Bästa fotstödet [Bäst i Test 2023]

När man sitter vid datorn eller bara har ett stillasittande arbete kan det vara skönt att lägga upp fötterna på något. Kanske vill man ta av sig skorna och röra lite på fötterna? Att sitta med fötterna rakt ner, i trånga skor under flera timmar kan leda till obehag, svullna ben och hälsotillstånd som åderbråck eller liknande kan förvärras. Dessutom finns det risk att man drabbas av fotsvett eller rent av fotsvamp om man sitter med skor på under hela arbetsdagen.

Det bästa fotstödet kan användas både på kontoret och hemma. Det fungerar lika bra för arbetaren som för den som spenderar största delen av dagen med att spela spel. Fotstödet agerar avlastande för både ben och fötter. Dessutom kan flera av varianterna ge ökad komfort för både ryggen, höften och fotlederna genom att fotstödet ställs in.

Vi kan varmt rekommendera att investera i ett bra fotstöd istället för att till exempel lägga upp fötterna på gamla tidningar eller högtalare. Några av de fotstöd vi tar upp här har inbyggd massage, de kan lutas och mycket annat.

Vet du med dig att du sitter mycket under dagen? Titta på våra recensioner av de bästa fotstöden för att finna en variant som passar dig.

Bästa fotstöden

 1. Kensington Fotstöd
 2. Kensington Fotstöd Sole
 3. Fellowes Fotstöd
 4. Kensington Solesaver
 5. NEDIS Fotstöd

1. Kensington Fotstöd

Kensington Fotstöd KENSINGTON SoleMate Plus Tilt är ett fotstöd för den seriösa. Vi rekommenderar varmt den här modellen för dig som är seriös och som verkligen vill ha en praktisk lösning när du behöver sitta stilla under en längre tid. Det här fotstödet ger en bättre blodcirkulation, det förbättrar hållningen och såväl fötterna som benen avlastas vid allt sittande arbete. Det här leder till att du kan arbeta längre stunder utan att uppleva obehag från dina ben.

Något vi gillar är att både vinkeln och höjden på fotstödet kan varieras för att såväl höft som fotleder och nedre delen av ryggen ska få optimal komfort. Tack vare systemet SmartFit som dessutom är färgkodat kan du finna de ställningar som är mest ergonomiska för dig.

Fördelar:

 • Låsbar lutningskontroll
 • Stabil
 • Bra pris
 • Ger skön massage
 • Förbättrar komforten
 • Bra grepp på fotplattan
 • SmartFit
 • Ergonomiskt utformat

Nackdelar:

 • Inga

2. Kensington Fotstöd Sole

Upplever du ofta att du har trötta fötter eller ben efter en lång dag på kontoret? Kanske är det efter flera timmars gaming lite jobbigt att hålla fötterna stilla på golvet? Det har vi full förståelse för och vi vet att det finns lösningar. Med Kensington Fotstöd Solemassage får du upp fötterna en bit från golvet så både de och dina ben avlastas. Du får en bättre cirkulation och tack vare gungmekanismen i fotstödet finns det också möjlighet för dig att träna anklarna samtidigt som du jobbar eller spelar.

Fotstödet har en stimulerande yta som ger trevlig fotmassage. Tack vare att lutningen kan ställas in i upp till 30 grader, och med fem olika inställningar i höjdledd kan du enkelt anpassa fotstödet efter dig.

Fördelar:

 • Kan anpassas perfekt i höjd
 • Masserande yta
 • Bra grepp på fotplattan
 • Får plats även under lägre skrivbord

Nackdelar:

 • Något högt pris
 • Kan kännas lite instabilt

3. Fellowes Fotstöd

Om du vill ha ett fotstöd som är av standardmodell och som fyller sin funktion utan massor av extrafunktioner är Fellowes Fotstöd standard svart en bra lösning vi verkligen rekommenderar. Fotstödet passar lika bra under skrivbordet på kontoret som under datorn eller pysselbordet hemma.

Vi gillar att det här fotstödet har basfunktioner som fungerar bra. Det är lätt att hantera, och gör det ett fotstöd ska. Höjdmässigt kan fotstödet ställas i två lägen som 85 mm och 105 mm. Fotstödet har en fritt flytande plattform, och du kan både böja fotlederna samt sträcka dina ben när du använder fotstödet.

En sak som är en stor fördel med det här fotstödet är att den lite bulliga ytan på fotplattan ger skön massage under fotsulorna. Det minskar spänningar i fötterna och tack vare lutningsfunktionen kan du anpassa fotstödet så det passar just dig.

Något annat vi gillar är att fotstödet är i återvunnen plast.

Fördelar:

 • Återvunnen plast
 • Ger skön massage
 • Yta i gummi

Nackdelar:

 • Bara två höjdlägen
 • Känns budgetmässigt

4. Kensington Solesaver

Kensington Fotstöd Solesaver är en mer avancerad variant av fotstöd. Det kan anpassas i flera höjder, vinklarna kan justeras i 10, 15 eller 20 grader för optimal komfort och fotplattan är generöst tilltagen. Det här fotstödet ger en bättre hållning vid skrivbordet samtidigt som cirkulationen förbättras enormt. Tack vare att fotstödet kan ställas in i höjdled får du alltid en korrekt hållning i både ländrygg och höft. Det minskar risken att drabbas av ryggproblem.

Det här fotstödet har en konturfotgreppspanel som gör att foten inte glider ner när den placeras på fotstödet. Det är särskilt praktiskt när man väljer en mer rejäl lutning på fotplattan. En annan sak vi verkligen gillar med fotstödet är att det står stadigt på golvet. Du behöver inte oroa dig för att det ska fara iväg även om du inte har en vägg att skjuta upp det mot.

Fördelar:

 • Flera lutningsalternativ
 • Kan varieras i höjd
 • Stabilt
 • Står stilla

Nackdelar:

 • Priset

5. NEDIS Fotstöd

NEDIS Fotstöd Plast Svart är ett väldigt billigt fotstöd i plast som diskret kan placeras under skrivbordet. Trots att fotstödet är av billigare modell fyller det sin funktion på ett bra sätt. Fotstödet har små knottror på ovansidan som både ger skön massage samtidigt som de förbättrar fötternas grepp på fotstödet. Vi gillar att fotstödet är väldigt standard, och det är enkelt att hantera. Det har dock väldigt få inställningsmöjligheter. Du kan till exempel inte ställa fotstödet i olika höjder och det kan bara lutas i en ställning. Du kan dock välja att ha fotstödet platt och då kommer fötterna upp något högre.

Det här fotstödet är ett solklart val för dig som vill ha något bättre ergonomi, men ändå inte lägga ut speciellt mycket pengar på just ett fotstöd. Vi rekommenderar dock att placera någon form av matta under fotstödet då det tenderar att flytta lite på sig. I övrigt är det ett väldigt bra alternativ.

Fördelar:

 • Billigt
 • Bekväm massage

Nackdelar:

 • Glider
 • Få inställningsmöjligheter

Mer om fotstöd

I dag blir allt fler sittande timvis vid datorn, eller med pappersarbete och pyssel. Varje minut man spenderar stillasittande leder till sämre blodcirkulation. Vi har tittat på olika lösningar och fotstöd är väldigt praktiskt och dessutom snyggt. I den här artikeln har vi tagit upp flera olika typer av fotstöd som alla har olika funktioner och utseenden.

Bra att tänka på vid val av fotstöd

Det finns flera saker som är bra att tänka på när det gäller att välja rätt fotstöd. Vill du kunna luta fotstödet eller är höjden det viktiga? Du kanske vill ha en modell som både erbjuder stöd för fötterna och där du kan lägga upp foten lite extra högt? Vi har med båda de här modellerna i artikeln och dessutom kan vi varmt rekommendera de fotstöd som kan användas för att träna vaderna under tiden man sitter och arbetar.

Kan alla använda fotstöd?

Alla kan använda fotstöd. Det krävs inte att man har problem med ryggen, blodcirkulationen eller annat. Ett bra fotstöd kan däremot leda till att man inte drabbas av sådana problem i framtiden. Ett fotstöd kan låta gammaldags men det är faktiskt väldigt praktiskt även för gamers som ofta sitter flera timmar med streams och datorspel. Vi rekommenderar att prova!

Bästa fotstödet för kontoret

På kontoret är det viktigt att ha en bra arbetsmiljö både rent fysiskt men också visuellt. Det blir mycket enklare och roligare att arbeta om du sitter bekvämt och om inredningen är tilltalande för ögat. Det innefattar även enklare saker som till exempel fotstöd. Vi kan varmt rekommendera fotstödet KENSINGTON SoleMate Plus Tilt som passar väl in även på de finare kontoren. Under en lång arbetsdag kan det verkligen vara skönt att lägga upp benen stundtals för att uppnå en bättre cirkulation i benen men även för att få en bättre hållning.

Det här fotstödet kan vinklas, höjas samt sänkas. Tack vare det färgkodade systemet kan du finna den lutning och höjd som är den mest ergonomiska för dig när du sitter och arbetar. Tack vare de små kulorna på fotstödets fotplatta får fötterna skön massage om du sitter utan skor, och dessutom blir fötternas grepp mycket bättre.

Vi garanterar att du kommer märka stor skillnad när du använder fotstödet. Du kommer inte känna dig lika trött i benen efter en lång tids stillasittande, och överlag kommer komforten överlag att bli rejält mycket bättre.

En stor fördel är att fotstödet också har ett bra pris och det kan enkelt flyttas med mellan olika skrivbord om det finns flexibla arbetsplatser på kontoret.

Bästa fotstödet för gaming

Gamern som spenderar både dagar och nätter framför datorn kan snabbt börja uppleva att benen samt fötterna känns trötta. De kan börja domna av eller somna efter en tids spelande. Vi kan varmt rekommendera att investera i ett fotstöd där både fötter, ben och ryggens nedre del får avlastning. KENSINGTON SoleMate Plus Tilt har en mer modern och häftig modell som tilltalar även de yngre gamerna.

Även de mest inbitna gamers kommer efter en tids användning inse hur skönt det är att faktiskt ha fötterna på något under spel samt streaming. Många slänger upp fötterna på en baslåda eller kartong men det har inte alls samma fördelar. Förvisso hamnar fötterna högre upp men ett bra fotstöd kan justeras både i lutning samt höjd för att gamern ska få ett så bra stöd som möjligt. Vilken gamer vill inte ha en snygg hållning i face cam eller när man streamar sitt spel?

Eftersom det här fotstödet har en så pass snygg design, och då det är svart till färgen smälter det in i alla gamingrum. När man har fötterna på fotstödet kan man också njuta av den sköna massagen de små knottrorna ger fotsulan vilket gör spelandet än bekvämare.

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar