Om Webbkollen

Om Webbkollen

Webbkollen är en recension & jämförelsesajt vars mål är att ge ut kompletta produktbeskrivningar, för att göra det enklare för dig att hitta rätt produkt och fatta bättre köpbeslut. Vi sammanställer information ifrån ett flertal olika källor för att ge ut detaljerade produktbeskrivningar, så du inte behöver leta reda på information ifrån andra sajter för att fatta rätt beslut.

Recensioner

Utöver de kompletta produktbeskrivningarna som vi sammanställer recenserar vi även olika varumärken och dess för- och nackdelar för att du som konsument ska känna dig bekväm med ditt köp. Alla varumärken har styrkor och svagheter beroende på segment och vårt mål är att belysa dessa. När vi granskar olika varumärken kollar vi främst på vad konsumenterna har lämnat för omdömen hos exempelvis Pricerunner, Trustpilot, Reco, Google recensioner, men vårt största fokus går åt av att läsa diverse forum för att få fram så mycket information som möjligt. När vi granskar olika varumärken är det inte för ett negativt syfte, utan mer för att du ska hitta rätt varumärke för dig.

Vad skiljer oss åt

Till skillnad ifrån många andra jämförelsesajter samlar vi in information ifrån flera olika håll för att ta reda på så mycket information som möjligt så vi kan ge ut detaljerade sammanställningar av varje produkt vi recenserar. Faktan vi tar in kommer främst ifrån butiker, kundtjänster, verkstäder och konsumenterna där vi lägger allra störst tillit på. Vi arbetar främst med insamling av lämnade omdömen av konsumenterna som har använt produkten istället för att gå på butikernas fakta.

Varför Webbkollen startades

Vi bestämde oss för att skapa Webbkollen för att vi kände att de flesta jämförelsesajterna endast gav ut information ifrån butikerna. Vårt mål med sidan är att kombinera konsumenternas personliga åsikter om produkten och samla in information ifrån både butiken samt tillverkaren. I många fall skriver butikerna korta produktbeskrivningar som inte hjälper konsumenten i rätt spår vilket kan leda till en missnöjd kund. Sätten som vi tar in information på gör att vi kan producera och ge ut detaljerade produktbeskrivningar för att underlätta för konsumenten.

Hur kan vår tjänst vara gratis?

För att Webbkollen ska kunna förbli kostnadsfri har vi annonser och samarbeten, men det påverkar inte det slutgiltige resultatet av våra recensioner eller jämförelser. Våra intäkter består mestadels av provisioner ifrån köp som våra besökare gör. När du som besökare hos Webbkollen läser en av våra produktbeskrivningar och bestämmer sig för att köpa produkten får vi provision. Läs mer om hur det fungerar på Integritetspolicyn.