Bästa arbetsbänken [Bäst i Test 2023]

Dags att köpa ny arbetsbänk? Webbkollen.se har granskat de svenska varuhusen och e-handlare för att hitta den bästa arbetsbänken till det bästa priset. Vi har jämfört ett tiotal arbetsbänkar för att komma fram till de bästa arbetsbänkarna på marknaden.

Varje snickare, hemma fixare eller verkstad behöver minst en arbetsbänk. Men vilken arbetsbänk är den bästa? Vi ska med denna guiden hjälpa dig att köpa din nästa arbetsbänk.

Det finns många som gillar att bygga sina egna arbetsbänkar men alla har inte tid. Det är lättare att köpa en färdig som är gjord för sitt arbetsområde. Det ger dig dessutom en garanti att bänken kommer att hålla vid tung användning.

Att välja arbetsbänk kan vara svårt. Det finns tusentals ute på marknaden tillverkade i olika material med olika designer. Den allra vanligaste på marknaden är multifunktionell-arbetsbänk vilket är designad för att klara av flera olika sorters uppgifter. Dessa bänkar tenderar att vara med praktiska och användbara.

Vi kommer att gå igenom de bästa arbetsbänkarna på marknaden. Nedan är de mest populära och bäst recenserade bänkarna. Självklart har Webbkollen.se utfört egna kontroller för att nå fram till det bästa resultatet.

Bästa arbetsbänkarna

  1. Stanley Arbetsbänk
  2. Stanley Hopfällbar
  3. PWB600 Bosch
  4. Kreg Arbetsbänk
  5. Ridgid Arbetsbänk

1. Stanley arbetsbänk

Är du ute efter en högkvalitativ bänk med många goda egenskaper? Då är Stanleys arbetsbänk något för dig. Passar perfekt för hemmafixaren som inte behöver en alltför kraftig bänk.

2. Stanley hopfällbar

Är du en snickare som ständigt är på resande fot? Då är denna Stanley arbetsbänken det perfekta valet för dig. Med en lastkapacitet på 450 kg och en arbetsyta på 85×60 cm är denna bänk svår att utklassa. Bänken fälls ihop på bara några sekunder och är lika lätt att fälla upp.

3. PWB600 Bosch

Är du en snickare ute på jobb? Då är PWB600 Bosch det rätta alternativet för dig. Denna snabb monterade arbetsbänken kommer att underlätta ditt arbete enormt. Dessutom har denna arbetsbänken fått goda recensioner från trovärdiga byggfirmor runt om i landet

4. Kreg arbetsbänk

Behöver du en kraftig portabel arbetsbänk? Kregs arbetsbänk är gjord för att klara upp mot 158kg. Denna arbetsbänk har dessutom lastutrymme undertill vilket gör bänken väldigt använd inom byggbranschen. Med denna bänk ingår även en tving som du kan hålla fast material med när du arbetar.

5. Ridgid arbetsbänk

Är du ute efter en arbetsbänk som kan fungera ute på byggjobb samt i hemmet? Då är denna bänk från Ridgid det bästa valet för dig. Denna bänk är nämligen portabel och väldigt stabil. Dessutom passar denna laminerade arbetsbänken perfekt i ett vanligt hushåll.

Så väljer du rätt arbetsbänk

Ska du bygga en ny stol till kontoret eller klagar frugan på att du aldrig bygger klart hyllan? Då är det bra att ha en arbetsbänk. En bra arbetsbänk kommer att underlätta allt ditt snickeri och kommer lätta en stor börda från dina axlar. Men vilken arbetsbänk ska jag välja? Om du bor i en villa och har gott om utrymmen rekommenderar starkt Wolfcraft eller Stanley arbetsbänkarna. Varför? Jo eftersom de är praktiska och tåler enormt mycket stryk. Bor du i en lägenhet eller har du ont om plats? Då rekommenderar vi någon av de hopfällbara modellerna

Är hopfällbara arbetsbänkar bra?

Hopfällbara arbetsbänkar är väldigt praktiska. De tar lite plats, de är smidiga och de är otroligt praktiska. Men vilka använder hopfällbara arbetsbänkar? Oftast är det hantverkare men det finns även många vanliga personer som använder sig av hopfällbara arbetsbänkar. De är oftast billigare och är lätta att transportera till kunderna.

Ska man ha en fast arbetsbänk?

Vad är en fast arbetsbänk? En fast arbetsbänk flyttas inte till skillnaden från en hopfällbar. Men vilka behöver en fast arbetsbänk? Oftast är det bygg firmor som vill ha arbetsbänkar på kontoret, men det finns även många villa ägare som vill ha en bra arbetsbänk i hemmet. Om du oftast jobbar på samma plats rekommenderar vi att du införskaffar dig en fast arbetsbänk.

Vad är en bra arbetsbänk?

Att hitta en bra arbetsbänk kan vara svårt för det otränade ögat. Vi har därför sammanfattat de fem bäst recenserade arbetsbänkarna på marknaden ovan. Vad ska jag leta efter? När du letar efter en ny arbetsbänk rekommenderar vi att du kollar efter trä eller metall arbetsbänkar då de oftast har bättre kvalité. En till faktor att ta hänsyn till är konstruktionen på arbetsbänken. Du vill inte ha en svajig eller ostabil arbetsbänk. Den måste vara stabil och säker för att du ska kunna utföra ditt jobb på bästa sätt.

  • Lars Henriksson

    Hej! Mitt namn är Lars Henriksson och är recenserare samt skribent hos Webbkollen. Mitt jobb är att recensera och skriva om diverse produkter för att hjälpa just dig att hitta rätt produkt.