Hitta den rätta fiskeväskan – jämförelse av 10 fiskeväskor [Bäst i Test 2024]

Att använda sig av en bra fiskeväska är väldigt viktigt för att lyckas med ditt fiske men även för att din fiskeupplevelse ska vara på topp. Med den rätta fiskeväskan kan du få plats med de beten du behöver för att lyckas med ditt fiske. En stor och rymlig fiskeväska är något alla sportfiskare vill ha, vi vill ha med oss så många fiskedrag som möjligt.

Vilken fiskeväska är egentligen den bästa? Det finns inget rätt svar på den frågan då mycket beror på vad du behöver. Varje fiskeväska har unika egenskaper, vissa är vattentäta andra är praktiska och vissa är stora. Vi har sammanfattat ett flertal fiskeväskor inom olika kategorier så du kan välja en som passar dig bäst.

Bästa fiskeväskorna

 1. BFT Predator BAG (Bästa Fiskeväskan)
 2. Abu Garcia Beast (Smidigaste Fiskeväskan)
 3. Abu Garcia Pro Boat (Bästa Båtväskan)
 4. Daiwa Prorex
 5. Abu Garcia Large (Beteslådor Med Kommer)
 6. Daiwa Prorex Lure
 7. Savage Gear system
 8. Daiwa Prorex Tackle (Vattentätaste Fiskeväskan)
 9. Savage Gear Lure
 10. Fauna Älgen (Fiskeväska Med Stol)
 11. Abu Garcia Beast (Bästa Fiskeryggsäcken)

1. BFT Predator Bag

BFT Predator Bag är den fiskeväska som fått bäst recensioner bland alla fiskeväskor i Sverige. Mycket beror på väskans stora utrymme, du kommer garanterat få plats med alla dina drag, tillbehör och lite till. Inuti väskan får du plats med fyra stycken höga BFT-betesaskar och ytterligare en till BFT-betesask i den stora sidfickan. De två facken på sidorna får du lätt och ledigt plats med mindre beteslådor, tänger, matlådor eller mindre föremål. Det följer med betesaskar när du köper BFT Predator BAG

2. Abu Garcia Beast

Abu Garcia Beast passar utmärkt för dig som behöver en helt vattentät fiskeväska som passar i alla lägen. Man har valt att förstärka bottnen med extra tjock material för att öka livslängden på väskan och göra den mer stabil. När du köper denna fiskeväska medföljer även betesaskar. Eftersom man valt att designa fiskeväskan på höjden istället för bredden tar den inte upp mycket plats. Så har du ont om plats i båten passar denna fiskeväskan utmärkt för dig.

3. Abu Garcia Pro Boat

Abu Garcia Pro Boat är nästan exakt likadan som modellen ovan, men det finns några saker som skiljer sig åt. Denna modellen har mindre men större fack medans modellen ovan har fler men mindre fack. Behöver du flera fack för att hålla ordning på din fiskeutrustning rekommenderar vi modellen ovan men har du bra koll så rekommenderar vi denna väskan för den är en aning större. Det är alltid bra att ha extra utrymme när man fiskar

4. Daiwa Prorex

Daiwa Prorex Roving är egentligen en fiskeryggsäck men den har samma kapacitet som en vanlig fiskeväska. Så är du en sportfiskare som ständigt rör på sig så är denna fiskeväska ett utmärkt alternativ för dig. Fiskeväskan är utrustad med ett flertal olika fack för olika funktioner. Det som är väldigt unikt med denna fiskeväska är att den är utrustad med ett separat fack för solglasögon. När du köper denna fiskeväska medföljer även 4 stora betesaskar.

5. Abu Garcia Large

En fiskeväska som är designad för gäddfiske, kan det bli bättre? Fiskeväskan är konstruerad på det sätt att stora beten ska kunna få plats i väskan. Man har delat upp fiskeväskan i flera olika sektioner för att underlätta ditt fiske. Huvudfacket består av 5 stora betesaskar och de två sidofacken kan du utan problem rymma ytterligare två mindre betesaskar. Toppfacket är plan yta så du kan ha med dig annat förutom betesaskar i väskan.

6. Daiwa Prorex Lure

En fiskeväska som inte är alltför dyr men ändå håller en hög standard? Vi pratar såklart om Daiwa Prorex Lure Bag som är otroligt bra för pengarna du betalar. Väskas yttre är av 100% polyuretan för att göra fiskeväskan så vattentät som möjligt. Man har valt att gummiförstärka bottnen för att ge väskan en bättre konstruktion och gör den mer vattentät. Huvudfacket rymmer tre stycken djupa betesaskar så du lär kunna få med dig alla nödvändiga beten för en lyckad fisketur. Utöver detta så har väskan tre stycken sidofack som lätt och ledigt rymmer mindre askar eller tillbehör. Som många andra fiskeväskor finns det en tom ficka högst upp där du kan till exempel kan ha din lunchbox.

7. Savage Gear System

Savage Gear System är en utmärkt fiskeväska som är en aning mindre än de vi tidigare recenserat, men låt inte det hindra dig. Denna fiskeväska har en massa smarta funktioner för att underlätta ditt fiske. Huvudfacket är uppdelat i två så du kan ha med dig tre stycken stora beteslådor och din matlåda i samma fack. Utöver huvudfacket så har fiskeväskan 4 stycken sidofack där du utan problem kan få plats med mindre betesaskar eller tillbehör såsom tänger, våg eller reserv rullen.

