Bästa gramvågen [Bäst i Test 2023]

Ska du väga smycken eller laga mat efter perfektion? Då är det viktigt att ha den rätta gramvågen. Webbkollen har sammanfattat de fem bäst recenserade gramvågarna på marknaden 2023.

Att ha en bra gramvåg är viktigt för att kunna väga föremåls exakta vikt, vilket är väldigt viktigt i många branscher speciellt inom smyckes industrin. Om du är ute efter en gram våg som visar exakta siffror så rekommenderar vi att du införskaffar dig en av de följande modellerna.

Bästa gramvågarna

  1. Digital våg
  2. Smyckes våg
  3. Portabel våg
  4. Pocket våg
  5. Bärbar våg

1. Digital våg

Är du ute efter en gramvåg som visar exakta siffror? Då är denna vågen det perfekta alternativet för dig. Vågen är gjord i metall med en LCD-display, så råkar du tappa vågen kommer den i flesta fall att hålla.

2. Smyckes våg

Denna smyckes våg är ett perfekt alternativ för dig som antigen väger smycken eller kryddor. Vågen har en maxvikt på 500 gram. Det som gör denna vågen unik och bra är att den har ett batteri alarm. Vågen kommer att säga till när du behöver byta batteri. Något du inte vill få problem med om du har en viktig kund.

3. Portabel våg

Denna portabla vågen är perfekt för dig som ständigt är på resande fot. Vågen går att vika ihop för att ge extra skydd något som är perfekt om den råkar glida ur fickan. Vågen har en maxvikt på 500 gram med 0,1 grams intervall. Den upplysta displayen kommer underlätta om du måste väga saker i mörker. Vågen kan visa vikter i gram, ounce, carat och grains.

4. Pocket våg

Behöver du en våg som räcker länge? Då är denna pocketvågen det perfekta alternativet för dig. Vågen stänger nämligen av sig själv efter 1 minut för att spara batteri. Eftersom vågen har denna funktion ökar det livslängden på vågen med hela 40%. Vågen kan väga saker från 0.4g till 1000g.

5. Bärbar våg

Denna bärbara vågen är en av de bästa på marknaden. Den kan väga allt från 0,1 gram till 1000 gram. Vågen är gjord av rostfritt stål och har ett skyddande lock i hårdplast. Vågen passar perfekt i fickan eller i väskan. Även denna vågen har samma smarta funktion som den ovan, att den stänger av sig själv efter 120 sekunder. Vågen kan visa vikter i gram, ounce och dwt. Med vågen följer även två stycken AAA batterier med, så du slipper undan mer problem.

Vilken gramvåg ska jag välja?

Många gramvågar visar inte 100% rätt vilket kan bli väldigt problematiskt i många branscher. Om du är ute efter en våg som är extremt hållbar men ändå visar exakta siffror? Då rekommenderar vi antigen den Bärbara eller den Portabla vågen

Ska gramvågen vara vattentålig?

Självklart är den en fördel att ha en vattentålig våg, men är det ett måste? Vi anser inte att det är speciellt viktigt att ha en vattentålig våg då den väldigt sällan kommer att utsättas för vatten.

Ska man ha en liten eller stor gramvåg?

Är det någon skillnad mellan en stor eller liten gramvåg? Nej! En vågs storlek ska inte reflektera resultatet i slutändan. Vi rekommenderar att du införskaffar dig en våg som passar dina behov. Behöver du en liten våg som får plats i fickan fungerar det lika utmärkt som en större våg.

  • Lars Henriksson

    Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar