Bästa kopieringspappret [Bäst i Test 2024]

Vi anser att det är väldigt viktigt att skrivarpapper håller en god kvalitet. Olika kopieringspapper motsvarar krav på olika sätt, och ibland är det extra viktigt att använda papper av allra bästa kvalitet. Det är bra att veta vilket papper som är bäst för utskrift av foton, visitkort, skrivna uppgifter, flygblad, eller affischer. Det bästa kopieringspapperet måste inte passa till allt, men det ska vara funktionellt. Vi har i den här artikeln valt att ta upp flera olika sorters kopieringspapper för att du lättare ska finna den variant som passar dig allra bäst.

När det kommer till kopieringspapper kanske man inte alltid vill spendera flera hundra kronor i månaden på det. Dessutom tillkommer kostnader för proto, bläck, el med mera. Vi rekommenderar att ha flera sorters kopieringspapper för att minska ner kostnaden. Till massutskrifter går det bra med ett billigare och tunnare papper, medan vi absolut kan rekommendera tjockare kvalitetspapper till utskrifter av foton. Kopieringspapper av standardkvalitet fungerar ofta till både bläckstråle- och laserskrivare. Det säljs i buntar och utskrifterna blir ekonomiska.

Vi tar här upp våra fem absoluta favoriter när det kommer till kopieringspapper. Vi ger lite info om varje papper, och tar upp vilka fördelar samt nackdelar det finns med de olika varianterna.

Bästa kopieringspappret

 1. Multicopy Kopieringspapper
 2. Color Copy Kopieringspapper
 3. Kopieringspapper Utskrivbara
 4. Staples A4-papper
 5. Color Copy Kopieringspapper 90g

1. Multicopy Kopieringspapper

Det här pappret från MultiCopy är ohålat och i A4-format. Det är ett budgetalternativ när det kommer till kopieringspapper men det är inte ett dåligt papper. Vi kan dock känna att det är mer avsett för massutskrifter och slit och slängbruk. Pappret fungerar utmärkt för uppgifter där kvaliteten inte är lika viktig som kvaliteten på utskriften. Till större projekt, eller när du bara ska ha en text utskriven för eget bruk är pappret optimalt. Det är även ett bra papper om du ska skriva ut större mängder av något som bara ska användas vid ett enstaka tillfälle.

Pappret är tunt och något sladdrigt, och man bör inte räkna med att det är åldersbeständigt.

Vi gillar att pappret är miljömärkt och under produktionen görs det inga onödiga utsläpp av koldioxid.

Fördelar:

 • Billigt
 • Fungerar i alla skrivare
 • Bra för massutskrifter
 • Miljömärkt

Nackdelar:

 • Inte bra för foton
 • Sladdrigt och tunt
 • Bläck kan flyta ut ibland

2. Color Copy Kopieringspapper

Pappret från Color Copy är det ledande fullfärgspappret på marknaden. Det är ett tjockare papper, utan hål. Pappret har tillverkats i samråd med tillverkare av olika skrivare, kopiatorer samt faxar. Vi älskar verkligen det förstklassiga resultat som blir i alla kontorsmaskiner med det här pappret. Färgerna hamnar exakt där de ska, och blöder inte. Pappret har en speciell yta som ger skarpa konturer både i text och bild. Dessutom återges färger och mönster på ett optimalt sätt. Det här är ett papper som känns väldigt lyxigt. Vi anser att det är ett perfekt val för både arbetsplatser och hem.

Pappret är obestruket och det är åldersbeständigt vilket gör att det lämpar sig för utskrift av både viktiga dokument och foton vilket vi gillar. Pappret har också en EU Ecolabel samt uppfyller kraven för FSC-märkning.

Fördelar:

 • Åldersbeständigt
 • Fungerar för foton
 • Ger extremt bra resultat
 • Miljömärkt
 • Tjockt papper

Nackdelar:

 • Något högt pris

3. Kopieringspapper Utskrivbara

De här kopieringspapperen ser vi som ett av de allra bästa! De är de enda färgade varianterna vi har med i vår artikel. Det är ett lite dyrare papper, och kanske inget man använder till varje vardagsutskrift, men det är ett viktigt tillbehör och de passar både i skolan, på arbetsplatsen eller i hemmet om man vill festa till utskriften lite. Vi kan tipsa om att skriva ut små affischer, broschyrer, visitkort och en hel del annat på det färgade pappret.

Arken är i A4-format och vi gillar att bläcket inte färgar av sig alls tack vare de högkvalitativa ingredienserna i pappret. En stor fördel anser vi också är att pappret trots sina vackra färger kan användas både i kopiatorer och alla typer av skrivare.

