Hur Utför Vi Våra Tester

Här kan du läsa alla steg vi följer för att kunna producera detaljerade och pålitliga tester. Vi samlar information ifrån ett flertal olika ställen och på olika sätt, detta gör att vi kan producera bra innehåll som underlättar för dig som konsument att göra rätt köpbeslut.

Recensioner & omdömen

När vi ska hitta nya produkter att recensera letar vi främst efter omdömen som konsumenterna har lämnat, detta gör att vi får en bättre uppfattning om produkten. För att hitta recensioner om produkter använder vi oss främst av Pricerunner, Trustpilot, Reco och Prisjakt. Recensionerna som konsumenterna lämnar gör att vi får personliga erfarenheter om produkten, vilket gör att vi kan skapa mer pålitliga tester. Utöver de personliga erfarenheterna som vi får tar del av gör recensionerna det lättare för oss att påbörja vårt arbete.

Diskussioner

När vi har hittat produkter som fått bra recensioner kollar vi på olika forum för att se om vi kan få mer detaljerad information ifrån konsumenterna. När vi letar på olika forum kollar vi på både engelska och svenska forum för att få fram så mycket värdefull information som möjligt. Oftast finns det redan befintliga trådar om just den produkten vi försöker få fram information om. Finns det inga befintliga trådar skapar vi egna för att få fram mer information och personliga erfarenheter om både produkten samt varumärket.

Våra egna tester

Våra samarbetspartners gör det även möjligt för oss att utföra egna tester i viss mån. Bland de kategorier som vi oftast recenserar om har vi skaffat samarbetspartens. Våra samarbetspartners gör det möjligt för oss att kunna utföra egna tester i viss mån och få professionell feedback om produkter/varumärken.

Samarbetspartners

Våra samarbetspartners består antingen av butiker som skickar produkten till oss för testning, eller folk som arbetar inom branschen. Samarbetspartnerna gör det möjligt för oss att få en bättre uppfattning om produkten/varumärket och blir en fin avslutning på testet.

Tester av varumärken

När vi gör tester på varumärken tar vi upp både för- och nackdelar med varumärket och konsumenternas egna åsikter. När vi granskar varumärken kollar vi på ett flertal olika forum för att se vad konsumenterna har att säga, vilket gör att vi kan se vad som är bra och dåligt. Vi gör även egna frågeställningar om diverse produkter som varumärket ger ut för att se vad konsumenterna har att säga.

Alla varumärken har starka och svaga sidor. Vårt mål är att belysa varumärkets starka och svaga sidor, för att göra det lättare dig som konsument att hitta rätt produkt för dina behov. Exempel: Du letar efter ett nytt fiskespö för endast abborrfiske, du hittar ett fiskespö som är framtaget av ett företag med väldigt brett sortiment, är fiskespöt då verkligen rätt för dig? Istället kan det vara smart att hitta företag som nischat in sig på specifika produkter, för att hitta det rätta varumärket för dina behov.

Våra tester av varumärken är inte för ett negativt syfte, utan mer för att få fram vilka produkter som konsumenterna anser är bra och dåliga. Med hjälp av recensioner/omdömen kan man se vilka sorters produkter varumärket gör bra och dåligt. Om ett flertal recensioner/omdömen är negativa inom en viss kategori varumärket har, kan det vara ett bra alternativ att välja ett annat. Exempel: Varumärket är inom hudvård och säljer primärt produkter inom fotvård, handkräm och kroppsoljor. Varumärket får bra respons på majoriteten av deras produkter inom fotvård och handkrämer, medans produkterna inom kroppsoljor får dålig respons. Bara för att varumärket tar fram bra produkter inom en viss kategori, betyder inte det att alla produkter ifrån ett visst varumärke är bra. Som konsument är det viktigt att kolla recensioner på produkterna man köper för att få en åsikt ifrån en annan konsument.

Vilka produkter väljer vi?

När vi väljer ut produkter att recensera kollar vi först på om det finns en efterfrågan om just den produkten. Om vi ser en efterfrågan och det inte finns några konkreta och pålitliga tester, börjar vi kolla upp information om produkten och ser om vi kan ge ut en pålitlig detaljerad produktrecension. Har vi ingen tillgång till bra information eller omdömen påbörjar vi inte ett test.