Bästa fiskestolen [Bäst i Test 2023]

Går du i tankarna om att skaffa en fiskestol? Då kan det vara bra att veta vilka fiskestolar som fått bäst recensioner och omdömen. Behöver jag en fiskestol? En fiskestol kommer att göra alla dina fisketurer mer bekväma men de är även väldigt praktiska. En ordentlig fiskestol ska vara vatten och dagg tålig, det är inte kul att bli blöt när man väntar på sin drömfisk.

Men vilken fiskestol är egentligen den bästa? Alla sportfiskare har olika åsikter om vad som representerar en bra fiskestol. Ska vi gå på recensioner och omdömen har fiskestolen Norfin Windsor fått bäst recensioner. Anledningen till att den fiskestolen fått så bra recensioner är på grund av dess sidobord och spöhållare. Eftersom allt sitter fast i stolen behöver du väldigt sällan resa på dig.

Bästa fiskestolarna

 1. Norfin Windsor
 2. Norfin Humber
 3. Zebco Pro Staff
 4. Daiwa Black Widow
 5. Pro Staff BS

1. Norfin Windsor

Norfin Windsor är en utmärkt fiskestol som lämpar sig för alla typer av fiske. Stolen är främst framtagen för karpfiskare men fungerar självklart för alla typer av fiske. Denna praktiska fiskestolen har ett justerbart ryggstöd vilket är otroligt skönt under de långa fiskepassen. Man måste vila ryggen ibland. Det praktiska sidobordet gör det lätt för dig att rigga nya beten och är oerhört skönt att ha. Utöver detta så är stolen utrustad med ett spöhållare för att underlätta och snabba på processen när hugget väl sker. Fiskestolen fungerar även utmärkt att ta med till stranden de varma sommardagarna. Du får en fiskestol som passar för flera olika tillfällen.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Justerbara lägen
 • Praktisk

Nackdelar:

 • Sidobordet kan vara större

2. Norfin Humber

En otroligt skön och praktisk fiskestol som passar till alla sorters fiskare. Vi pratar såklart om den välanvända fiskestolen Norfin Humber. Den vadderade ryggen gör att stolen blir otroligt bekväm och håller lite värme. Stolen har även ett otroligt skönt huvudstöd som känns lite som en kudde, akta så du inte somnar under en viktig fisketur. Stommen är av starkt aluminium för att stolen ska kunna klara av de största påfrestningarna.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Ergonomisk
 • Otroligt skön

Nackdelar:

 • Armstöden tenderar att blekna

3. Zebco Pro Staff

Är du ute efter en simpel fiskestol som kan användas under flera olika tillfällen? Då kan det vara smart att kolla in fiskestolen Zebco Pro Staff. Denna fiskestolen är otroligt smidig att bära omkring och fungerar lika bra att använda till stranden som den är att fiska med. Det extra långa ryggstödet ger även stöd för huvudet vilket är väldigt bekvämt. Risken att du somnar i denna fiskestolen är stor.

Fördelar:

 • Billig
 • Lätt att hantera
 • Bra ryggstöd

Nackdelar:

 • Färgen på mugghållarna bleknar

4. Daiwa Black Widow

Är du ute efter en simpel fiskestol från Daiwa? Då kan det vara smart att känna till Daiwa Black Widow. Denna modellen är avsedd för fiske där du snabbt måste kunna resa dig från stolen. Den är inte lika bekväm som de andra modellerna eftersom du snabbt ska kunna ta dig ur den. Självklart fungerar den även till andra festligheter utanför fiske såsom stranden eller festivaler. Ryggstödet är på cirka 50cm vilket gör att huvudet kommer att vara fritt, det kan bli jobbigt under de långa fiskepassen att ständigt hålla huvudet uppe.

Fördelar:

 • Billig
 • Agerar snabbt
 • Passar bra till flera olika tillfällen

Nackdelar:

 • Inget huvudstöd

5. Zebco Pro Staff BS

Har du en stram budget men är ändån ute efter en fiskestol? Då bör du kika in Zebco Pro Staff BS. Denna fiskestolen fungerar utmärkt för dig som fiskar några timmar och behöver en simpel fiskestol som kan packas ihop till en liten förpackning. Passar utmärkt för sportfiskare som är på resande fot eller strandfolket som är ute efter en lätt strandstol. Stolen är tillverkad av 100% polyester Vilket gör den vattentålig vilket är skönt att ha både som sportfiskare och strandfolket.

Fördelar:

 • Billig
 • Lätt att hantera
 • Tar lite utrymme

Nackdelar:

 • Inget nackstöd

Mer om fiskestolar

En ordentlig fiskestol är inte endast skön att använda, den är även otroligt praktisk och kommer att underlätta enormt med ditt fiske. Fiskestolar används främst av sportfiskare som fiskar från land efter vitfisk såsom karp eller sutare. Det smarta med fiskestolar är att de oftast tåler fukt och regn väldigt bra, men de är även bra att ha om du ska fixa nytt mäsk eller rigga ny utrustning. Är du ute efter en bra och praktisk fiskestol rekommenderar vi starkt fiskestolen Norfin Windsor.

Bästa fiskestolen för karpfiske

När man ska fiska karp är det viktigt att ha en praktisk fiskestol där du kan utföra flera olika uppgifter. Det är även viktigt att ha en fiskestol som tåler regn och fukt bra om det börjar regna mitt i natten. Vi rekommenderar att man använder sig av en fiskestol som har en liten arbetsbänk vid sidan av stolen för att underlätta om du ska rigga eller fixa nytt mäsk. Den fiskestolen för karpfiske som fått bäst recensioner och omdömen är Norfin Windsor.

 • Lars Henriksson

  Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.

Lämna en kommentar