Bästa fiskespöt 2024 – Hitta det rätta fiskespöt för dig

Är det dags att införskaffa ett nytt fiskespö inför den nya fiskesäsongen? Då kan det vara bra att veta vilka fiskespö som fått bäst recensioner och omdömen. Att välja rätt fiskespö är inte så enkelt som många tror. Det finns många faktorer att ta hänsyn till om du vill lyckas med ditt fiske. Det viktigaste att tänka på när man ska köpa ett nytt fiskespö är att du köper ett fiskespö som är gjort för fiskarten du är ute efter men även fiskestilen du gillar. Många svenskar drar sig efter att fiska efter gädda med ett vanlig spinnspö, då har Svartzonker X fått otroligt bra recensioner.

Bästa fiskespöna

 1. Svartzonker X
 2. Beast X Pike
 3. Venturi Travel
 4. Berkley Sick Stick
 5. Pike Specialist

1. Svartzonker X

Det bästa fiskespöt 2024 är Svartzonker X. Detta fiskespöet är framtaget av fiskelegendaren Claes Svartzonker som tillsammans med Abu Garcia bestämde sig för att ta fram ett fiskespö som alla har råd och alltid kunna prestera på topp trots det låga priset. Fiskespöet är designat för gäddfiske men det används även för att fiska efter vitfisk såsom sutare eller karp eftersom spöet är väldigt flexibelt och du kommer långt varje kast. Det som är unikt med detta fiskespöet är att även smågäddor är roliga att få på kroken, vilket många andra gäddspön inte är. Många gäddspön är otroligt styva och fiskar under 4kg känns knappt i spöet. Spöet är av 30T-kolfiber och är utrustad med XBG-spöringar.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Passar utmärkt för gäddfiske
 • slittålig
 • Även småfångster är roliga

Nackdelar:

 • Ej heltäckande handtag

2. Beast X Pike

Abu Garcia X Pike är en av de bästa gäddspöna på marknaden eftersom Abu valde att utrusta spöet med kolfiber med hjälp av nanoteknologi. Nanoteknologin gör att spöet tåler oerhört mycket och håller mycket längre än vanliga fiskespön. Eftersom spöet är designat för tungt gäddfiske är även spöet utrustat med högklassiga Fuji-spöringar, vilket kan hantera grova flätlinor oerhört bra. Spöringarna tåler även oerhört mycket stryk vilket många spön har problem med. Om spöringarna går sönder är det väldigt svårt att laga och även om man skulle lyckas att laga spöet blir det aldrig lika bra igen.

Fördelar:

 • Billigt
 • Nanoteknologi
 • Bra spöringar
 • Kan hantera flätlina oerhört bra

Nackdelar:

 • Ej heltäckande handtag

3. Venturi Travel

Är du ute efter ett fiskespö som är mer för allround fiske? Då är Venturi Travel det rätta alternativet för dig. Detta fiskespöet ger dig verkligen valuta för pengarna och passar utmärkt både för nybörjare och proffs. Det fullånga korkhandtaget gör att fiskespöet är otroligt bekvämt att använda, speciellt på vintern då kolfiber spöna blir otroligt kalla. Det som gör Venturi Travel så eftertraktade är att de är fyrdelade vilket är otroligt skönt för fiskaren som ständigt är på resande fot.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Skönt korkhandtag
 • Passar bra för resande sportfiskare

Nackdelar:

 • 15-55g kastvikt

4. Berkley Sick Stick

Är du ej jiggälskare? Då är Berkley Sick Stick det rätta valet för dig. Berkley tog nämligen fram detta spöet för fiske med mjuka beten och små spinnare. Detta spöet är främst designat för tungt abborrfiske men det funkar utmärkt för lätt gäddfiske. Det högklassiga spöet är gjort av 30HDC-kolfiber vilket är otroligt slitstarkt och böjbart, vilket är den ultimata kombinationen för just abborrfiske. Med den rätta flätlinan kommer du att känna extremt bra kontakt med betet och känna varenda liten detalj som sker kring betet. Vi rekommenderar detta spöet starkt till både nybörjare och proffs.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • 30HDC-kolfiber
 • Bra för abborrfiske
 • Känslig klinga

Nackdelar:

 • Inte heltäckande handtag

5. Pike Specialist

Är du ute efter ett billigt gäddspö? Då rekommenderar vi starkt att du kollar in Pike Specialist. Detta gäddspöt passar utmärkt för dig som är ute efter ett simpelt gäddspö som alltid presterar på topp. Gäddspöt är 8-fots vilket passar perfekt för dig som gillar jiggfiske eller vanligt spinnfiske. Vi rekommenderar dock inte detta spöt om du är intresserad av jerkbait fiske. Fiskespöt är gjort av kolfiber och spöringar av rostfritt stål.

Fördelar:

 • Billigt
 • Utmärkt för gäddfiske
 • Kolfiberklinga

Nackdelar:

 • Spötoppen är känslig

Mer om fiskespön

Ett fiskespö är ett redskap som främst används av fritidsfiskare och består av en fiskelina med en fiskekrok. De moderna fiskespöna är oftast gjorda av kolfiber och är utrustade med antigen en multirulle eller en haspelrulle. Fiskespön har tidigare används inom industriellt fiske vilket de inte längre gör eftersom nätfiske är mer effektivt, men det finns vissa undantag. I vissa länder i Asien används fortfarande de traditionella fiskespöna för att fiska efter en av de dyraste och populäraste fiskarna i världen, vi pratar såklart om den blåfenade tonfisken.

I Sverige används fiskespön främst för att fiska efter gädda, gös och abborre.

Bästa fiskespöt för barn

Är det dags för ditt barn att få sitt första fiskespö? Då rekommenderar vi att du antingen införskaffar dig ett fiskespö med en inkapslad rulle eller ett fiskespö som inte är alltför långt. Ett långt fiskespö kan vara bökigt att använda och är svårare att hantera. Men vilket fiskespö är bäst för barn? Ska vi gå på recensioner och omdömen har Patriot Medal set fått otroligt bra recensioner.

Bästa fiskespöt för gädda

Är du ute efter det absolut bästa fiskespöt för gädda? Vi får denna frågan väldigt ofta och den är otroligt svår att besvara då det inte riktigt finns ett rätt svar. Många fiskespön som säljs idag är otroligt styva och är inte lika roliga att få napp med. Vi rekommenderar att man införskaffar sig ett fiskespö som klarar av att kasta fiskedrag mellan 30-100 gram för att få en så bra gäddupplevelse som möjligt. Vi anser att även små gäddor ska vara roliga att veva in. Men vilket fiskespö är bäst för gädda? Ska vi gå på recensioner och omdömen har Svartzonker X fått otroligt bra recensioner

Vilket fiskespö ska jag köpa?

Vilket fiskespö ska jag köpa? När man ska välja ett nytt fiskespö är det viktigt att veta vilken fiskart man ska fiska efter. Alla fiskespön har olika egenskaper och är oftast framtagna efter en specifik fiskart. Men vilket fiskespö ska jag köpa? Vi rekommenderar alltid att man köper ett allroundspö som sitt första eftersom de lämpar sig bäst efter lite allt möjligt. Men vilket allroundspö ska jag köpa? Venturi Travel är framtaget för att vara både lätt att transportera men ändån hålla samma prestanda som vanliga fiskespön. Venturi Travel passar perfekt för alla som är ute efter ett simpelt men otroligt användbart fiskespö.

Bästa fiskespöt för nybörjare

Är du ute efter ett fiskespö för nybörjare? Då rekommenderar vi starkt att du kollar in fiskespöt Pike Specialist. Detta fiskespöt är designat för tungt gäddfiske och lämpar sig inte super bra för allroundfiske. Men de flesta som ger sig in i sportfiske är gäddfisket det viktigaste. Pike Specialist billiga pris gör att många erfarna sportfiskare köper detta som ett andra fiskespö om ens huvudspö går sönder.

Bästa fiskespöt för haspelrulle

Bästa fiskespöt för haspelrulle är Svartzonker X. Detta fiskespöt är väldigt böjbart och kan utföra otroligt långa och precisionkast som många andra fiskespön inte kan. För att komplettera detta fiskespöt på bästa sätt rekommenderar vi starkt att du utrustar fiskespöt med haspelrullen Revo X. Revo X och Svartzonker X är framtagna för att vara tillsammans och de samarbetar otroligt väl.

Skillnaderna mellan haspelspö och spinnspö

Vad är skillnaderna mellan haspelspö och spinnspö? Det skiljer sig ingenting. Oftast är spinnspön utrustade med multirullar men det är inte ett måste. Spinnspön är till för vanligt spinnfiske där du simpelt vevar in ett bete och kastar ut det igen. Medans ett haspelspö har ingen bestämd uppgift. Det skiljer sig ingenting mellan haspelspön och spinnspön utan det är mer att olika sorters haspelspön ibland kallas för spinnspö, beroende på haspelspöts längd, egenskaper etc.

Hur länge håller ett fiskespö?

Om du tar hand om ditt fiskespö rätt kan det hålla upp till 20 år.

Vilken lina ska jag ha till mitt fiskespö?

Ska du fiska i insjöar är flätlina det rätta alternativet men i havet är det nylonlina som gäller.

Haspelspö eller spinnspö?

Det är en smakfråga men de svenska sportfiskarna föredrar spinnspö

Hur långt fiskespö ska man ha?

Det beror på användningsområdet. Desto längre spö du har kan du kasta längre medans ett kortare fiskespö kan du kasta kortare men fungerar bättre om du är intresserad av jerkfiske

1 svar på ”Bästa fiskespöt 2024 – Hitta det rätta fiskespöt för dig”

 1. Bra lista. Tänkte att det var dags för en uppgradering från mitt gammla billigare spö. Hittade denna listan och köpte Svartzonker X spöt. Fungerade utmärkt och är mycket nöjd

  Svara

Lämna en kommentar