Fördelar:

 • Hållbart papper
 • Glada färger
 • Utskriften blir skarp
 • Fungerar i alla skrivare

Nackdelar:

 • Dyrt
 • Inget papper att använda för massutskrifter

4. Staples A4-papper

Staples A4-papper, för laserskrivare och bläckstråleskrivare, 80 g/m², vitt
Staples kopieringspapper i A4-format fungerar med både bläckstråleskrivare och laserskrivare. Pappret är ohålat, och det är ett av de vitaste kopieringspapper vi sett. Pappret är ett multifunktionspapper och har en jämn finish som ger bra resultat på både text samt bilder.

Vi gillar att det här pappret är helt syrafritt, men trots det väldigt ljust. Det ger en enorm kontrast när du skriver ut bilder samt texter av olika slag. Eftersom pappret är multifunktionellt kan det användas i alla typer av skrivare, kopiatorer, fax med mera. Det fungerar också bra för utskrift av de flesta dokumenttyper som rapporter, brev, uppsatser, bilder och annat.

En enorm fördel är att den här förpackningen innehåller hela 2500 ark obuntade papper. De lösa bladen är väldigt bra för påfyllning i större kontorsmaskiner.

Fördelar:

 • Mycket papper för pengar
 • Fungerar till det mesta

Nackdelar:

 • Kanske onödigt stor förpackning för hushållet

5. Color Copy Kopieringspapper 90g

Color Copy Kopieringspapper finns inte bara i klassiskt 80g format utan även i något tjockare kvalitet. Även här får vi ett utomordentligt resultat och det är inte så konstigt att det här pappret är det ledande fullfärgspappret enligt oss. I samråd med alla de stora tillverkarna av kontorsmaskiner har pappret utvecklats för att ge bra utskrifter både när det gäller bilder och olika dokument.

Vi är förvånade över hur bra konturer och olika kontraster återges på det här pappret. Även om det inte är speciellt dyrt fungerar det lika bra som ett kvalitetspapper, även om det inte är lika tjockt.

En sak vi verkligen älskar är att förpackningen är återförslutningsbar. Pappret är dessutom åldersbeständigt och det är miljömärkt enligt FSC och EU Ecolabel. Vi kan varmt rekommendera det här pappret både för utskrifter i hemmet och på kontoret om det inte rör sig om extremt stora mängder.

Fördelar:

 • Extremt bra resultat
 • Miljömärkt
 • Fungerar i alla kontorsmaskiner

Nackdelar:

 • Något högt pris för massutskrifter

Mer om kopieringspapper

Att välja kopieringspapper är inte alltid helt lätt. Vi rekommenderar att du hittar ett papper som passar just dina behov och därför har vi satt samman den här artikeln om det bästa kopieringspapperet. Olika skrivare kan behöva olika papper, och om du äger en bläckstråleskrivare kan de behöva speciella papper. Det beror på att de har ett lite annorlunda sätt att fungera på. Bläcket sprutas ut i en högre hastighet, och det bästa kopieringspapperet för en sådan skrivare måste vara mer absorberande. Alla de kopieringspapper vi tagit upp fungerar för bläckstråleskrivare men Multicopy Kopieringspapper har en tendens att släppa ifrån sig lite färgblödning.

Är kopieringspapper lämpliga för foton?

Både laserskrivare och bläckstråleskrivare kan skriva ut foton, men bläckstråleskrivaren är mer exakt och ger högre kvalitet. Ett kopieringspapper har i regel bara en typ av yta medan riktiga fotopapper finns i både matt, glansig och halvglansig yta.

För att få foton i allra bästa kvalitet är riktigt fotopapper att föredra, men om det gäller utskrift av enstaka bilder kan även åldersbeständigt papper fungera om man väljer ett dyrare kopieringspapper. Vi kan rekommendera papper som Color Copy Kopieringspapper A4 220 g/m² för den som vill använda just det bästa kopieringspapperet till foton.

Vart hittar jag kopieringspapper till bästa pris?

Det bästa kopieringspapperet finns på flera ställen i både mindre och större förpackningar men det gäller också att hitta det bästa priset. Oavsett om du ska skriva ut större eller mindre mängder är det av väsentlig vikt att veta var kopieringspapper säljs till bästa pris. Vi har tittat lite närmare på det här, och vi har insett att Lyreco är det absolut billigaste stället om du ska köpa det bästa kopieringspapperet.

Där finns både mindre och större förpackningar till väldigt bra priser. Kopieringspapperet är av god kvalitet och du kan med gott samvete skriva ut även större mängder tack vare de låga priserna.

Hos Stapels finner du alla de varianter av kopieringspapper vi tagit upp i vår artikel, och det är lätt att handla oavsett om du är företagare eller privatperson. I sortimentet finns förpackningar från 500 ark till 2500 ark vilket är en stor fördel.

Lämna en kommentar