Bästa sågbocken [Bäst i Test 2023]

Dags att köpa ny sågbock? Webbkollen är här för att hjälpa dig. Vi har granskat marknaden för att hitta den bästa sågbocken till det bästa priset. Vi tar hänsyn till pris samt kvalité när vi recenserar produkter. Vi utför även egna tester för att säkerställa att recensionerna överensstämmer med verkligheten. Vi har sammanfattat de bästa sågbockarna på marknaden

Att använda sig av en sågbock är ett måste för att kunna såga brädor. Det förenklar arbetet enormt och gör det säkrare för dig att utföra jobbet. Dessutom går det fortare. Det finns bara fördelar med sågbockar inga nackdelar, kanske kostnaderna. Att välja rätt sågbock är viktigt, då en sågbock av sämre kvalité lättare går sönder och olyckor kan hända. Webbkollen har därför granskat marknaderna för att hitta de bästa sågbockarna till det bästa priset.

Vi kommer att gå igenom de bästa sågbockarna på marknaden. Nedan är de mest populära och bäst recenserade sågbockarna på marknaden. Webbkollen.se har självklart utför egna tester för att nå fram till det bästa resultatet och sett till att recensionerna håller upp till verkligheten.

Bästa sågbockarna

  1. Stanley Sågbock
  2. Stanley Fatmax
  3. Sågbock STST1
  4. DE7035-XJ
  5. Stanley Hopfällbar

1. Stanley Sågbock

Det kända högpresterande märket Stanley är tillbaka med ännu en utmärkt produkt. Denna justerbara sågbocken klarar upp till 454 kg per par. Vilket är ovanligt bland sågbockar i denna prisklass. Denna sågbock passar perfekt för arbete hos kund eller hemma i verkstaden. Läs mer HÄR

2. Stanley FatMax

Stanley FatMax är en storebrorsan till sågbocken ovan. Denna kraftfulla sågbocken klarar hela 1135 kg. Vilket är bland det bästa branschen sett. Sågbocken är justerbar till max 1025 mm med upp till 215 mm vid varje ben. Stegen är gjord av aluminium-polypropen vilket är känt för att hålla länge och inte vika sig. Fötterna är gjorda av bi-material för att så så stabilt som möjligt. Dessutom väger stegen endast 5,25 kg, denna stegen är perfekt för snickare och byggarbetsplatser.

3. Sågbocken STST1

Sågbocken STST1-70355 är perfekt för dig som är ute på resande fot. Den låga vikten gör denna sågbock väldigt lätthanterlig och eftertraktad. Den är kompakt hopfällbar vilket gör den perfekt vid förvaring i bilen. Eller små utrymmen. Men låt inte materialet lura dig. Även om denna sågbocken är gjord av plast är den väldigt robust och tåler mycket stryk. Dessutom är den utrustad med gummifötter och glidskydd för extra stabilitet.

4. DE7035-XJ

Sågbocken DE7035-XJ är väldigt använd inom byggvärlden och har fått väldigt goda recensioner från snickare runt om i hela Sverige. Varför? Jo på grund av hur lätt denna sågbocken är att hantera. Smidig att ta med till arbeten, dessutom är den väldigt stabil och lätt att förvara i bilen.

5. Stanley Hopfällbar

Den smidigaste sågbocken på hela listan. Sågbocken Hopfällbar 2-P är perfekt för dig med en mindre arbetsbil eller har ont om plats i hemmet. Den kompakta storleken gör det lätt för hantverkare att ta med till kunderna utan besvär. Dessutom är den väldigt lätt att sätta upp samt koppla samman.

Sågbock i trä eller metall?

Ska man ha en sågbock i trä eller metall? Om du är ute efter en robust sågbock som du kan använda i alla lägen är de i metall oftast bäst. Är du däremot en vanlig hemmafixare som sågar lite ved varje år spelar det inte så stor roll, du kan till och med bygga din egna sågbock. Att bygga en egen sågbock är inte så speciellt svårt, det finns tonvis med information på nätet.

Vilken sågbock till motorsåg?

Ska du använda en motorsåg till din sågbock? Då rekommenderar vi starkt att du använder en sågbock som kan hålla fast virket eftersom det annars kan flyga åt alla möjliga håll. De flesta sågbockar har inte inbyggda spännen utan det är något du måste köpa till. Men vilken sågbock ska du ha? Alla de modeller vi rekommenderar ovan fungerar utmärkt att använda med motorsåg.

Köpa eller göra en egen sågbock?

Ska jag köpa eller tillverka min egna sågbock? Om du är händig och bekväm med dina verktyg kan det vara en bra ide att tillverka sin egna sågbock. Men blir den verkligen lika bra som de man köper? Antagligen inte. De sågbockar som säljs idag är av starkt stål och är otroligt robusta, men de hemmagjorda sågbockarna har en tendens att börja svaja och vara ostabila.

Hur mycket kostar en sågbock?

Vad kostar en sågbock? En ordentlig och vettig sågbock kostar runt 500 kr och uppåt. Men tänk på att de flesta sågbockarna som ligger runt 500 kr är av hårdplast och lämpar sig inte för alla typer av arbete.

Kan man tillverka sig egna sågbock?

Kan man tillverka sin egna sågbock? Svaret på den frågan är ja. Det finns tonvis med information ute på nätet och byggmanualer på hur man gör sin egna sågbock. Att tillverka sin egna sågbock är otroligt kul och är otroligt lärorikt.

  • Lars Henriksson

    Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.