen så bra är dess Infinite Anti-Reverse som har en omedelbar backspärr. Denna funktion underlättar enormt när du fiskar med jiggar. Detta fiskeset finns att köpa i två storlekar 6,6 fot och 8 fots. Skillnaden kan du hitta HÄR

5. Daiwa Revro

Daiwa är känt för att tillverka högklassiga fiskeset som passar alla fiskare, nybörjare som proffs. Rullen har fyra kullager och ett rullager. Det som gör detta fiskesetet unikt och eftertraktat är Daiwas Digigear-patent vilket ger en otrolig vevkänsla och ökar precision i dina kast. Med hjälp av Daiwa Air Rotor kommer även underlätta att veva in linan då denna rotor vevas in 15% lättare än en normal rotor.

Vilket kastspöt är bäst?

Vilket kastspö är bäst? Det finns inget rätt eller fel men det kastspö som fått absolut bäst recensioner på marknaden är Revo X. Detta kastspöt presterar alltid på topp och är otroligt skönt att fiska med. Spöet är inte jätte styvt vilket gör det inte till det bästa jerkbaitspöt utan lämpar sig bäst för spinn och jiggfiske. Självklart går det att jerkfiska med spöt men det finns bättre alterantiv.

Vad är ett kastspöt?

Vad är ett kastspö? Ett kastspö är som ett vanligt fiskespö men de är gjorda för att kasta en aning längre. Ett kastspö är designat på det sätt att du ska kunna utföra långa precisionkast både från båt och land. Kastspön är i regel oftast mer böjbara och lämpar sig inte jätte bra för jerkbaitfiske utan de är med gjorda för spinn- och jiggfiske.

Kastspö är de absolut bästa typen av fiskespön för dig som är ute efter ett kraftfullt gäddspö där man kan använda ett flertal olika metoder för att lura upp de gröna predatorerna.

Bästa kastspöt för barn?

Bästa kastspöt för barn? Eftersom kastspön oftast är längre än vanliga fiskespön lämpar sig de inte alltid för mindre barn. De flesta kastspöna är grövre och ganska klumpiga för mindre barn att hantera men det finns några kastspön som är lättare att hantera. Det kastspö som har fått bra recensioner och omdömen från barn samt tonåringar är Daiwa Crossfire.

Bästa kastspöt med rulle

Att köpa färdiga fiskeset kan vara ett klokt val. Oftast är fiskespöt och fiskerullen gjorda för att kombineras vilket gör att du får ett så bra fiskespö som möjligt. Utöver det tenderar fiskeset att vara billigare än om du själv skulle köpa delarna inviduellt. Men vilket kastspö med rulle är bäst? Det kastspöt med rulle som verkligen visat framsteg och används flitigt av erfarna sportfiskare och amatörer är Revo X. Detta kastspöt är otroligt lätt att använda och att få fisk är alltid roligt med detta spöet oavsett storlek på fisken.

Vilket kastspöt passar mig bäst?

Vilket kastspöt passar mig bäst? Det är svårt att besvara då alla har olika preferenser på vad ett bra kastspö är. Men läser du våra produktguider ovan kommer du förhoppningsvis veta vilket kastspö som lämpar sig bäst för dig. Det viktigaste att tänka på när du ska införskaffa ett nytt kastspö är att man väljer ett med rätt kastvikt och att du tänker noga på vart kastspöt ska brukas någonstans. Ska du fiska från båt eller land? Det är stor skillnad på vilket kastspö du ska välja.

Flätlina eller nylonlina till kastspö?

Ska man använda flätlina eller nylon? Denna frågan diskuteras med jämna mellanrum bland fiskare. Men det rätta svaret är att det inte finns något rätt eller fel, det finns fördelar och nackdelar med vardera.

Flätlina – passar perfekt för dig som fiskar i insjöar eller skärgårdar. Men varför? Jo eftersom en nylonlina är elastisk vilket kan bli problematiskt om du skulle få hugg, då det är svårare att känna av. En Flätlina är stum vilket gör att du känner av varenda liten beröring.

Nylonlina – passar perfekt för havsfiske. Varför? Jo eftersom nylonlina kan hantera kyla bättre än flätlina. Nylonlinan kan även hantera nötningar bättre och tåler att fisk simmar in i linan. Vid havsfiske händer det ofta att lax stim simmar in i din lina vilket hade förstört en vanlig flätlina men nylonlinan kan hantera det.

Lämna en kommentar