Hitta den rätta haspelrullen Bäst i Test 2024

Haspelrulle

Ska du köpa en ny haspelrulle eller är detta kanske din första haspelrulle? Vi har valt att göra denna köpguiden för att hindra dig att gå i några fällor när du köper din nästa haspelrulle. Det finns mycket att tänka på och ta hänsyn till för att köpa den haspelrullen som passar dina behov.

Haspelrullen är den vanligaste typen av rullar som används bland sportfiskare. Orsaken till detta är att haspelrullar är otroligt lätthanterliga och roliga att fiska med. Men alla haspelrullar är inte likadana, det skiljer sig nämligen väldigt mycket beroende på vilka situationer du tänkt utsätta rullen för. Vi har valt att göra denna köpguiden för att underlätta ditt köp av din nästa haspelrulle. Vi har sammanställt de haspelrullar marknaden anser är bäst på marknaden.

Bästa haspelrullarna

  1. Shimano Ultegra FC
  2. Abu Revo ALX
  3. Daiwa 20
  4. Abu Elite max
  5. Abu Revo X

1. Shimano Ultegra FC

Den bästa haspelrullen 2024 är Shimano Ultegra FC. Denna haspelrullen är framtagen för att alltid kunna prestera på topp och vara otroligt lätthanterlig

Shimano Ultegra FC har nu fått en helt ny konstruktion som gör denna rullen perfekt till gäddfiske speciellt med jiggar. Rullen finns i flera olika alternativ beroende på vad rullen ska utsättas för. Den kraftigaste rullen kan användas med en 0,25mm lina, vilket vi anser är tillräckligt för tungt gäddfiske. Läs mer om rullen HÄR

2. Abu Revo ALX

Eftersom Revo ALX är en väldigt lätt haspelrulle kan du utan problem fiska hela fiskedagarna utan att armarna domnar bort. Utöver att haspelrullen är otroligt lätt är den nästan helt friktionsfri vilket gör din fiskeupplevelse mycket bättre och fisket flyter på.

Revo ALX är utrustad med 7 stycken rostfria HPCR-lager + IAR-lager vilket gör rullen väldigt lättvevad och det ökar även rullens kvalitet samt livslängd. Den grymma kolfiberbromsen gör även att du kan göra perfekta mothugg.

3. Daiwa 20

Daiwa 20 är designad och gjord för att alla ska kunna ha råd med en högkvalitativ rulle till ett schysst pris. Daiwa är kända för att tillverka pålitlig och smidig utrustning till ett rimligt pris. Något vi anser de gjort utmärkt när de gjorde Daiwa 20 rullen. Rullen finns i flera olika storlekar beroende på vilket område den ska användas i. Vi rekommenderar att man använder deras kraftigaste rulle som kan hantera 0,22 mm flätlina, för bästa möjliga resultat.

4. Abu Elite Max

Abu Garcia Elite max är en utmärkt fiskerulle till dig som är ute efter en simpel rulle som passar till alla sorters fiske. Elite Max serien är designad för allround fiske men med extra inriktning mot gädda. Rullen är utrustad med Rocket Line Management vilket förhindrar trassel när du kastar och ökar rullen prestations förmåga för mer exakta kast.

5. Abu Revo X

Revo X haspelrullen är känd för sin robusta och pålitliga konstruktion. Denna rullen passar utmärkt för alla fiskare nybörjare eller proffsfiskare. Det som gör denna rullen så unik och eftertraktad är på grund av dess Rocket Line-system som underlättar när du kastar, det ger en bättre linvinkel och ökar precisionen av ditt kast.

Bästa haspelrullen för gädda

Är du ute efter en kraftfull haspelrulle för ditt gäddfiske? Då bör du kolla in haspelrullen Shimano Ultegra FC. Denna haspelrullen är som gjord för tungt gäddfiske och har fått otroligt bra recensioner och omdömen av sportfiskarna i Norden .Shimano Ultegra FC en aning dyrare än den genomsnittliga haspelrullen men det tar rullens höga kvalitet lätt igen.

Vilken haspelrulle är bäst?

Vilken haspelrulle är bäst? Det är otroligt svårt att svara på då alla sportfiskare har olika preferenser på vad en bra haspelrulle är. Men ska vi gå på recensionerna och omdömen så har Shimano Ultegra FC fått absolut bäst kritik. Mycket beror på rullens stabila konstruktion men även på grund av hur lättfiskad rullen är. Haspelrullen är känd för att aldrig krångla och placerar linan på rätt plats för att undvika trassel.

Bästa haspelrullen under 1000 kr

Har du en stram budget och är ute efter en billigare haspelrulle under 1000 kr? Då är Elite Max det rätta alternativet för dig. Denna haspelrullen är gjord för allroundfiske men lämpar sig även för tungt gäddfiske. Elite Max serien är framtagen av Abu Garcia för att göra sportfiske billigare och mer lätt tillgängligt för alla.

Vilken haspelrulle ska man börja med?

När man ska välja sin första haspelrulle är det viktigt att man inte införskaffar sig en som är alltför dyr eftersom det är lätt hänt att man förstör sin fiskerulle om man aldrig fiskat förut. Så vilken haspelrulle ska jag börja med? Vi rekommenderar att du införskaffar dig en Elite Max eftersom de är billiga men presterar nästan lika bra som haspelrullarna runt 2000 kr.

Vilken haspelrulle passar mig bäst?

Vilken haspelrulle passar mig bäst? Det är svårt att veta vilken haspelrulle som passar dig bäst, därför rekommenderar vi att du läser våra beskrivningar ovan för att hjälpa dig på traven när du ska välja din nästa haspelrulle. Men den haspelrullen som passar de allra flesta galant och har ett brett användningsområde är Elite Max

Tänka på inför köp av haspelrulle?

Att införskaffa nya fiskeprylar är något av de roligaste som finns för en fiskare. Men som nybörjare kan det vara svårt och frustrerande att välja ny utrustning och beten. Om du väljer fel utrustning kan det försämra och minska intresset för fiske, något vi absolut inte vill.

När du köper en ny haspelrulle är det viktigt att tänka på hur tjock lina din rulle kan hantera. Vi rekommenderar att man använder en flätlina på 0,20mm eller uppåt för bästa möjliga resultat.

Flätlina eller nylonlina till haspelrulle?

Ska jag använda flätlina eller nylon? Denna frågan diskuterar väldigt ofta bland fiskare men det finns både fördelar och nackdelar med vardera.

Om du fiskar i insjöar eller skärgårdar rekommenderar vi att man använder flätlina. Varför? Jo eftersom att flätlina inte har någon fördröjning, om en fisk hugger kommer du att känna det samma sekund. Detta är viktigt för att öka dina chanser att kroka fisken.

Med en nylonlina har du en fördröjning vilket är en stor fördel när du havsfiskar, där du vill ha en mer elastisk lina för för att underlätta vid nötning. Nylonlina anpassar sig även bättre vid kallare vatten.

Behöver du mer hjälp? Webbkollen har sammanfattat de produkter som fått bäst recensioner och betyg från det svenska folket. Vi utför även egna tester för att se till att korrekt information sprids och att recensionerna överensstämmer med verkligheten.

Lämna en kommentar