8. Daiwa Prorex Tackle

Daiwa Prorex Tackle är den mest robusta fiskeväskan på denna listan. Den hårda EVA-plasten gör att fiskeväskan är 100% vattentät och tåler ordentligt med stryk. Man har även valt att utrusta bottnen med extra plast för att göra den mer robust och öka livslängden. Väskan rymmer ett flertal betesaskar och tillbehör för att du ska kunna lyckas med ditt fiske. Väskan passar även utmärkt för friluft-människor som måste förvara ömtåliga föremål.

9. Savage Gear Lure

Savage Gear Lure Bag är en av de största fiskeväskorna som Savage Gear tillverkar och denna fiskeväska är enorm. Är du ute efter en stor fiskeväska som inte får kosta för mycket är detta rätt alternativ för dig. Fiskeväskan rymmer fyra beteslådor i huvudfacket och i de två sidofacken kan du utan problem få plats med två stycken mindre betesväskor. Toppen av väskan är gjord för att du ska få plats med en matlåda, men självklart kan du fylla den med annat.

10. Fauna Älgen

En ordentlig fiskestol kan aldrig bli fel. Många sportfiskare fiskar på land och rör ständigt på sig. Det kan då bli bökigt om man ska gå och bära på en stol och fiskeväska, men med denna fiskeryggsäcken har du både en stol och fiskeväska i samma anordning. Fiskeryggsäcken passar utmärkt till både sportfiskare och friluftare.

11. Abu Garcia Beast

Abu Garcia var väldigt sena med att tillverka bra fiskeryggsäckar, men när de släppte denna ryggsäcken så blev den snabbt väldigt populär. Mycket beror på att den rymmer lika mycket som de stora fiskeväskorna men den är mycket smidigare och betydligt mer praktisk. Ryggsäcken är tillverkad i helt vattentät material så du behöver inte oroa dig om att dina kläder blir blöta. Väskans huvudfack där du utan problem kommer få plats med alla dina fiskedrag. Utöver det så har väskan två mindre sidofack där vi rekommenderar att du har dina fisketänger eller andra tillbehör. Läs mer HÄR

Vilken är den bästa fiskeväskan?

Att hitta den bästa fiskeväskan har varit en otroligt svår uppgift eftersom det inte riktigt finns ett rätt svar, allt kommer fram till vilka behov du har. Men den fiskeväska som fått absolut bäst recensioner är utan tvekan den välkända fiskeväskan BFT Predator Bag. Fiskeväskan är otroligt rymlig och du kommer garanterat få plats med dina draglådor och tillbehör.

Vilken fiskeväska passar mig?

Att välja rätt fiskeväska är otroligt viktigt för att lyckas med fisket. Hur är en bra fiskeväska viktigt? Jo eftersom en bra fiskeväska rymmer alla de beten och tillbehör du behöver ha med dig ut för att lyckas med ditt fiske. Om du fiskar från båt är det extra viktigt att du väljer en fiskeväska som passar båtens storlek. En för stor fiskeväska kan ta upp onödigt mycket plats vilket kan bli problematiskt om du får en stor fisk och behöver utrymmet.

Ska man ha en vattentät fiskeväska?

Vissa ser det som en självklarhet andra inte. Vi rekommenderar att alltid gå för de vattentäta fiskeväskorna, på detta sättet kan du skydda icke vattentäta objekt såsom mat, elektronik och kläder.

Vilken fiskeväska är störst?

Den största fiskeväska som vi recenserat är utan tvekan BFT Predator Bag. Predator Bag är otroligt rymlig och du kommer garanterat få plats med alla dina draglådor och mycket mera. Fiskeväskan har ett flertal fack för olika tillbehör och beten.

Finns det fiskeväskor med lådor?

Alltfler fisketillverkare blir snålare och snålare och inga tillbehör följer oftast med. Men det finns vissa som skiljer sig från mängden och det är Abu Garcia. Många fiskeväskor från Abu Garcia tillkommer beteslådor. Om du är ute efter en fiskeväska där beteslådor tillkommer rekommenderar vi starkt Abu Garcia Large Pike.

Bästa fiskeväskan med stol

Är du en sportfiskare på resande fot som behöver en bra fiskeväska med inbyggd stol? Då har vi den rätta fiskeväskan just för dig, Fauna Älgen Classic är den fiskestolen som fått absolut bäst recensioner och omdömen. Denna fiskeväska är otroligt rymlig och passar både fiskare och friluftare.

Bästa fiskeryggsäcken

Är du inte ett fan av traditionella fiskeväskor eller är du på resande fot? Då rekommenderar vi starkt den välkända fiskeväskan från Abu Garcia. Abu Garcia Beast Pro är den fiskeryggsäcken som fått bäst recensioner och många sportfiske profiler pratar varmt om denna fiskeryggsäcken.

Sammanfattning

Att hitta den rätta fiskeväskan för dig är inte så svårt som det verkar. Tänk bara på dina behov och läs våra beskrivningar så kommer du inte bli besviken. Det viktigaste är inte att ha det absolut bästa utan att ha den fiskeväska som du anser är bäst för dig.

Lämna en kommentar